Reclamă

Viața „modestă” a Familiei Regale din Norvegia. Ce avere au Regele Harald și Regina Sonja

În timp ce alte Case Regale cheltuiesc sute de milioane de dolari în fiecare an, mulți laudă viața „modestă” a Familiei Regale din Norvegia. Cu o avere de câteva zeci de milioane de dolari, membrii au obiceiuri neobișnuite pentru capete încoronate. 

Publicat: 30 august 2021, 7:00 / Actualizat: 7 iunie 2024, 16:30

Familia Regală din Marea Britanie e cea mai cunoscută din lume și are un stil de viață diferit față de alți nobili din Europa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regina Elisabeta și rudele sale au 26 de proprietăți, a căror întreținere (la care se adaugă și securitatea pentru case și membrii Casei Regale) costă cetățenii din Marea Britanie 500 de milioane de dolari pe an. Casa Regală din Norvegia are nouă case, a căror întreținere costă 72.3 milioane de dolari pe an, potrivit SCMP

Averea Regelui Harald și a Reginei Sonja e de aproximativ 30 de milioane de dolari. Din familie mai fac parte Prințul Haakon, ce e căsătorit cu Prințesa Mette-Marit. Ei au doi copii împreună, Prințesa Ingrid Alexandra și Prințul Sverre Magnus. Regele și Regina mai au și o fată, Prințesa Märtha Louise. 

În comparație cu alte Case Regale, Familia Regală din Norvegia a câștigat o reputație de invidiat. Mulți consideră că membrii duc o viață „modestă”. 

Viața „modestă” a Familiei Regale din Norvegia

La 84 de ani, Regele Harald continuă să aibă un stil de viață activ. El a participat la Jocurile Olimpice de trei ori în deceniile 1960 și 1970, în proba de navigație. 

Reclamă

El continuă să navigheze și azi. Regele Harald a câștigat locul 2 la Campionatul Mondial de Navigație din Toronto la vârsta de 79 de ani, potrivit Royal Central

Familia Regală are nouă proprietăți private. Printre acestea se numără Palatul din Oslo, un palat numit Prinsehytta și o casă de vacanță numită Magero. 

Membrii Familiei Regale din Norvegia au mers la școli publice și folosesc transportul în comun, spre deosebire de alți moștenitori regali.

Reclamă

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Prințul Haakon alături de familia sa, Mette-Marit, Prințesa Ingrid Alexandra, Prințul Sverre Magnus și câinii familiei, îmbrăcați în port tradițional
Prințul Haakon și Mette-Marit au doi copii împreună – Prințesa Ingrid Alexandra și Prințul Sverre Magnus

Prințul Haakon, ce va moșteni coroana de la tatăl său, și Prințesa Martha Louise au mers la școli publice, la fel ca Prințesa Ingrid Alexandra. Și Regele Harald a mers la o școală considerată obișnuită pentru un nobil. 

În timp ce alte Familii Regale cheltuiesc zeci de milioane pe securitate, membrii Casei Regale din Norvegia au fost surprinși în transportul în comun. 

Atunci când vine vorba de petreceri, Regele Harald și rudele sale preferă să evite evenimentele luxoase. 

Regele și soția sa sunt amândoi născuți în același an, așa că preferă să își serbeze ziua de naștere împreună. Pentru celebrarea vârstei de 80 de ani, cei doi au pornit într-o excursie cu barca alături de familie până în Africa de Sud. 

Prințul Haakon va moșteni tronul de la tatăl său, Regele Harald

Regele Harald și Regina Sonja au doi copii – Prințesa Martha Louise, născută în 1971, și Prințul Haakon, născut în 1973. 

În momentul în care s-a născut Martha Louise, legile din Norvegia nu permiteau moștenirea tronului de către o femeie, potrivit Insider.

La fel ca tatăl său, Haakon s-a căsătorit cu o femeie care nu avea titlu nobil. Logodna lui Haakon cu Mette-Marit din anul 2000 a fost considerată controversată. Mette-Marit era o mamă singură, cu un trecut ce includea petreceri cu substanțe ilegale.

Haakon și Mette-Marit au doi copii împreună, Prințesa Ingrid Alexandra și Prințul Sverre Magnus. Viață „modestă” a Familiei Regale din Norvegia a fost comparată des cu cea a altor Case Regale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie violet și reprezintă zodia nefericită a lunii iulie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii iulie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii iulie 2024 se confruntă cu probleme în această perioadă. Astrologii susțin că zodia care va avea parte de clipe dificile pe parcursul acestei luni este reprezentată de Leu. Această zodie...
2
Dulceață de smochine fără zahăr în borcan cu linguriță
Rețete
Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 4 ingrediente
Dacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de gustul lor pe tot parcursul anului, le poți conserva la borcan, preparând rețeta de dulceață de smochine fără zahăr. Este o alternativă sănătoasă și...
3
femeie frumoasă îmbrăcată într-o bluză galbenă pe un fndal albastru deschis
Horoscop
Care sunt cele mai pretențioase zodii. Ce așteptări au de la viață
Acești nativi reușesc să întoarcă fiecare situație în favoarea lor. Află care sunt cele mai pretențioase zodii și vezi cum să le gestionezi comportamentul. Fiecare are acel prieten care își dorește fiecare lucru în...
4
Regele Felipe se salută cu fiica sa, Prințesa Leonor
Familia Regală
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer. Părinții mândri au avut emoții care au trecut dincolo de statutul lor...
5
cerul luminat de luna plină într-o noapte cu nori răzleți
Horoscop
Calendarul fazelor lunii în iulie 2024. Când e Luna Nouă și pe ce dată pică Luna Plină
Fiecare moment al astrului văzut pe cer este la fel de important. Află care este calendarul fazelor lunii în iulie 2024 și vezi cele mai deosebite momente. Atunci când este Lună Nouă este momentul...
PARTENERI
×