Reclamă

Nunta Prințesei Diana a încălcat 300 de ani de tradiție. Ce regulă se respecta cu strictețe în Familia Regală Britanică

Nunta Prințesei Diana cu Prințul Charles a încălcat 300 de ani de tradiție. Deși desprinsă din povești și urmărită de milioane de oameni, nunta celor doi îndrăgostiți nu a respectat o regulă care se afla de foarte mult timp în istoria Familiei Regale Britanice.

Publicat: 9 august 2021, 7:43

Căsătoria dintre Prințesa Diana și Prințul Charles a avut loc în data de 29 iulie 1981 și a reușit să țină primele pagini pentru multă vreme. Atunci când Lady Di a spus marele DA în cadrul ceremoniei de la Catedrala St. Paul din Londra, o parte din tradiția Familiei Regale Britanice s-a șters.

Nunta Prințesei Diana a încălacat 300 de ani de tradiție

Prințul Charles a cerut-o în căsătorie pe Lady Di în ciuda faptului că aceasta nu provenea dintr-o Familie Regală. Cei doi s-au cunoscut și s-au îndrăgostit la scurt timp după aceea. La doar 20 de ani, Lady Di era condusă la altar pentru a schimba complet istoria.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Prințesa Diana în rochie de mireasă în timp ce îl sărută pe Prințul Charles la balcon în 1981
Povestea de iubire dintre Prințesa Diana și Prințul Charles dăinuie și astăzi / Profimedia Images

Nunta Prințesei Diana și a Prințului Charles a încălcat 300 de ani de tradiție. Conform regulilor existente la Casa Regală Prințul Charles ar fi trebuit să se căsătorească cu cineva cu rădăcini regale. Prințesa Diana a devenit astfel prima femeie din rândul cetățenilor britanici care se căsătorește cu un membru al Familiei Regale.

Reclamă
Reclamă

Ultimul cuplu care a făcut acest lucru a fost format din Anne Hyde și viitorul rege, James II, care s-au căsătorit în secret 1660, după ce s-au întâlnit când trăiau în exil în Olanda. De-a lungul timpului, căsătoria a reprezentat o alianță care să consolideze relațiile dintre teritorii sau dintre diferite persoane din Familiile Regale.

Cu toate acestea, nunta Prințesei Diana a încălcat complet această tradiție veche de sute de ani. De la căsătoria sa cu Prințul Charles această regulă a continuat să fie încălcată. Prințul Harry, fiul Prințesei Diana s-a căsătorit cu Meghan Markle care nu avea cetățenie britanică.

O altă nuntă intens discutată a fost cea dintre Mike Tindall, un jucător de rugby și nepoata Reginei Elisabeta. Căsătoria dintre cei doi a adus multe discuții în Familia Regală Britanică.

Povestea de iubire dintre Prințesa Diana și Prințul Charles

Povestea de dragoste dintre Lady Di și Prințul Charles s-a aflat întotdeauna sub lupa presei. Oamenii au comentat intens cuplul de îndrăgostiți de-a lungul timpului. Cei doi erau urmăriți la fiecare pas și nimic nu scăpa privirii curioșilor. Prințul Charles și-a cerut aleasa inimii de soție la Castelul Windsor la începutul lunii februarie.

Sursele Regale au declarat în trecut faptul că cererea a fost una destul de banală și lipsită de emoție. Conform lor, Prințul Charles a fugit imediat la Regina Elisabeta pentru a-i spune că a mai rezolvat un lucru. La scurt timp de la anunțarea logodnei, un alt lucru a intervenit în relația celor doi.

Deși nunta Prințesei Diana era cel mai așteptat eveniment al anului, Prințul Charles nu părea atât de sigur de acest lucru. Cei doi au luat parte la un interviu după anunțarea logodnei unde Charles a dat un răspuns care a marcat-o mult timp pe Lady Di. Întrebat dacă este îndrăgostit de aleasa inimii sale, Charles a răspuns simplu și fără pic de emoție în glas.

Gestul acestuia a făcut-o pe Diana să-și pună câteva semne de întrebare. Cu toate acestea, ceremonia de căsătorie a avut loc. Cei doi s-au iubit o perioadă de timp, însă diferențele de personalitate și-au spus în cele din urmă cuvântul și au fost nevoiți să divorțeze.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Amanda Seyfried pe covorul roșu la Vanity Fair Oscar din 2019
Divertisment
Amanda Seyfried este de nerecunoscut. Cum arată actrița la 36 de ani
Amanda Seyfried a împlinit recent 36 de ani și este de nerecunoscut. Actrița s-a transformat într-o femeie superbă, care are în spate o carieră de succes. Vedeta a distribuit pe rețelele sociale o imagine...
2
Regina Letizia, într-o haină cafenie și cu o bandană portocalie pe cap
Divertisment
Regina Letizia a Spaniei a purtat o rochie portocalie într-o vizită de stat. În ce ținută s-a întâlnit cu Regina Victoria a Suediei
Regina Letizia a Spaniei a purtat o rochie portocalie într-o vizită de stat în Suedia. Aceasta a călătorit alături de soțul ei, Regele Felipe al VI-lea. Mamă a doi copii, Regina Spaniei i-a uimit...
3
Nicole Murphy, la un eveniment monden, într-o rochie albă, cu decolteu abisal
Divertisment
Nicole Murphy are o siluetă impecabilă la 53 de ani. Cum a fost fotografiată pe stradă
Nicole Murphy are o siluetă impecabilă la 53 de ani. Acest lucru a fost din nou demonstrat de cele mai recente imagini cu ea, pe stradă. Fosta soție a actorului Eddie Murphy pare că...
4
icon
Furnica, într-o bluză neagră, la interviul CaTine.ro
CaTine
Furnica, demonstrație de talent și determinare în fiecare clipă: „A fi tu e cel mai bine”
Dana Luca sau Furnica, așa cum o cunoaște toată lumea, este una dintre cele mai bune și mai talentate coregrafe din România. Aceasta este alături de vedetele care participă la show-ul Te cunosc de...
5
Adele cu jumătate de față machiată și jumătate de față nemachiată
Divertisment
Adele s-a pozat fără machiaj. Cum arată chipul artistei cu adevărat
Adele s-a pozat fără machiaj. Cântăreața în vârstă de 33 de ani a fost invitată de către make-up artista Nikkie de Jager pentru a lua parte la o transformare incredibilă. Vedeta s-a lăsat machiată...
PARTENERI
×