Reclamă

Ce mănâncă Regina Elisabeta într-o zi obișnuită. Bucătarul personal a dezvăluit dieta

Puțini știu ce mănâncă Regina Elisabeta într-o zi obișnuită. Unul dintre foștii bucătari ai monarhului Marii Britanii, Darren McGrady, a dezvăluit ce preferințe culinare are. El a vorbit și despre preparatele pe care Regina le evită.

Publicat: 12 februarie 2022, 6:05 / Actualizat: 16 februarie 2022, 12:04

Darren McGrady a fost bucătarul personal al Reginei Elisabeta în timpul serviciului său de 15 ani la Palatul Buckingham, scrie The Independent. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

El a acompaniat-o pe Regină și în cadrul a două turnee internaționale și a gătit pentru cinci președinți din Statele Unite ale Americii – Ford, Reagan, Bush Senior, Clinton și Bush Junior. 

McGrady a lucrat și cu alți membri ai Familiei Regale. Printre aceștia se numără Prințesa Diana, Prințul William și Prințul Harry. Recent, el a dezvăluit tot ce mănâncă Regina Elisabeta într-o zi obișnuită.

Tot ce mănâncă Regina Elisabeta într-o zi obișnuită

McGrady a dezvăluit că Regina mănâncă de patru ori pe zi. Se pare că Elisabeta preferă porții mici la micul dejun, prânz, ceaiul de după-amiază și cină. 

În cadrul unei serii publicate pe YouTube, McGrady a vorbit despre fiecare masă a Reginei în parte. La micul dejun, Elisabeta își începe dimineața cu o ceașcă de ceai și biscuiți, urmate de cereale, potrivit lui Katie Nicholl, biograf regal. La prânz, McGrady îi pregătea pește la grătar, cu spanac sau dovlecei. Ea mai mânca și pui la grătar, cu o garnitură de salată. 

Reclamă

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Regina Elisabeta și Prințul Philip la aniversarea a 250 de ani de la deschiderea Grădinilor Botanice Regale, din Londra. Poză realizată în 2009 îi include pe Elisabeta, îmbrăcată în roz, și pe Philip, îmbrăcat într-un costum negru
Regina Elisabeta și Prințul Philip participau la numeroase evenimente publice importante împreună. La aniversarea a 250 de ani de la deschiderea Grădinilor Botanice Regale, ei au tăiat un tort imens împreună / Getty Images

După-amiaza, printre ce mănâncă Regina Elisabeta se numără și ceai și gustări precum biscuiți cu gem și cremă de smântână. 

Reclamă

Întotdeauna se bucura de ceaiul de după-amiază, indiferent unde era în lume. Am zburat în Australia și eram pe iahtul regal. Era ora cinci dimineața, dar pentru Regină era cinci după-amiaza, așa că jobul meu a fost să fac biscuiți.

– Darren McGrady

Cât despre celelalte preparate, McGrady a vorbit și despre alimentele preferate ale Reginei. Ea preferă să mănânce mâncăruri ce nu au foarte mulți carbohidrați. 

Care sunt preparatele preferate ale Reginei Elisabeta

Potrivit lui McGrady, bucătarul-șef îi oferea Reginei un meniu la începutul săptămânii. Dacă acesteia nu îi plăcea un anumit fel de mâncare, atunci nota preparatul într-un carnețel. 

Elisabeta a II-a e fana creveților din Golful Morecambe, pe pâine.

„Sunt gătiți și marinați într-un unt picant secret. Regina îi mânca pe pâine prăjită,” a declarat McGrady. „Și atunci când îi întinzi pe pâine caldă, untul se topește.” 

În timp ce Regina preferă porții mici de mâncare sărată, e fana alimentelor dulci. „Îi place la nebunie ciocolata. Orice punem pe meniu cu ciocolată, asta alege,” a continuat McGrady. 

Printre ce mănâncă Regina Elisabeta se numără și un sandvici croque monsieur, cu brânză Gruyere, șuncă și ouă bătute. 

McGrady a dezvăluit că dincolo de ce mănânca Regina Elisabeta în fiecare zi, una dintre cele mai importante mese de la palat era prânzul cu pește și cartofi prăjiți, ce avea loc în fiecare vineri. 

„Tuturor le plac peștele și cartofii prăjiți,” a declarat McGrady. „Toți angajații, 300 de angajați de la Palatul Buckingham, toți bucătarii mâncau pește și cartofi prăjiți la prânz. Dar nu mâncam cu sos tartar sau ketchup, foloseam condimentul cremă pentru salată.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×