Reclamă

Ciulama de pipote cu ciuperci. Cea mai bună rețetă pentru un prânz în familie

Dacă adori preparatele cu ciuperci, dar și pe cele cu carne de pui, îți recomandăm să încerci o rețeta de ciulama de pipote cu ciuperci. Este una dintre cele mai bune rețete pentru masa de prânz, servită în familie.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 30 ianuarie 2024, 5:18

Combinația dintre pipote și ciuperci este și gustoasă, dar și hrănitoare. Specialiștii în nutriție ne asigură că pipotele de pui sunt surse excelente de proteine de bună calitate. În plus, au un nivel redus de grăsime și nu conțin carbohidrați. Datorită conținutului ridicat de proteine, dar și de vitamine și minerale, pipotele de pui se numără printre alimentele sănătoase, recomandate pentru susținerea strării de sănătate a organismului. Sunt chiar recomandate și în dietele de slăbire sau menținere a greutății corporale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consumul de ciuperci poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar, dar și la menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

Ciupercile sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva infecțiilor și a bolilor. Descoperă și rețeta clasică de ciulama de ciuperci cu mămăliguță, mult adorată de toată lumea.

În continuare, poți descoperi rețeta detaliată pentru ciulama în varianta combinată cu pipote și ciuperci.

Ciulama de pipote cu ciuperci – Ingrediente

  • 500 gr pipote de pui
  • 500 gr ciuperci champignon
  • sare și piper după gust
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 linguri de făină
  • 400 ml de apă
  • 1/2 legătură de mărar sau de pătrunjel.
Reclamă

Rețetă de ciulama din pipote cu ciuperci – Mod de preparare

Începe cu pregătirea pipotelor de pui, care necesită mai multă atenție, dar și mai mult timp alocat. Curăță-le de grăsimea excesivă și de eventualele impurități, apoi clătește-le bine cu apă rece. Pune pipotele în apă rece în care dizolvi puțină sare și lasă-le acolo timp de 20 de minute. Sarea va pătrunde în interiorul membranei ce acoperă partea inferioară a pipotelor și o va înmuia.

După acest interval de timp, scurge pipotele, clătește-le cu apă curată și mai lasă-le în apă rece pentru aproximativ 10 minute. Astfel, vor mai elimina din sarea de la pasul anterior. Când ai terminat de pregătit pipotele, poți pregăti și ciupercile și celelalte ingrediente.

Reclamă

Cum prepari ciulama de pipote cu ciuperci

Curăță ceapa și usturoiul. Ceapa toac-o solzișori, iar usturoiul dă-l pe răzătoare. Șterge ciupercile și taie-le în bucăți mai mici.

Așază o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și pune uleiul în ea. Când uleiul este încins, adaugă pipotele scurse și șterse. Lasă-le să se prepare, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Asezonează-le cu sare și piper. Când sunt rumenite pe toate părțile, adaugă în tigaie ceapa și un cățel de usturoi.

Amestecă ceapa cu pipotele pentru un minut, apoi adaugă ciupercile. Lasă-le să se prepare împreună cu celelalte ingrediente, amestecându-le periodic. Așază un capac peste tigaie și lasă pipotele să fiarbă înăbușit în sucul lăsat de ciuperci, timp de aproximativ 40-50 de minute.

Apoi, amestecă făina cu apă și adaug-o treptat peste ingredientele din vas, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloașe. Mai lasă delicioasa ciulama de pipote cu ciuperci să fiarbă până când sosul de făină se îngroașă. Mai adaugă și un cățel de usturoi răzuit, dar și mărar verde sau pătrunjel.

Descoperă și o rețetă de tocană de pipote și inimi de pui, absolut delicioasă, dar simplă și ușoară. 

Sfaturi pentru a prepara o ciulama perfectă

Pentru a obține un gust desăvârșit al mâncării, este important să respecți etapele de preparare și să cunoști anumite trucuri în bucătărie.

Ceapa este unul dintre ingredientele care oferă gust delicios mâncărurilor. Pentru a i se intensifica amora dulce-picantă, este important să presari puțină sare peste ea, imediat după ce o adaugi la călit. În plus, sarea o deshidratează ușor și nu se va mai arde. Nu va mai avea nici gust de prăjeală.

Nu adăuga alte condimente în ciulama, pentru a nu influența gustul preparatului. Alege ciuperci albe și sănătoase, de mărimi aproximativ egale, pentru a se pătrunde în același timp.

În plus, pentru ca gustul rețetei de ciulama de pipote cu ciuperci să fie și mai savuros, prepară și o mămăliguță ca la mama acasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×