Rețeta este ușor asemănătoare cu rețeta tradițională de ostropel de pui. Însă vei prepara separat un sos picant de roșii cu ardei copți, ardei iute și usturoi. În plus, mai adaugi și o ceapă, dar și condimente. Carnea de pui se va prăji în ulei încins, după ce se condimentează cu sare și piper. Iar pentru frăgezire, adaugi și puțin vin.
Sosul de roșii cu ardei copți va fi aromatizat cu usturoi și busuioc, iar la final de preparare se adaugă și ardei iute, atât cât să suporți gustul picant. Vei obține o mâncare extrem de delicioasă pe care o poți servi cu mămăliguță, ca și ostropelul. Descoperă aici și rețeta tradițională de ostropel de pui. Iar în continuare poți urmări rețeta pas cu pas pentru friptura de pui cu sos de roșii.
Friptură de pui în sos picant de roșii – Ingrediente
Pentru prepararea rețetei ai nevoie de ingrediente separate pentru friptură și alte ingrediente pentru sosul picant de roșii.
Pentru prepararea fripturii:
- pulpele și pieptul de la un pui;
- sare și piper, după gust;
- 150 ml ulei de floarea soarelui;
- 200 ml de vin alb, demisec.
Pentru sosul picant de roșii:
- 750 gr roșii;
- 3 ardei capia, copți;
- 1 ardei iute;
- 3 căței de usturoi;
- 1 ceapă;
- frunze de busuioc;
- 1 crenguță de cimbru;
- sare și piper, după gust;
- pătrunjel verde.