Reclamă

De ce era numită Diana Prințesă, dar Kate Middleton e Ducesă. Ce titlu oficial avea, de fapt

Mulți nu știu de ce era numită Diana Prințesă, pe când Kate Middleton a primit titlul de Ducesă. Motivul are legătură cu modul în care primesc membrii Familiei Regale din Marea Britanie titlurile oficiale.

Publicat: 28 august 2021, 7:00

Pe certificatul de naștere al lui Louis, Kate Middleton e numită Prințesă, deși ea nu are oficial acest nume, scrie Metro News. Diana era cunoscută multor oameni drept Prințesă. Acest lucru a dus la întrebări privind modul în care primesc membrii Familiei Regale din Marea Britanie titlurile și de ce Kate nu e primit titlul de Prințesă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motivul e unul pe care puțin fani ai Casei Regale îl cunosc. De fapt, nici Diana nu avea titlul de Prințesă.

De ce era numită Diana Prințesă, dar Kate Middleton e Ducesă

Atât Diana Spencer, cât și Kate Middleton s-au căsătorit cu moștenitorii tronului Marii Britanii, dar una e cunoscută drept Prințesă, cealaltă drept Ducesă. 

Adevărul e că nici Diana nu a primit, oficial, titlul de Prințesă. Ea era numită Prințesă de media și fanii Casei Regale. 

„Diana nu a fost niciodată Prințesa Diana,” a declarat Marlene Koenig, expert în monarhie penry History Extra, scrie Insider. „Familia Regală din Marea Britanie folosește stilul german vechi de numire a soțiilor regale, prin folosirea numelui soțului.” 

Reclamă

Presa a numit-o Prințesa Diana pentru că presa încă folosește Prințul Charles, deși numele stilizat al lui Charles nu a mai fost Prințul Charles de când mama lui a devenit Regină. 

– Marlene Koenig

Titlul oficial al Dianei după căsătoria sa cu Charles, Prinț de Wales, pe 29 iulie 1981, era Alteța Regală Prințesa de Wales. Era cunoscută drept Diana, Prințesă de Wales. 

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Portret cu Prințu Charles în uniformă militară care zâmbește, alături de soția sa, Prinșesa Diana care poartă rochie de mireasă la nunta lor din iulie 1981
Nunta regală a fost vizionată de milioane de oameni din peste 70 de țări / Profimedia Images

Chiar dacă Diana avea Prințesă în titlul ei întreg, nu a primit acest titlu oficial. În acest context, Prințesa ar fi venit înaintea numelui său, precum Prințesa Charlotte. 

Pentru că s-a căsătorit în Familia Regală, nu s-a născut în ea, Diana a primit titlul de la Charles și rolul său de Prinț de Wales. Astfel, pentru a folosi titlul de Prințesă oficial, Diana ar fi fost numită Prințesa Charles, pentru ca a luat titlul de la el, scrie Express

Cum a primit Kate Middleton titlul de Ducesă de Cambridge

Mulți fani ai Familiei Regale nu știu de ce era numită Diana Prințesă, dar Kate Middleton e Ducesă. 

Prințul William s-a născut cu titlul Alteța Regală Prințul William de Wales. El e numit Prințul William pentru că s-a născut în Familia Regală. 

Regina Elisabeta a II-a i-a dăruit un alt titlu în ziua nunții sale. Astfel, William a devenit Duce de Cambridge. 

Numele oficial al lui Kate e Alteța Sa Ducesa de Cambridge, Contesă de Strathearn și Lady Carrickfergus. Ea a devenit Ducesă în loc să aibă Prințesă în titlu. 

Prințesa Charlotte și Prințul George, de exemplu, au primit aceste titluri pentru că sunt copiii lui William și s-au născut în Familia Regală

Copii lui Harry și Meghan nu vor fi numiți automat Prinț sau Prințesă, pentru că se mai adaugă o regulă. Archie și Lilibet ar primi titlurile de Lord și Lady, cu numele de familie Mountbatten-Windsor. 

În anul 1960, Regina a introdus o nouă regulă, prin care doar copiii și nepoții Regelui sau Reginei primesc titlul de Prinț sau Prințesă. Ca nepoții să primească acest titlu, ei trebuie să fie copiii moștenitorului tronului. În 2012, Regina a permis copiilor lui William (strănepoții ei) să fie numiți Prinți și Prințese. 

Există numeroase reguli privind titlurile în Familia Regală a Marii Britanii și atitudinea media față de membrii ei, ce explică de ce era numită Diana Prințesă, dar Kate Middleton a primit titlul de Ducesă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×