Reclamă

De ce era numită Diana Prințesă, dar Kate Middleton e Ducesă. Ce titlu oficial avea, de fapt

Mulți nu știu de ce era numită Diana Prințesă, pe când Kate Middleton a primit titlul de Ducesă. Motivul are legătură cu modul în care primesc membrii Familiei Regale din Marea Britanie titlurile oficiale.

Publicat: 28 august 2021, 7:00 / Actualizat: 7 iunie 2024, 17:49

Pe certificatul de naștere al lui Louis, Kate Middleton e numită Prințesă, deși ea nu are oficial acest nume, scrie Metro News. Diana era cunoscută multor oameni drept Prințesă. Acest lucru a dus la întrebări privind modul în care primesc membrii Familiei Regale din Marea Britanie titlurile și de ce Kate nu e primit titlul de Prințesă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motivul e unul pe care puțin fani ai Casei Regale îl cunosc. De fapt, nici Diana nu avea titlul de Prințesă.

De ce era numită Diana Prințesă, dar Kate Middleton e Ducesă

Atât Diana Spencer, cât și Kate Middleton s-au căsătorit cu moștenitorii tronului Marii Britanii, dar una e cunoscută drept Prințesă, cealaltă drept Ducesă. 

Adevărul e că nici Diana nu a primit, oficial, titlul de Prințesă. Ea era numită Prințesă de media și fanii Casei Regale. 

„Diana nu a fost niciodată Prințesa Diana,” a declarat Marlene Koenig, expert în monarhie penry History Extra, scrie Insider. „Familia Regală din Marea Britanie folosește stilul german vechi de numire a soțiilor regale, prin folosirea numelui soțului.” 

Reclamă

Presa a numit-o Prințesa Diana pentru că presa încă folosește Prințul Charles, deși numele stilizat al lui Charles nu a mai fost Prințul Charles de când mama lui a devenit Regină. 

– Marlene Koenig

Titlul oficial al Dianei după căsătoria sa cu Charles, Prinț de Wales, pe 29 iulie 1981, era Alteța Regală Prințesa de Wales. Era cunoscută drept Diana, Prințesă de Wales. 

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Portret cu Prințu Charles în uniformă militară care zâmbește, alături de soția sa, Prinșesa Diana care poartă rochie de mireasă la nunta lor din iulie 1981
Nunta regală a fost vizionată de milioane de oameni din peste 70 de țări / Profimedia Images

Chiar dacă Diana avea Prințesă în titlul ei întreg, nu a primit acest titlu oficial. În acest context, Prințesa ar fi venit înaintea numelui său, precum Prințesa Charlotte. 

Pentru că s-a căsătorit în Familia Regală, nu s-a născut în ea, Diana a primit titlul de la Charles și rolul său de Prinț de Wales. Astfel, pentru a folosi titlul de Prințesă oficial, Diana ar fi fost numită Prințesa Charles, pentru ca a luat titlul de la el, scrie Express

Cum a primit Kate Middleton titlul de Ducesă de Cambridge

Mulți fani ai Familiei Regale nu știu de ce era numită Diana Prințesă, dar Kate Middleton e Ducesă. 

Prințul William s-a născut cu titlul Alteța Regală Prințul William de Wales. El e numit Prințul William pentru că s-a născut în Familia Regală. 

Regina Elisabeta a II-a i-a dăruit un alt titlu în ziua nunții sale. Astfel, William a devenit Duce de Cambridge. 

Numele oficial al lui Kate e Alteța Sa Ducesa de Cambridge, Contesă de Strathearn și Lady Carrickfergus. Ea a devenit Ducesă în loc să aibă Prințesă în titlu. 

Prințesa Charlotte și Prințul George, de exemplu, au primit aceste titluri pentru că sunt copiii lui William și s-au născut în Familia Regală

Copii lui Harry și Meghan nu vor fi numiți automat Prinț sau Prințesă, pentru că se mai adaugă o regulă. Archie și Lilibet ar primi titlurile de Lord și Lady, cu numele de familie Mountbatten-Windsor. 

În anul 1960, Regina a introdus o nouă regulă, prin care doar copiii și nepoții Regelui sau Reginei primesc titlul de Prinț sau Prințesă. Ca nepoții să primească acest titlu, ei trebuie să fie copiii moștenitorului tronului. În 2012, Regina a permis copiilor lui William (strănepoții ei) să fie numiți Prinți și Prințese. 

Există numeroase reguli privind titlurile în Familia Regală a Marii Britanii și atitudinea media față de membrii ei, ce explică de ce era numită Diana Prințesă, dar Kate Middleton a primit titlul de Ducesă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×