Ducii de Cambridge marchează Ziua Tatălui cu fotografii rare din intimitatea familiei

Ducii de Cambridge marchează Ziua Tatălui cu fotografii rare din intimitatea familiei. Aceștia au făcut publice pe rețelele de socializare fotografii nemaipublicate până acum. În aceste apar cei trei copiii ai lor, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Publicat: 21 iunie 2021, 16:47 / Actualizat: 21 June 2021, 16:47

Cuplul regal a postat o scurtă înregistrare în care au urat fanilor o zi a taților minunată și patru fotografii din intimitatea familiei.

Ducii de Cambridge marchează Ziua Tatălui

Într-una dintre fotografii, Kate Midletton este surprinsă în timp ce pășește spre altar. Alături de tatăl său, în cadrul nunții sale regale cu Prințul William.

O altă fotografie mai veche îi captează pe Prințul Charles. Alături de cei doi fii ai săi, pe vremea când erau doar niște adolescenți.

Se presupune că fotografia cu Prințul William, îmbrăcat în uniformă militară, care-și îmbrățișează cei trei copii, ar fi fost surprinsă chiar de soția sa, în 2019, în afara Palatului Kesington.

În fotografia din colțul de jos, din dreapta panoului de lemn, prin care cuplul regal a transmis urări tuturor taților, îi arată pe Regina Elisabeta a II-a și soțul ei, Ducele de Edinburgh, recent decedat. Ei stau pe o canapea, împreună cu nepoții lor.

Între timp, Familia Regală Britanică a marcat Ziua Tatălui împărtășind o fotografie. În care apar Regina și tatăl său, Regele George al VI-lea, Prințul Philip și fiul său, Prințul Charles. Fotografia datează din anul 1951, din timpul unei vacanțe la Balmoral.

Alături de fotografie, Casa Regală a transmis comentariul: „Urăm toți taților din lume La mulți ani de ziua acestora. Pentru a marca această zi vă împărtășim o imagine cu Regina, tatăl său, Prințul Philip și Prințul Charles, pe vremea când era doar un copil”, potrivit presei internaționale.

Presa a aflat de curând numele de alint pe care Prințul William îl folosea pentru bunica sa, Regina Elisabeta a II-a. Acesta demosntrează legătura specială pe care Regina împărtășește cu nepoții săi.

Originile acestei sărbători

Ziua Tatălui a fost de fapt creată de o femeie. Conform History.com și Country Living, în 1909, o femeie pe nume Sonora Smart Dodd, „a încercat să stabilească un echivalent oficial cu Ziua Mamei pentru tătici”. Ea a cerut suportul afacerilor locale pentru a-și obține sprijinul pentru ideea ei. Iar pe 19 iunie 1910, statul Washington a sărbătorit prima zi a tatălui.

Deși evenimentul i-a inspirat pe președintele Woodrow Wilson și pe președintele Calvin Coolidge să-i îndemne pe americani să recunoască o zi pentru tați în timpul administrațiilor lor, sărbătoarea nu a fost declarată oficială. În anii ’20 și ’30, oamenii au încercat să elimine atât Ziua Mamei, cât și Ziua Tatălui și să le înlocuiască cu Ziua Părinților.

Apoi, în timpul Marii Crize Economice, comercianții cu amănuntul au făcut o presiune pentru a comercializa sărbătoarea. Încercând să câștige bani în perioadele financiare dificile. Odată cu Al Doilea Război Mondial, oamenii au început să folosească Ziua Tatălui ca o modalitate de a respecta soldații americani.

În cele din urmă, câteva decenii mai târziu, la 1 mai 1972, președintele Richard Nixon a semnat Proclamația 4127. Prin intermediul căreia a declarat Ziua Tatălui sărbătoare națională. Prima sărbătoare oficială datând din 18 iunie 1972.

În România, Ziua Tatălui se sărbătorește în a doua duminică a fiecărei luni de mai, această sărbătoare devenind oficială în 2010.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton în anul 2020, în timpul unui eveniment oficial din Londra. În natură, cu verdeață pe fundal, e îmbrăcată în uniformă de cercetaș, cu o cămașă albastră, vestă neagră și eșarfă la gât cu roșu
Divertisment
Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe care le preferă Kate Middleton se numără multe preparate sănătoase, vegetariene, ce o ajută să își mențină silueta de...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și aripi cu pene negre în timp ce înfățișează una din cele mai toxice zodii
Horoscop
Cele mai toxice zodii. Nativii care au întotdeauna relații problematice
Fie că au o atitudine negativistă sau că sunt nepăsători cu privire la sentimentele celor din jur, anumiți nativi se numără printre cele mai toxice zodii. Cu toate acestea, în ciuda laturii lor întunecate,...
3
Cremă ganache de ciocolată într-un bol de lemn, alături de bucăți de ciocolată și o linguriță cu cremă
Rețete
Ganache de ciocolată. Rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri
Dacă te-ai hotărât să le prepari celor dragi un desert și nu știi cu ce cremă să îl combini, îți recomandăm rețeta de cremă ganache de ciocolată. Este rețeta celei mai simple creme pentru...
4
Lourdes Leon într-o rochie argintie cu decolteu adânc în timp ce defilează pe podium
Divertisment
Lourdes Leon a vorbit despre mama sa. Ce a declarat fiica Madonnei în cel mai recent interviu
Lourdes Leon, fiica Madonnei, a oferit un interviu în exclusivitate pentru cea mai bună prietenă a mamei sale, Debi Mazar. Actrița a organizat acest interviu pentru publicația Interview Magazine. Lourdes Leon a fost extrem...
5
O zână la malul mării, superbă, într-o rochie diafană, care intră pe lista celor mai spontane zodii
Horoscop
Zodii spontane. 4 nativi care sunt pregătiți în orice moment
Astrologia are un răspuns pentru orice legat de viața nativilor. Nu se rezumă doar la prezicerea acțiunilor viitoare sau la compatibilitățile pe plan sentimental. Află care sunt cele patru zodii spontane, nativii care sunt...
PARTENERI
×