Reclamă

Ce e recomandat să faci înainte să pui carnea în frigider. Specialiștii spun că e un pas important

Carnea este un aliment care trebuie tratat cu multă responsabilitate. De la momentul cumpărării și până la gătirea, aceasta are nevoie de un tratament special. Doar așa poți să eviți riscurile de îmbolnăvire. Ce e recomandat să faci înainte să pui carnea în frigider, potrivit specialiștilor.

Publicat: 20 februarie 2022, 7:07

Iubitorii de carne știu că aceasta poate fi o achiziție costisitoare. De fapt, costul cărnii, al celei de pui și al peștelui a crescut cu aproape 12% anul trecut. Din fericire, majoritatea tipurilor de carne gătite pot fi păstrate dacă nu au fost consumate la masă. Ele se pot transforma într-o serie de preparate noi, de la caserole pentru a doua zi la birou până la supe consistente. Singura condiție e ca ele să fie depozitate în siguranță, scrie bestlifeonline.com.

Ce e recomandat să faci înainte să pui carnea în frigider

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, pentru ca bucata de carne din frigider să fie sigură de consumat, trebuie să te asiguri că o păstrezi foarte bine. Citește mai departe pentru a afla ce ar trebui să faci întotdeauna înainte de a pune carnea în frigider.

În cazul în care nu consumi carne, îți recomandăm top 3 alimente care o pot înlocui cu succes.

Nu e recomandat să păstrezi carnea în frigider fără a o tăia mai întâi

Dacă vrei să pui carnea în frigider, nu o depozita acolo fără să te gândești. Potrivit CDC, nu ar trebui să păstrezi niciodată la frigider carnea gătită care nu a fost tăiată. „Bucățile mari de carne, precum fripturile sau un curcan întreg, ar trebui împărțite în cantități mici pentru refrigerare”, avertizează specialiștii.

Reclamă

Carnea trebuie păstrată la o anumită temperatură

Potrivit CDC, carnea trebuie păstrată la frigider la o temperatură de 4 grade celsius sau mai rece în două ore de la gătire. Dacă mâncarea a fost expusă la temperaturi mai mari de 8 grade celsius, ar trebui totuși pusă la frigider în decurs de o oră.

Acest lucru este pentru a preveni creșterea bacteriilor în jurul acestor alimente. Dar pentru ca bucățile mari de carne să se răcească suficient de repede, acestea „ar trebui să fie împărțite mai întâi în cantități mici”, conform CDC.

Reclamă

Consumul de alimente care au bacterii te poate expune riscului de îmbolnăvire gravă

E. coli și Salmonella sunt două tipuri comune de bacterii care pot fi găsite în carne, potrivit CDC. Dacă cineva a mâncat alimente care sunt contaminate cu oricare dintre bacterii, poate dezvolta toxiinfecții alimentare. E. coli poate provoca boli severe, cum ar fi diaree, infecții ale tractului urinar, boli respiratorii și infecții ale fluxului sanguin. Salmonella poate duce la o boală alimentară obișnuită care afectează mai mult de un milion de oameni în fiecare an.

Pentru ambele bacterii, anumite grupuri de oameni sunt mai expuse riscului de a dezvolta boli severe sau fatale. Potrivit CDC, copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, adulții care au 65 de ani sau mai mult, persoanele al căror sistem imunitar este slăbit și femeile însărcinate au un risc mai mare.

Carnea gătită nu poate fi păstrată la frigider pentru totdeauna

Nu ține carnea gătită în frigider prea mult timp. Nu te așteapta să fie în siguranță dacă o consumi ulterior chiar dacă temperatura a fost optimă. Nici măcar carnea cel mai bine depozitată nu va rămâne bună pentru o perioadă infinită de timp. Dar perioada de valabilitate pentru aceste alimente gătite variază în funcție de tip. USDA spune că slănina sau cârnații gătiți pot rezista în siguranță într-un frigider la 4 grade celsius sau mai rece timp de o săptămână. Carnea de pasăre fiartă va rămâne bună doar trei până la patru zile în frigider.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kim Kardashian în timp ce pozează la premiera All's Fair
Divertisment
Kim Kardashian, eclipsată de mama sa de 69 ani. Cum arată Kris Jenner după un lifting facial de 100.000 de dolari
Kim Kardashian, eclipsată de mama sa în vârstă de 69 de ani. Kris Jenner este complet transformată după cel mai recent lifting facial de 100.000 de dolari. Kim Kardashian și mama sa, Kris Jenner,...
2
O femeie frumoasă, care poartă o rochie albă, și reprezintă una dintre acele zodii care este antipatică
Horoscop
Zodiile care stârnesc cea mai multă antipatie. Acești nativi nu se integrează cu ușurință în cercurile lor
Astrologii au dezvăluit care sunt zodiile care stârnesc cea mai multă antipatie. Acești nativi au un stil de a fi care nu este pe placul tuturor. De multe ori, le este greu să se...
3
Apple Martin și mama sa celebră
Divertisment
Fiica lui Chris Martin urmează pașii tatălui său în muzică. Apple Martin a urcat pe scenă și a dovedit că are talent
Tânăra a fost surprinsă recent pe scenă. Fiica lui Chris Martin urmează pașii tatălui său în muzică. În vârstă de 21 de ani, Apple Martin și-a demonstrat talentul. Colaborarea pe care aceasta o are...
4
Eric Dane surprins la costum la un eveniment public
Știri
Starea de sănătate a lui Eric Dane s-ar fi degradat după diagnosticul de scleroză amiotrofică. Actorul din Grey’s Anatomy, de nerecunoscut în scaun cu rotile
Starea de sănătate a lui Eric Dane s-ar fi degradat după diagnosticul de scleroză amiotrofică. Actorul din Grey’s Anatomy, de nerecunoscut în scaun cu rotile. Eric Dane a fost surprins de paparazzi pe Aeroportul...
5
Jennifer Aniston surprinsă la un eveniment pe covorul roșu
Divertisment
Jennifer Aniston a dezvăluit de ce nu a vrut să adopte un copil: „Îmi doresc propriul ADN”
Jennifer Aniston a dezvăluit de ce nu a vrut să adopte un copil. Actrița, în vârstă de 56 de ani, s-a confruntat ani la rând cu probleme legate de infertilitate. În cadrul unei apariții...
PARTENERI
×