Reclamă

Ce e recomandat să faci înainte să pui carnea în frigider. Specialiștii spun că e un pas important

Carnea este un aliment care trebuie tratat cu multă responsabilitate. De la momentul cumpărării și până la gătirea, aceasta are nevoie de un tratament special. Doar așa poți să eviți riscurile de îmbolnăvire. Ce e recomandat să faci înainte să pui carnea în frigider, potrivit specialiștilor.

Publicat: 20 februarie 2022, 7:07

Iubitorii de carne știu că aceasta poate fi o achiziție costisitoare. De fapt, costul cărnii, al celei de pui și al peștelui a crescut cu aproape 12% anul trecut. Din fericire, majoritatea tipurilor de carne gătite pot fi păstrate dacă nu au fost consumate la masă. Ele se pot transforma într-o serie de preparate noi, de la caserole pentru a doua zi la birou până la supe consistente. Singura condiție e ca ele să fie depozitate în siguranță, scrie bestlifeonline.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce e recomandat să faci înainte să pui carnea în frigider

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, pentru ca bucata de carne din frigider să fie sigură de consumat, trebuie să te asiguri că o păstrezi foarte bine. Citește mai departe pentru a afla ce ar trebui să faci întotdeauna înainte de a pune carnea în frigider.

În cazul în care nu consumi carne, îți recomandăm top 3 alimente care o pot înlocui cu succes.

Nu e recomandat să păstrezi carnea în frigider fără a o tăia mai întâi

Dacă vrei să pui carnea în frigider, nu o depozita acolo fără să te gândești. Potrivit CDC, nu ar trebui să păstrezi niciodată la frigider carnea gătită care nu a fost tăiată. “Bucățile mari de carne, precum fripturile sau un curcan întreg, ar trebui împărțite în cantități mici pentru refrigerare”, avertizează specialiștii.

Reclamă

Carnea trebuie păstrată la o anumită temperatură

Potrivit CDC, carnea trebuie păstrată la frigider la o temperatură de 4 grade celsius sau mai rece în două ore de la gătire. Dacă mâncarea a fost expusă la temperaturi mai mari de 8 grade celsius, ar trebui totuși pusă la frigider în decurs de o oră.

Acest lucru este pentru a preveni creșterea bacteriilor în jurul acestor alimente. Dar pentru ca bucățile mari de carne să se răcească suficient de repede, acestea “ar trebui să fie împărțite mai întâi în cantități mici”, conform CDC.

Reclamă

Consumul de alimente care au bacterii te poate expune riscului de îmbolnăvire gravă

E. coli și Salmonella sunt două tipuri comune de bacterii care pot fi găsite în carne, potrivit CDC. Dacă cineva a mâncat alimente care sunt contaminate cu oricare dintre bacterii, poate dezvolta toxiinfecții alimentare. E. coli poate provoca boli severe, cum ar fi diaree, infecții ale tractului urinar, boli respiratorii și infecții ale fluxului sanguin. Salmonella poate duce la o boală alimentară obișnuită care afectează mai mult de un milion de oameni în fiecare an.

Pentru ambele bacterii, anumite grupuri de oameni sunt mai expuse riscului de a dezvolta boli severe sau fatale. Potrivit CDC, copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, adulții care au 65 de ani sau mai mult, persoanele al căror sistem imunitar este slăbit și femeile însărcinate au un risc mai mare.

Carnea gătită nu poate fi păstrată la frigider pentru totdeauna

Nu ține carnea gătită în frigider prea mult timp. Nu te așteapta să fie în siguranță dacă o consumi ulterior chiar dacă temperatura a fost optimă. Nici măcar carnea cel mai bine depozitată nu va rămâne bună pentru o perioadă infinită de timp. Dar perioada de valabilitate pentru aceste alimente gătite variază în funcție de tip. USDA spune că slănina sau cârnații gătiți pot rezista în siguranță într-un frigider la 4 grade celsius sau mai rece timp de o săptămână. Carnea de pasăre fiartă va rămâne bună doar trei până la patru zile în frigider.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Patrick Schwarzenegger o sărută tandru pe logodnica sa
Divertisment
Patrick Schwarzenegger face un gest îndrăzneț față de logodnica sa. Cum au fost cei doi pozați în public
Patrick Schwarzenegger face un gest îndrăzneț față de logodnica sa. Fiul lui Arnold a fost surprins în timp ce își săruta romantic logodnica, înainte de a o apuca jucăuș de posterior în public. Fiul...
2
O femeie care ține în mână o ladă cu legume proaspet, care conțin mai mult potasiu decât peștele
Sănătate
Leguma care are mai mult potasiu decât peștele. De ce recomandă nutriționiștii să o incluzi în dieta ta
Nutriționiștii au dezvăluit care este leguma care are mai mult potasiu decât peștele. Ei recomandă să o incluzi cât mai des în dieta zilnică. Potasiul este necesar pentru funcționarea normală a tuturor celulelor. El...
3
O femeie frumoasă care reprezintă una dinte cele zodii pentru care viața este mai bună în ziua de 23 martie 2025
Horoscop
Viața este mai bună pentru aceste trei semne zodiacale în ziua de 23 martie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Viața este mai bună pentru aceste trei semne zodiacale în ziua de 23 martie 2025. Acești nativi din zodiac au parte de multe surprize plăcute în această perioadă. Pe 23 martie 2025, viața devine...
4
David Hasselhoff, alături de Pamela Bach, pe vremea când formau un cuplu
Divertisment
David Hasselhoff a slăbit mult și pare devastat, după sinuciderea fostei soții, Pamela Bach. Cum a fost fotografiat recent actorul
David Hasselhoff a slăbit mult și pare devastat, după sinuciderea fostei soții, Pamela Bach. Actorul pare vizibil afectat după vestea sinuciderii fostei sale partenere. Pamela Bach a renunțat la viață la vârsta de 61...
5
Hilaria Baldwin, alături de soțul ei, la un eveniment
Divertisment
Hilaria Baldwin se răstește la soțul ei pe covorul roșu. Chiar și fanii au spus că e un moment greu de privit
Hilaria Baldwin se răstește la soțul ei pe covorul roșu. Totul s-a întâmplat în timpul unui interviu, un moment care a devenit rapid viral pe rețelele sociale. Personalitatea TV, în vârstă de 41 de...
PARTENERI
×