Home // Lifestyle // Rețete // Pizza cu ciuperci și ardei. Rețetă simplă și delicioasă, de post
Pizza cu ciuperci și ardei. Rețetă simplă și delicioasă, de post
Pizza este preparatul care cucerește orice gurmand, indiferent de combinația ingredientelor folosite pentru topping. Pentru a te convinge, încearcă și tu o rețetă de pizza cu ciuperci și ardei, simplă, delicioasă și de post.
Pizza este delicioasă atât caldă, cât și rece / Shutterstock
Este preparată dintr-o combinație de ingrediente pe care o folosești frecvent și în alte rețete. Iar aluatul crocant la exterior și moale și pufos la interior completează armonios gustul ingredientelor respective. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a prepara o pizza gustoasă. Important este ca acestea să se completeze într-un mod delicios.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Sosul de roșii îl poți prepara pe loc, aromatizându-l cu condimentele preferate. Usturoiul și busuiocul pot fi alegerea perfectă pentru un sos delicios de roșii. Dar poți să optezi și pentru sosurile deja preparate și conservate la borcan. Descoperă și o rețetă de sos de roșii, ideal pentru paste și pizza.
În continuare, poți urmări rețeta simplă și delicioasă de pizza în varianta de post.
Pizza cu ciuperci și ardei – Ingrediente
Pentru prepararea rețetei de pizza, vei avea nevoie de o listă de ingrediente pentru aluat și de o altă listă pentru topping.
Primul pas constă în prepararea aluatului de pizza. Ca oricare alt aluat cu drojdie și aluatul de pizza necesită un timp de frământare și un alt timp de dospire.
Pune drojdia cu zahărul într-un bol și amestecă-le până când se dizolvă. Adaugă puțină apă călduță și omogenizează bine amestecul. Apoi, lasă maiaua de drojdie să se activeze timp de 10 minute. Vei ști că este activată atunci când apar bule de aer la suprafață, iar volumul este dublat.
Într-un bol, amestecă făina trecută prin sită cu sarea. Formează un loc adânc la mijlocul amestecului și punem acolo drojdia activată. Adaugă puțin câte puțin din apa călduță și din ulei, în timp ce amesteci drojdia cu făina din vas. Frământă aluatul până când devine omogen. Acoperă bolul cu un ștergar umezit cu apă fierbinte și lasă aluatul să se dospească până când își dublează volumul.
Pregătește topping-ul pentru pizza cu ciuperci și ardei
Pentru a pregăti ingredientele pentru topping, mai întâi șterge ciupercile cu prosoape de hârtie umezite, apoi taie-le în felii mai mari. Curăță ardeii și toacă-i în fâșii, iar usturoiul curăță-l și toacă-l în rondele. Decojește roșiile și taie-le în cuburi, iar frunzele de busuioc rupe-le mărunt.
Adaugă 2 linguri de ulei într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului. Lasă uleiul să se înfierbânte și adaugă rondelele de usturoi și câteva frunze de busuioc. Amestecă-le prin ulei timp de un minut pentru a-l aromatiza. Adaugă fâșiile de ardei, lasă-le și pe acestea un minut la sotat, apoi scoate-le într-o sită.
În uleiul din tigaie, adaugă ciupercile și sotează-le timp de 2 minute. Transferă-le și pe acestea în sită să se scurgă.
Apoi adaugă în tigaia cu ulei, roșiile tocate și restul de frunze de busuioc, de asemenea, tocate. Presară sare și piper și amestecă ingredientele timp de 4-5 minute.
Când ai aluatul dospit și ingredientele pentru topping pregătite, poți forma și coace pizza de post cu ciuperci și ardei. Împarte aluatul în două părți pe care le întinzi în două foi circulare cu diametrul de aproximativ 34-35 cm.
Unge aluaturile cu sosul de roșii și împrăștie pe deasupra ciupercile și ardeii.
Așază cele două pizza în tava mare a cuptorului și coace-le pentru 15-20 de minute, la 200 de grade Celsius sau până când aluatul devine crocant pe margini.
Servește pizza caldă sau rece, cu ketchup-ul preferat.
Pentru gustări delicioase și consistente sau pentru a înlocui pâinea la micul dejun, îți oferim o rețetă de turte cu ceapă verde la tigaie.