Reclamă

Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin

Pentru deliciul unei mase de prânz în familie sau chiar pentru cină, încearcă rețeta de pui Marsala. Este o rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 13 iulie 2023, 6:22

Denumirea rețetei se datorează folosirii vinului Marsala din regiunea Sicilia. Rețeta a apărut prin secolul 19, fiind inventată de familiile de englezi care locuiau în zona de Vest a Siciliei. În acea regiune se produce și vinul de Marsala. Este un vin fortifiat, folosit în mod obișnuit pentru gătit, dar se poate consuma și băut ca aperitiv. Dar dacă dorești să testezi rețeta și nu găsești acel tip de vin, poți folosi un altul asemănător.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți folosi pentru această rețetă piept de pui, dar și pulpe de pui dezosate, dacă îți plac. Ciupercile sunt nelipsite pentru că aduc un plus de gust și consistență. Și poți asorta mâncarea cu garnitura preferată: orez, cartofi, paste, etc.

Descoperă aici și 7 sfaturi pentru a obține cel mai bun piure de cartofi. Mai jos îți oferim rețeta completă pentru prepararea puiului cremos cu ciuperci și sos de vin.

Pui Marsala – Ingrediente

  • 750 gr piept de pui dezosat
  • sare și piper după gust
  • 125 gr făină
  • puțin oregano uscat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 25 gr unt
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 200 ml vin Marsala
  • 200 ml smântână de gătit
  • crenguțe de oregano pentru decor.
Reclamă

Rețetă de pui cremos – Mod de preparare

Începe cu pregătirea tuturor ingredientelor din listă, necesare rețetei. Este important acest pas pentru a le avea la îndemână când le vei folosi.

Porționează pieptul de pui în bucăți potrivit de mari și asezonează-le cu sare și piper. Lasă-le câteva minute acoperite pentru a pătrunde condimentele în carne.

Între timp, curăță ciupercile de impurități, șterge-le bine și taie-le în felii, cu codițe cu tot. Curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt. Curăță usturoiul, clătește-l și toacă-l rondele.

Reclamă

Apoi pregătește un bol în care mestecă făina cu oregano uscat și mai adaugi sare și piper, dar în cantitate mai mică. Pregătește și o tigaie adâncă în care prepari mâncarea.

Descoperă și o rețetă de ciuperci cu sos de smântână la tigaie.

Reclamă

Cum prepari pui Marsala

Așază tigaia pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă uleiul și untul în ea și lasă untul să se topească.

Trece bucățile de carne prin bolul cu făină și condimente și rumenește-le bine în tigaia cu unt și ulei. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă. După ce bucățile de carne sunt bine sigilate pe toate părțile, transferă-le într-o farfurie și acoperă-le pentru a le păstra calde.

Adaugă ceapa, usturoiul și ciupercile în tigaia cu grăsimea rămasă în urma preparării cărnii de pui. Amestecă ingredientele prin tigaie pentru a se pătrunde uniform. Lasă-le să se prepare până când lichidul lăsat de ciuperci se evaporă. Presară puțină sare de la început peste ceapă, pentru accentuarea gustului.

Apoi adaugă vinul. Lasă ingredientele să fiarbă în tigaie până când se evaporă alcoolul. Adaugă și smântâna, apoi carnea de pui și mai prepară ingredientele până când sosul clocotește de 2-3 ori.

Tigaie cu pui Marsala decorat cu oregano verde
Pentru un plus de prospețime, puiul Marsala se decorează cu crenguțe verzi de oregano / Shutterstock

Servește deliciosul pui Marsala decorat cu oregano proaspăt, sau alte ierburi aromatice.

Două bucăți de pui Marsala cu ciuperci pe o farfurie albă
Sosul de vin cu smântână este gustos și aromat / Shutterstock

Dacă dorești o garnitură de orez, îți recomandăm să testezi una dintre cele 7 rețete cu orez pe care le poți face cu buget redus.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×