Reclamă

Pizza cu ciuperci și ardei. Rețetă simplă și delicioasă, de post

Pizza este preparatul care cucerește orice gurmand, indiferent de combinația ingredientelor folosite pentru topping. Pentru a te convinge, încearcă și tu o rețetă de pizza cu ciuperci și ardei, simplă, delicioasă și de post.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 30 noiembrie 2023, 6:37

Este preparată dintr-o combinație de ingrediente pe care o folosești frecvent și în alte rețete. Iar aluatul crocant la exterior și moale și pufos la interior completează armonios gustul ingredientelor respective. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a prepara o pizza gustoasă. Important este ca acestea să se completeze într-un mod delicios.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sosul de roșii îl poți prepara pe loc, aromatizându-l cu condimentele preferate. Usturoiul și busuiocul pot fi alegerea perfectă pentru un sos delicios de roșii. Dar poți să optezi și pentru sosurile deja preparate și conservate la borcan. Descoperă și o rețetă de sos de roșii, ideal pentru paste și pizza.

În continuare, poți urmări rețeta simplă și delicioasă de pizza în varianta de post.

Pizza cu ciuperci și ardei – Ingrediente

Pentru prepararea rețetei de pizza, vei avea nevoie de o listă de ingrediente pentru aluat și de o altă listă pentru topping.

Reclamă

Pentru aluat de pizza:

  • 500 gr făină
  • 1/2 lingură sare de mare
  • 7 gr drojdie uscată sau 20 gr drojdie proaspătă
  • 1/2 lingură de zahăr
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 325 ml apă călduță.

Pentru topping:

  • 200 gr ciuperci champignon
  • 1 ardei roșu
  • 1 ardei galben
  • 4 roșii de mărime medie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 5-6 frunze de busuioc
  • sare și piper.
Reclamă

Pizza cu ciuperci și ardei – Mod de preparare

Primul pas constă în prepararea aluatului de pizza. Ca oricare alt aluat cu drojdie și aluatul de pizza necesită un timp de frământare și un alt timp de dospire.

Reclamă

Cum prepari aluatul de pizza

Pune drojdia cu zahărul într-un bol și amestecă-le până când se dizolvă. Adaugă puțină apă călduță și omogenizează bine amestecul. Apoi, lasă maiaua de drojdie să se activeze timp de 10 minute. Vei ști că este activată atunci când apar bule de aer la suprafață, iar volumul este dublat.

Într-un bol, amestecă făina trecută prin sită cu sarea. Formează un loc adânc la mijlocul amestecului și punem acolo drojdia activată. Adaugă puțin câte puțin din apa călduță și din ulei, în timp ce amesteci drojdia cu făina din vas. Frământă aluatul până când devine omogen. Acoperă bolul cu un ștergar umezit cu apă fierbinte și lasă aluatul să se dospească până când își dublează volumul.

Pregătește topping-ul pentru pizza cu ciuperci și ardei

Pentru a pregăti ingredientele pentru topping, mai întâi șterge ciupercile cu prosoape de hârtie umezite, apoi taie-le în felii mai mari. Curăță ardeii și toacă-i în fâșii, iar usturoiul curăță-l și toacă-l în rondele. Decojește roșiile și taie-le în cuburi, iar frunzele de busuioc rupe-le mărunt.

Adaugă 2 linguri de ulei într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului. Lasă uleiul să se înfierbânte și adaugă rondelele de usturoi și câteva frunze de busuioc. Amestecă-le prin ulei timp de un minut pentru a-l aromatiza. Adaugă fâșiile de ardei, lasă-le și pe acestea un minut la sotat, apoi scoate-le într-o sită.

În uleiul din tigaie, adaugă ciupercile și sotează-le timp de 2 minute. Transferă-le și pe acestea în sită să se scurgă.

Apoi adaugă în tigaia cu ulei, roșiile tocate și restul de frunze de busuioc, de asemenea, tocate. Presară sare și piper și amestecă ingredientele timp de 4-5 minute.

Când ai aluatul dospit și ingredientele pentru topping pregătite, poți forma și coace pizza de post cu ciuperci și ardei. Împarte aluatul în două părți pe care le întinzi în două foi circulare cu diametrul de aproximativ 34-35 cm.

Unge aluaturile cu sosul de roșii și împrăștie pe deasupra ciupercile și ardeii.

Aluat de pizza uns cu sos de roșii
Sosul de roșii poate fi preparat proaspăt sau folosit de la borcan / Shutterstock

Așază cele două pizza în tava mare a cuptorului și coace-le pentru 15-20 de minute, la 200 de grade Celsius sau până când aluatul devine crocant pe margini.

Pizza cu ciuperci și ardei pe hârtie de copt
Cu cât legumele sunt mai colorate, cu atât pizza va fi mai apetisantă / Shutterstock

Servește pizza caldă sau rece, cu ketchup-ul preferat.

Pentru gustări delicioase și consistente sau pentru a înlocui pâinea la micul dejun, îți oferim o rețetă de turte cu ceapă verde la tigaie.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×