Combinația dintre pipote și ciuperci este și gustoasă, dar și hrănitoare. Specialiștii în nutriție ne asigură că pipotele de pui sunt surse excelente de proteine de bună calitate. În plus, au un nivel redus de grăsime și nu conțin carbohidrați. Datorită conținutului ridicat de proteine, dar și de vitamine și minerale, pipotele de pui se numără printre alimentele sănătoase, recomandate pentru susținerea strării de sănătate a organismului. Sunt chiar recomandate și în dietele de slăbire sau menținere a greutății corporale.
Consumul de ciuperci poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar, dar și la menținerea unei greutăți corporale sănătoase.
Ciupercile sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva infecțiilor și a bolilor. Descoperă și rețeta clasică de ciulama de ciuperci cu mămăliguță, mult adorată de toată lumea.
În continuare, poți descoperi rețeta detaliată pentru ciulama în varianta combinată cu pipote și ciuperci.
Ciulama de pipote cu ciuperci – Ingrediente
- 500 gr pipote de pui
- 500 gr ciuperci champignon
- sare și piper după gust
- 3-4 linguri de ulei
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 2-3 linguri de făină
- 400 ml de apă
- 1/2 legătură de mărar sau de pătrunjel.
Rețetă de ciulama din pipote cu ciuperci – Mod de preparare
Începe cu pregătirea pipotelor de pui, care necesită mai multă atenție, dar și mai mult timp alocat. Curăță-le de grăsimea excesivă și de eventualele impurități, apoi clătește-le bine cu apă rece. Pune pipotele în apă rece în care dizolvi puțină sare și lasă-le acolo timp de 20 de minute. Sarea va pătrunde în interiorul membranei ce acoperă partea inferioară a pipotelor și o va înmuia.
După acest interval de timp, scurge pipotele, clătește-le cu apă curată și mai lasă-le în apă rece pentru aproximativ 10 minute. Astfel, vor mai elimina din sarea de la pasul anterior. Când ai terminat de pregătit pipotele, poți pregăti și ciupercile și celelalte ingrediente.