Aceasta reprezintă unul dintre alimentele de bază, prezente în majoritatea gospodăriilor. Este bogată în proteine și foarte sănătoasă deoarece are un conținut scăzut de grăsimi. Totodată, ținută în condiții improprii, poate dezvolta un risc crescut de contaminare bacteriană.
Cât timp rezistă carnea de pui în frigider
Păstrarea cărnii de pui în frigider este convenabilă. În aceste condiții, mulți oameni se pot întreba cât timp o pot păstra în siguranță, potrivit specialiștilor Healthline.
Dacă vrei s-o consumi, este important să o păstrezi și să o gătești în condiții corespunzătoare, altfel aceasta poate transmite boli de origine alimentară. De aceea, se recomandă să fii precaută.
Este indicat să nu lași carnea la temperatura camerei sau la dezghețat mai mult de două ore.
Dacă te întrebi cât timp rezistă carnea de pui în frigider, este bine știut că poate fi ținută 1-2 zile atunci când este crudă. Această regulă se aplică și în cazul cărnii de curcan și a altor păsări de curte. Cel mai bine este ca aceasta să fie stocată într-un recipient rezistent la scurgeri care să prevină scurgerea lichidului său peste alte alimente din frigider.
Carnea de pui gătită poate rezista în frigider timp de 3-4 zile. Este indicat să fie congelată într-un recipient închis ermetic.
Atunci când depozitezi carnea de pui în frigider, temperaturile scăzute încetinesc creșterea bacteriilor de pe alimente. Acestea tind să crească mai greu la temperaturi sub 4°C.
Dacă vrei s-o depozitezi pentru mai mult de câteva zile, se recomandă s-o pui într-un congelator. Bucățile de carne crudă pot fi depozitate în congelator până la 9 luni, în timp ce un pui întreg poate fi congelat până la un an. Carnea de pui gătită poate fi depozitată între 2-6 luni.