Iubitorii de carne știu că aceasta poate fi o achiziție costisitoare. De fapt, costul cărnii, al celei de pui și al peștelui a crescut cu aproape 12% anul trecut. Din fericire, majoritatea tipurilor de carne gătite pot fi păstrate dacă nu au fost consumate la masă. Ele se pot transforma într-o serie de preparate noi, de la caserole pentru a doua zi la birou până la supe consistente. Singura condiție e ca ele să fie depozitate în siguranță, scrie bestlifeonline.com.
Ce e recomandat să faci înainte să pui carnea în frigider
Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, pentru ca bucata de carne din frigider să fie sigură de consumat, trebuie să te asiguri că o păstrezi foarte bine. Citește mai departe pentru a afla ce ar trebui să faci întotdeauna înainte de a pune carnea în frigider.
În cazul în care nu consumi carne, îți recomandăm top 3 alimente care o pot înlocui cu succes.
Nu e recomandat să păstrezi carnea în frigider fără a o tăia mai întâi
Dacă vrei să pui carnea în frigider, nu o depozita acolo fără să te gândești. Potrivit CDC, nu ar trebui să păstrezi niciodată la frigider carnea gătită care nu a fost tăiată. „Bucățile mari de carne, precum fripturile sau un curcan întreg, ar trebui împărțite în cantități mici pentru refrigerare”, avertizează specialiștii.
Carnea trebuie păstrată la o anumită temperatură
Potrivit CDC, carnea trebuie păstrată la frigider la o temperatură de 4 grade celsius sau mai rece în două ore de la gătire. Dacă mâncarea a fost expusă la temperaturi mai mari de 8 grade celsius, ar trebui totuși pusă la frigider în decurs de o oră.
Acest lucru este pentru a preveni creșterea bacteriilor în jurul acestor alimente. Dar pentru ca bucățile mari de carne să se răcească suficient de repede, acestea „ar trebui să fie împărțite mai întâi în cantități mici”, conform CDC.