Reclamă

Viața „modestă” a Familiei Regale din Norvegia. Ce avere au Regele Harald și Regina Sonja

În timp ce alte Case Regale cheltuiesc sute de milioane de dolari în fiecare an, mulți laudă viața „modestă” a Familiei Regale din Norvegia. Cu o avere de câteva zeci de milioane de dolari, membrii au obiceiuri neobișnuite pentru capete încoronate. 

Publicat: 30 august 2021, 7:00

Familia Regală din Marea Britanie e cea mai cunoscută din lume și are un stil de viață diferit față de alți nobili din Europa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regina Elisabeta și rudele sale au 26 de proprietăți, a căror întreținere (la care se adaugă și securitatea pentru case și membrii Casei Regale) costă cetățenii din Marea Britanie 500 de milioane de dolari pe an. Casa Regală din Norvegia are nouă case, a căror întreținere costă 72.3 milioane de dolari pe an, potrivit SCMP

Averea Regelui Harald și a Reginei Sonja e de aproximativ 30 de milioane de dolari. Din familie mai fac parte Prințul Haakon, ce e căsătorit cu Prințesa Mette-Marit. Ei au doi copii împreună, Prințesa Ingrid Alexandra și Prințul Sverre Magnus. Regele și Regina mai au și o fată, Prințesa Märtha Louise. 

În comparație cu alte Case Regale, Familia Regală din Norvegia a câștigat o reputație de invidiat. Mulți consideră că membrii duc o viață „modestă”. 

Viața „modestă” a Familiei Regale din Norvegia

La 84 de ani, Regele Harald continuă să aibă un stil de viață activ. El a participat la Jocurile Olimpice de trei ori în deceniile 1960 și 1970, în proba de navigație. 

Reclamă

El continuă să navigheze și azi. Regele Harald a câștigat locul 2 la Campionatul Mondial de Navigație din Toronto la vârsta de 79 de ani, potrivit Royal Central

Familia Regală are nouă proprietăți private. Printre acestea se numără Palatul din Oslo, un palat numit Prinsehytta și o casă de vacanță numită Magero. 

Membrii Familiei Regale din Norvegia au mers la școli publice și folosesc transportul în comun, spre deosebire de alți moștenitori regali.

Reclamă

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Prințul Haakon alături de familia sa, Mette-Marit, Prințesa Ingrid Alexandra, Prințul Sverre Magnus și câinii familiei, îmbrăcați în port tradițional
Prințul Haakon și Mette-Marit au doi copii împreună – Prințesa Ingrid Alexandra și Prințul Sverre Magnus

Prințul Haakon, ce va moșteni coroana de la tatăl său, și Prințesa Martha Louise au mers la școli publice, la fel ca Prințesa Ingrid Alexandra. Și Regele Harald a mers la o școală considerată obișnuită pentru un nobil. 

În timp ce alte Familii Regale cheltuiesc zeci de milioane pe securitate, membrii Casei Regale din Norvegia au fost surprinși în transportul în comun. 

Atunci când vine vorba de petreceri, Regele Harald și rudele sale preferă să evite evenimentele luxoase. 

Regele și soția sa sunt amândoi născuți în același an, așa că preferă să își serbeze ziua de naștere împreună. Pentru celebrarea vârstei de 80 de ani, cei doi au pornit într-o excursie cu barca alături de familie până în Africa de Sud. 

Prințul Haakon va moșteni tronul de la tatăl său, Regele Harald

Regele Harald și Regina Sonja au doi copii – Prințesa Martha Louise, născută în 1971, și Prințul Haakon, născut în 1973. 

În momentul în care s-a născut Martha Louise, legile din Norvegia nu permiteau moștenirea tronului de către o femeie, potrivit Insider.

La fel ca tatăl său, Haakon s-a căsătorit cu o femeie care nu avea titlu nobil. Logodna lui Haakon cu Mette-Marit din anul 2000 a fost considerată controversată. Mette-Marit era o mamă singură, cu un trecut ce includea petreceri cu substanțe ilegale.

Haakon și Mette-Marit au doi copii împreună, Prințesa Ingrid Alexandra și Prințul Sverre Magnus. Viață „modestă” a Familiei Regale din Norvegia a fost comparată des cu cea a altor Case Regale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×