Reclamă

Numele de alint al Reginei Elisabeta. Cum obișnuia să o strige Prințul William în copilărie

Familia Regală Britanică are deja o întreagă tradiție când vine vorba de numele de alint. Majestatea Sa este femeia care se bucură de cele mai multe dintre ele. Fie că au venit de la copiii săi, nepoți sau strănepoți, toate au un loc special în sufletul acesteia. Numele de alint al Reginei Elisabeta pe care l-a primit de la Prințul William are o poveste cu totul deosebită.

Publicat: 16 iunie 2021, 7:39

Cel mai drag nume de alint pe care Majestatea Sa l-a primit a fost cel de Lilibet. Nume pe care fiica Ducilor de Sussex îl poartă astăzi cu mândrie. Totuși, au existat și porecle pe care Regina le-a primit în urma unor evenimente cât se poate de amuzante.

Numele de alint al Reginei Elisabeta

Regina Elisabeta este, probabil, femeia căreia oamenii i se adresează sub cele mai multe forme de curtoazie. În viața privată aceasta era uneori numită Lizzie, Liz și Lilibet, conform publicației Marie Claire. Touși, Majestatea Sa a primit cele mai frumoase nume de alint de la nepoții și strănepoții săi. Numele de alint al Reginei Elisabeta de la Prințul William are una dintre cele mai amuzante povești în spate.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Lilibet a devenit cel mai discutat nume în ultima perioadă. Acesta este numele de alint pe care apropiații din Familia Regală a Reginei Elisabeta îl foloseau pentru Majestatea Sa. După moartea Prințului Philip, s-a crezut că nimeni nu va avea să mai pronunțe acest nume special. De altfel, el a fost ultima persoană care a obișnuit să o strige așa.

Reclamă

Cu toate acestea, Ducii de Sussex s-au gândit să-și exprime respectul față de Regina Elisabeta și și-au numit fiica Lilibet. Chiar dacă au existat câteva speculații cu privire la acordul Reginei pentru folosirea numelui său de alint, mai multe surse au confirmat faptul că a existat o discuție între Prințul Harry și Regina Elisabeta.

De altfel, reacția Reginei a fost atât e emoționantă încât e aproape imposibil pentru cineva să creadă că aceasta s-ar fi putut supăra. Lilibet, numele de alint al Reginei Elisabeta, este acum purtat cu mândrie de micuța Ducilor de Sussex. Oamenii așteaptă cu nerăbdare ca micuța să se facă mai mare pentru a vedea cum o să fie strigată de către aceasta, Regina Elisabeta.

Cum obișnuia să o strige Prințul William pe Regina Elisabeta

Reclamă

Cel mai adesea nepoții Reginei Elisabeta o strigau „Granny”, cuvântul pe care l-am traduce drept bunica. Prințesa Eugenie, Prințul Harry, chiar și Prințesa Beatrice obișnuiau să i se adreseze așa în copilărie și uneori continuă să-și numească așa bunica în întâlnirile private.

Numele de alint al Reginei Elisabeta oferit de către Prințul William are o semnificație cu atât mai specială. Specialistul Richard Kay a dezvălit recent o amintire plăcută cu privire la copilăria Prințului William. Într-un articol scris pentru publicația Daily Mail, acesta a povestit un episod cu totul special pentru Regina Elisabeta.

După ce a căzut pe holul Palatului Buckingham, l-am auzit pe Prințul William plângând. Acesta striga „Gary, Gary” și toți ne întrebam despre cine ar putea fi vorba. Regina s-a dus imediat la micuțul Prinț și ne-a explicat că pe ea o striga.

– Richard Kay

Prințul William era atât de micuț la acel moment încât nu putea să pronunțe corect cuvântul „Granny”, tradus în română drept bunica. Astfel, numele de alint al Reginei Elisabeta oferit de Prințul William a devenit „Gary”, o prescurtare de la englezescul „Granny”.

Deși acest nume a rămas în sufletul Reginei, copiii Prințului William au cu totul alte nume de alint pentru străbunica lor. Într-un interviu acordat de către Ducesa de Cambridge în 2016, aceasta a dezvăluit faptul că Prințul George o numește pe Regina Elisabeta „Gan-Gan”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Hartă astrală a fiecărei zodii în parte reprezentată de culoare albastru
Horoscop
Ce semnificație au semnele zodiacale. Cele 12 simboluri explicate pe înțelesul tuturor
Fiecare nativ aparține unui simbol specific, dar să știi ce semnificație au semnele zodiacale este esențial pentru cineva pasionat. Un exemplu elocvent o poate avea Taurul care arată un cerc cu două coarne deasupra....
2
Două borcane cu dulceață din flori de soc
Rețete
Dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată
Dacă adori parfumul florilor de soc, află că poți profita de el și în diferite preparate culinare. Îți oferim o rețetă de dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată, perfectă pentru răsfățul de...
3
Prăjitură spornică cu căpșuni porționată și decorată cu zahăr pudră și frunze de mentă
Rețete
Prăjitură spornică cu căpșuni. Rețetă simplă și ușoară de desert cu fructe
Dacă te ispitesc căpșunile parfumate care au apărut în piață, nu ezita să le incluzi în cât mai multe rețete de desert. Sunt gustoase, aromate și înnobilează aspectul preparatelor dulci. Îți oferim o rețetă...
4
Aishwarya Rai, elegantă și machiată la Festivalul de Film de la Cannes 2022
Divertisment
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor pe covorul roșu, iar vedeta a primit aplauze pentru look-ul impresionant. Apariția sa la premiera filmului...
5
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
PARTENERI
×