Reclamă

Ducii de Cambridge marchează Ziua Tatălui cu fotografii rare din intimitatea familiei

Ducii de Cambridge marchează Ziua Tatălui cu fotografii rare din intimitatea familiei. Aceștia au făcut publice pe rețelele de socializare fotografii nemaipublicate până acum. În aceste apar cei trei copiii ai lor, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Publicat: 21 iunie 2021, 16:47

Cuplul regal a postat o scurtă înregistrare în care au urat fanilor o zi a taților minunată și patru fotografii din intimitatea familiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ducii de Cambridge marchează Ziua Tatălui

Într-una dintre fotografii, Kate Midletton este surprinsă în timp ce pășește spre altar. Alături de tatăl său, în cadrul nunții sale regale cu Prințul William.

O altă fotografie mai veche îi captează pe Prințul Charles. Alături de cei doi fii ai săi, pe vremea când erau doar niște adolescenți.

Se presupune că fotografia cu Prințul William, îmbrăcat în uniformă militară, care-și îmbrățișează cei trei copii, ar fi fost surprinsă chiar de soția sa, în 2019, în afara Palatului Kesington.

În fotografia din colțul de jos, din dreapta panoului de lemn, prin care cuplul regal a transmis urări tuturor taților, îi arată pe Regina Elisabeta a II-a și soțul ei, Ducele de Edinburgh, recent decedat. Ei stau pe o canapea, împreună cu nepoții lor.

Reclamă

Între timp, Familia Regală Britanică a marcat Ziua Tatălui împărtășind o fotografie. În care apar Regina și tatăl său, Regele George al VI-lea, Prințul Philip și fiul său, Prințul Charles. Fotografia datează din anul 1951, din timpul unei vacanțe la Balmoral.

Alături de fotografie, Casa Regală a transmis comentariul: „Urăm toți taților din lume La mulți ani de ziua acestora. Pentru a marca această zi vă împărtășim o imagine cu Regina, tatăl său, Prințul Philip și Prințul Charles, pe vremea când era doar un copil”, potrivit presei internaționale.

Reclamă

Presa a aflat de curând numele de alint pe care Prințul William îl folosea pentru bunica sa, Regina Elisabeta a II-a. Acesta demosntrează legătura specială pe care Regina împărtășește cu nepoții săi.

Originile acestei sărbători

Ziua Tatălui a fost de fapt creată de o femeie. Conform History.com și Country Living, în 1909, o femeie pe nume Sonora Smart Dodd, „a încercat să stabilească un echivalent oficial cu Ziua Mamei pentru tătici”. Ea a cerut suportul afacerilor locale pentru a-și obține sprijinul pentru ideea ei. Iar pe 19 iunie 1910, statul Washington a sărbătorit prima zi a tatălui.

Deși evenimentul i-a inspirat pe președintele Woodrow Wilson și pe președintele Calvin Coolidge să-i îndemne pe americani să recunoască o zi pentru tați în timpul administrațiilor lor, sărbătoarea nu a fost declarată oficială. În anii ’20 și ’30, oamenii au încercat să elimine atât Ziua Mamei, cât și Ziua Tatălui și să le înlocuiască cu Ziua Părinților.

Apoi, în timpul Marii Crize Economice, comercianții cu amănuntul au făcut o presiune pentru a comercializa sărbătoarea. Încercând să câștige bani în perioadele financiare dificile. Odată cu Al Doilea Război Mondial, oamenii au început să folosească Ziua Tatălui ca o modalitate de a respecta soldații americani.

În cele din urmă, câteva decenii mai târziu, la 1 mai 1972, președintele Richard Nixon a semnat Proclamația 4127. Prin intermediul căreia a declarat Ziua Tatălui sărbătoare națională. Prima sărbătoare oficială datând din 18 iunie 1972.

În România, Ziua Tatălui se sărbătorește în a doua duminică a fiecărei luni de mai, această sărbătoare devenind oficială în 2010.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×