Reclamă

Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin

Pentru deliciul unei mase de prânz în familie sau chiar pentru cină, încearcă rețeta de pui Marsala. Este o rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 13 iulie 2023, 6:22

Denumirea rețetei se datorează folosirii vinului Marsala din regiunea Sicilia. Rețeta a apărut prin secolul 19, fiind inventată de familiile de englezi care locuiau în zona de Vest a Siciliei. În acea regiune se produce și vinul de Marsala. Este un vin fortifiat, folosit în mod obișnuit pentru gătit, dar se poate consuma și băut ca aperitiv. Dar dacă dorești să testezi rețeta și nu găsești acel tip de vin, poți folosi un altul asemănător.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți folosi pentru această rețetă piept de pui, dar și pulpe de pui dezosate, dacă îți plac. Ciupercile sunt nelipsite pentru că aduc un plus de gust și consistență. Și poți asorta mâncarea cu garnitura preferată: orez, cartofi, paste, etc.

Descoperă aici și 7 sfaturi pentru a obține cel mai bun piure de cartofi. Mai jos îți oferim rețeta completă pentru prepararea puiului cremos cu ciuperci și sos de vin.

Pui Marsala – Ingrediente

  • 750 gr piept de pui dezosat
  • sare și piper după gust
  • 125 gr făină
  • puțin oregano uscat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 25 gr unt
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 200 ml vin Marsala
  • 200 ml smântână de gătit
  • crenguțe de oregano pentru decor.
Reclamă

Rețetă de pui cremos – Mod de preparare

Începe cu pregătirea tuturor ingredientelor din listă, necesare rețetei. Este important acest pas pentru a le avea la îndemână când le vei folosi.

Porționează pieptul de pui în bucăți potrivit de mari și asezonează-le cu sare și piper. Lasă-le câteva minute acoperite pentru a pătrunde condimentele în carne.

Între timp, curăță ciupercile de impurități, șterge-le bine și taie-le în felii, cu codițe cu tot. Curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt. Curăță usturoiul, clătește-l și toacă-l rondele.

Reclamă

Apoi pregătește un bol în care mestecă făina cu oregano uscat și mai adaugi sare și piper, dar în cantitate mai mică. Pregătește și o tigaie adâncă în care prepari mâncarea.

Descoperă și o rețetă de ciuperci cu sos de smântână la tigaie.

Reclamă

Cum prepari pui Marsala

Așază tigaia pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă uleiul și untul în ea și lasă untul să se topească.

Trece bucățile de carne prin bolul cu făină și condimente și rumenește-le bine în tigaia cu unt și ulei. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă. După ce bucățile de carne sunt bine sigilate pe toate părțile, transferă-le într-o farfurie și acoperă-le pentru a le păstra calde.

Adaugă ceapa, usturoiul și ciupercile în tigaia cu grăsimea rămasă în urma preparării cărnii de pui. Amestecă ingredientele prin tigaie pentru a se pătrunde uniform. Lasă-le să se prepare până când lichidul lăsat de ciuperci se evaporă. Presară puțină sare de la început peste ceapă, pentru accentuarea gustului.

Apoi adaugă vinul. Lasă ingredientele să fiarbă în tigaie până când se evaporă alcoolul. Adaugă și smântâna, apoi carnea de pui și mai prepară ingredientele până când sosul clocotește de 2-3 ori.

Tigaie cu pui Marsala decorat cu oregano verde
Pentru un plus de prospețime, puiul Marsala se decorează cu crenguțe verzi de oregano / Shutterstock

Servește deliciosul pui Marsala decorat cu oregano proaspăt, sau alte ierburi aromatice.

Două bucăți de pui Marsala cu ciuperci pe o farfurie albă
Sosul de vin cu smântână este gustos și aromat / Shutterstock

Dacă dorești o garnitură de orez, îți recomandăm să testezi una dintre cele 7 rețete cu orez pe care le poți face cu buget redus.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×