Reclamă

Cât timp rezistă carnea de pui în frigider. Ce recomandă specialiștii

Carnea poate fi depozitată de la câteva zile până la un an, fie că este crudă sau gătită. Acest aspect depinde de modalitatea de depozitare. Poate fi înghețată sau congelată. Află cât timp rezistă carnea de pui în frigider.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 25 iunie 2023, 6:55

Aceasta reprezintă unul dintre alimentele de bază, prezente în majoritatea gospodăriilor. Este bogată în proteine și foarte sănătoasă deoarece are un conținut scăzut de grăsimi. Totodată, ținută în condiții improprii, poate dezvolta un risc crescut de contaminare bacteriană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât timp rezistă carnea de pui în frigider

Păstrarea cărnii de pui în frigider este convenabilă. În aceste condiții, mulți oameni se pot întreba cât timp o pot păstra în siguranță, potrivit specialiștilor Healthline.

Dacă vrei s-o consumi, este important să o păstrezi și să o gătești în condiții corespunzătoare, altfel aceasta poate transmite boli de origine alimentară. De aceea, se recomandă să fii precaută.

Este indicat să nu lași carnea la temperatura camerei sau la dezghețat mai mult de două ore.

Dacă te întrebi cât timp rezistă carnea de pui în frigider, este bine știut că poate fi ținută 1-2 zile atunci când este crudă. Această regulă se aplică și în cazul cărnii de curcan și a altor păsări de curte. Cel mai bine este ca aceasta să fie stocată într-un recipient rezistent la scurgeri care să prevină scurgerea lichidului său peste alte alimente din frigider.

Reclamă

Carnea de pui gătită poate rezista în frigider timp de 3-4 zile. Este indicat să fie congelată într-un recipient închis ermetic.

Atunci când depozitezi carnea de pui în frigider, temperaturile scăzute încetinesc creșterea bacteriilor de pe alimente. Acestea tind să crească mai greu la temperaturi sub 4°C.

Dacă vrei s-o depozitezi pentru mai mult de câteva zile, se recomandă s-o pui într-un congelator. Bucățile de carne crudă pot fi depozitate în congelator până la 9 luni, în timp ce un pui întreg poate fi congelat până la un an. Carnea de pui gătită poate fi depozitată între 2-6 luni.

Reclamă

Păstrează carnea de pui crudă în ambalajul său original și deschide-l doar când vrei să-l folosești. De asemenea, carnea proaspătă de pui nu are miros. Carnea ar trebui, de asemenea, să se simtă fermă, netedă și umedă la atingere, conform specialiștilor EatingWell.

Cum verifici dacă mai poți consuma carnea de pui

Atunci când nu ești sigură cât timp rezistă carnea de pui în frigider este important să știi că după câteva zile sunt șanse ca aceasta să se fi stricat. De aceea, se recomandă să-ți iei măsuri de precauție.

Verifică data de expirare. Dacă depășește această dată, atunci este posibil să se fi alterat.

Fii atentă ca pielea să nu capete o culoare gri-verde. Petele gri-verzui arată că în acele zone s-au înmulțit bacteriile.

Atât carnea crudă, cât și cea gătită, emit un miros acid care seamănă cu amoniacul dacă se strică. Totuși, acest miros poate fi dificil de identificat în cazul rețetelor care includ marinare cu ierburi, sosuri și condimente.

În plus, specialiștii recomandă să tai carnea înainte de a o pune în frigider. Este indicat să împarți în cantități mici pentru congelare bucățile mari de carne, precum curcanul întreg sau fripturile.

Carnea de pui cu o textură lipicioasă indică faptul că aceasta nu mai poate fi consumată. Clătirea acesteia nu distruge bacteriile. Mai rău, se pot răspândi către alte tipuri de: mâncăruri, suprafețe și ustensile. Aceasta poartă denumirea de contaminare încrucișată.

La ce riscuri te expui dacă mănânci carne de pui stricată

Uneori, când nu știi sigur cât timp rezistă carnea de pui în frigider, mai bine o arunci. Dacă mănânci carne de pui stricată, riști să dezvolți o intoxicație alimentară. Te poți infecta cu virusuri cum sunt: Campylobacter, Salmonella și multe altele.

În mod normal, poți elimina aceste bacterii dacă gătești bine un pui proaspăt. În orice caz, se recomandă să eviți să mănânci carne de pui stricată. Deși reîncălzirea sau gătitul pot ucide bacteriile de la suprafață, nu elimină o parte dintre toxinele produse de bacterii, care pot provoca toxiinfecții alimentare.

Intoxicația alimentară poate cauza simptome neplăcute și chiar periculoase, cum ar fi: febră, frisoane, greață, vomă, diaree, scaune cu sânge și deshidratare. În unele cazuri foarte severe, aceasta poate duce la spitalizare sau chiar la deces.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×