Reclamă

Ducii de Cambridge marchează Ziua Tatălui cu fotografii rare din intimitatea familiei

Ducii de Cambridge marchează Ziua Tatălui cu fotografii rare din intimitatea familiei. Aceștia au făcut publice pe rețelele de socializare fotografii nemaipublicate până acum. În aceste apar cei trei copiii ai lor, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Publicat: 21 iunie 2021, 16:47

Cuplul regal a postat o scurtă înregistrare în care au urat fanilor o zi a taților minunată și patru fotografii din intimitatea familiei.

Ducii de Cambridge marchează Ziua Tatălui

Într-una dintre fotografii, Kate Midletton este surprinsă în timp ce pășește spre altar. Alături de tatăl său, în cadrul nunții sale regale cu Prințul William.

O altă fotografie mai veche îi captează pe Prințul Charles. Alături de cei doi fii ai săi, pe vremea când erau doar niște adolescenți.

Se presupune că fotografia cu Prințul William, îmbrăcat în uniformă militară, care-și îmbrățișează cei trei copii, ar fi fost surprinsă chiar de soția sa, în 2019, în afara Palatului Kesington.

În fotografia din colțul de jos, din dreapta panoului de lemn, prin care cuplul regal a transmis urări tuturor taților, îi arată pe Regina Elisabeta a II-a și soțul ei, Ducele de Edinburgh, recent decedat. Ei stau pe o canapea, împreună cu nepoții lor.

Reclamă

Între timp, Familia Regală Britanică a marcat Ziua Tatălui împărtășind o fotografie. În care apar Regina și tatăl său, Regele George al VI-lea, Prințul Philip și fiul său, Prințul Charles. Fotografia datează din anul 1951, din timpul unei vacanțe la Balmoral.

Alături de fotografie, Casa Regală a transmis comentariul: „Urăm toți taților din lume La mulți ani de ziua acestora. Pentru a marca această zi vă împărtășim o imagine cu Regina, tatăl său, Prințul Philip și Prințul Charles, pe vremea când era doar un copil”, potrivit presei internaționale.

Reclamă

Presa a aflat de curând numele de alint pe care Prințul William îl folosea pentru bunica sa, Regina Elisabeta a II-a. Acesta demosntrează legătura specială pe care Regina împărtășește cu nepoții săi.

Originile acestei sărbători

Ziua Tatălui a fost de fapt creată de o femeie. Conform History.com și Country Living, în 1909, o femeie pe nume Sonora Smart Dodd, „a încercat să stabilească un echivalent oficial cu Ziua Mamei pentru tătici”. Ea a cerut suportul afacerilor locale pentru a-și obține sprijinul pentru ideea ei. Iar pe 19 iunie 1910, statul Washington a sărbătorit prima zi a tatălui.

Deși evenimentul i-a inspirat pe președintele Woodrow Wilson și pe președintele Calvin Coolidge să-i îndemne pe americani să recunoască o zi pentru tați în timpul administrațiilor lor, sărbătoarea nu a fost declarată oficială. În anii ’20 și ’30, oamenii au încercat să elimine atât Ziua Mamei, cât și Ziua Tatălui și să le înlocuiască cu Ziua Părinților.

Apoi, în timpul Marii Crize Economice, comercianții cu amănuntul au făcut o presiune pentru a comercializa sărbătoarea. Încercând să câștige bani în perioadele financiare dificile. Odată cu Al Doilea Război Mondial, oamenii au început să folosească Ziua Tatălui ca o modalitate de a respecta soldații americani.

În cele din urmă, câteva decenii mai târziu, la 1 mai 1972, președintele Richard Nixon a semnat Proclamația 4127. Prin intermediul căreia a declarat Ziua Tatălui sărbătoare națională. Prima sărbătoare oficială datând din 18 iunie 1972.

În România, Ziua Tatălui se sărbătorește în a doua duminică a fiecărei luni de mai, această sărbătoare devenind oficială în 2010.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton, într-un costum roz, Regina Rania, într-o roche galbenă, cu pălărie pe cap
Divertisment
Regina Rania a Iordaniei i-a întrebat pe Prințul și Prințesa de Wales despre copii. Ce a vrut să știe despre Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis
Regina Rania a Iordaniei i-a întrebat pe Prințul și Prințesa de Wales despre copii. Prințul William și Prințesa Kate au făcut parte din lista de invitați la nunta regală iordaniană, plină de vedete. Chiar...
2
Meghan Markle și Prințul Harry, îmbrăcați casual, la un eveniment sportiv, în tribune
Divertisment
Imagini cu fiica Prințului Harry, Prințesa Lilibet. Micuța a fost filmată în grădina casei din California, cu pălărie de soare și sandale
Harry și soția Meghan Markle au doi copii împreună și locuiesc în California. HelloMagazine a publicat recent imagini cu fiica Prințului Harry, Prințesa Lilibet. Micuța a fost filmată în grădina casei din California, cu...
3
Kate Middleton într-o fotografie portret în care poartă zos și cercei cu perle
Divertisment
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales a participat la nunta regală din Iordania
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales s-a aflat printre participanții la nunta regală din Iordania. Aceasta a fost însoțită de soțul său, Prințul William. Viitoarea Regină a Marii Britanii i-a...
4
O femeie care își îndepărtează părul din bărbie cu ajutorul unei pensete
Frumusețe
Motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie. Procesul care are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie? Procesul acesta are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă și este unul complet normal. Pilozitatea nu ar...
5
Regele Charles alături de Regina Camilla, Prințul William și Kate Middleton într-o fotografie realizată în timpul încoronării
Divertisment
Prințul William a făcut un gest nepotrivit față de Regina Camilla. Ce spun experții regali despre relația acestuia cu mama sa vitregă
Prințul William a făcut un gest nepotrivit față de Regina Camilla. Experții regali au analizat comportamentul fiului Regelui Charles în raport cu mama sa vitregă. Se pare că William „i-ar fi rămas loial” Prințesei...
PARTENERI
×