Reclamă

Nunta Prințesei Diana a încălcat 300 de ani de tradiție. Ce regulă se respecta cu strictețe în Familia Regală Britanică

Nunta Prințesei Diana cu Prințul Charles a încălcat 300 de ani de tradiție. Deși desprinsă din povești și urmărită de milioane de oameni, nunta celor doi îndrăgostiți nu a respectat o regulă care se afla de foarte mult timp în istoria Familiei Regale Britanice.

Publicat: 9 august 2021, 7:43

Căsătoria dintre Prințesa Diana și Prințul Charles a avut loc în data de 29 iulie 1981 și a reușit să țină primele pagini pentru multă vreme. Atunci când Lady Di a spus marele DA în cadrul ceremoniei de la Catedrala St. Paul din Londra, o parte din tradiția Familiei Regale Britanice s-a șters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nunta Prințesei Diana a încălacat 300 de ani de tradiție

Prințul Charles a cerut-o în căsătorie pe Lady Di în ciuda faptului că aceasta nu provenea dintr-o Familie Regală. Cei doi s-au cunoscut și s-au îndrăgostit la scurt timp după aceea. La doar 20 de ani, Lady Di era condusă la altar pentru a schimba complet istoria.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Prințesa Diana în rochie de mireasă în timp ce îl sărută pe Prințul Charles la balcon în 1981
Povestea de iubire dintre Prințesa Diana și Prințul Charles dăinuie și astăzi / Profimedia Images

Nunta Prințesei Diana și a Prințului Charles a încălcat 300 de ani de tradiție. Conform regulilor existente la Casa Regală Prințul Charles ar fi trebuit să se căsătorească cu cineva cu rădăcini regale. Prințesa Diana a devenit astfel prima femeie din rândul cetățenilor britanici care se căsătorește cu un membru al Familiei Regale.

Reclamă

Ultimul cuplu care a făcut acest lucru a fost format din Anne Hyde și viitorul rege, James II, care s-au căsătorit în secret 1660, după ce s-au întâlnit când trăiau în exil în Olanda. De-a lungul timpului, căsătoria a reprezentat o alianță care să consolideze relațiile dintre teritorii sau dintre diferite persoane din Familiile Regale.

Cu toate acestea, nunta Prințesei Diana a încălcat complet această tradiție veche de sute de ani. De la căsătoria sa cu Prințul Charles această regulă a continuat să fie încălcată. Prințul Harry, fiul Prințesei Diana s-a căsătorit cu Meghan Markle care nu avea cetățenie britanică.

O altă nuntă intens discutată a fost cea dintre Mike Tindall, un jucător de rugby și nepoata Reginei Elisabeta. Căsătoria dintre cei doi a adus multe discuții în Familia Regală Britanică.

Reclamă

Povestea de iubire dintre Prințesa Diana și Prințul Charles

Povestea de dragoste dintre Lady Di și Prințul Charles s-a aflat întotdeauna sub lupa presei. Oamenii au comentat intens cuplul de îndrăgostiți de-a lungul timpului. Cei doi erau urmăriți la fiecare pas și nimic nu scăpa privirii curioșilor. Prințul Charles și-a cerut aleasa inimii de soție la Castelul Windsor la începutul lunii februarie.

Sursele Regale au declarat în trecut faptul că cererea a fost una destul de banală și lipsită de emoție. Conform lor, Prințul Charles a fugit imediat la Regina Elisabeta pentru a-i spune că a mai rezolvat un lucru. La scurt timp de la anunțarea logodnei, un alt lucru a intervenit în relația celor doi.

Deși nunta Prințesei Diana era cel mai așteptat eveniment al anului, Prințul Charles nu părea atât de sigur de acest lucru. Cei doi au luat parte la un interviu după anunțarea logodnei unde Charles a dat un răspuns care a marcat-o mult timp pe Lady Di. Întrebat dacă este îndrăgostit de aleasa inimii sale, Charles a răspuns simplu și fără pic de emoție în glas.

Gestul acestuia a făcut-o pe Diana să-și pună câteva semne de întrebare. Cu toate acestea, ceremonia de căsătorie a avut loc. Cei doi s-au iubit o perioadă de timp, însă diferențele de personalitate și-au spus în cele din urmă cuvântul și au fost nevoiți să divorțeze.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×