Poți prepara rețeta atât cu varză proaspătă, cât și cu varză acră. Va fi delicioasă în ambele variante. De asemenea, poți opta pentru ciuperci proaspete sau pentru cele conservate. Dacă prepari și o mămăliguță ca la mama acasă, deliciul este garantat.
Varza face parte dintre alimentele de bază ale românilor, mai ales în perioadele de post. O poți prepara simplă, călită sau la cuptor. O mai poți prepara și cu orez și legume sau poți opta pentru sarmale de post.
Ciupercile adăugate din belșug aduc mâncării de varză un plus de gust, dar și de consistență. Prepară și tu rețeta, urmărind lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, oferite mai jos.
Varză călită cu ciuperci la tigaie – Ingrediente
Pentru că rețeta conține două ingrediente de bază – varza și ciupercile, acestea se vor prepara separat, iar la final se amestecă și se mai gătesc un scurt timp împreună.
Pentru preparat varza:
- 1 varză murată mare
- 1 ceapă mare
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 crenguță de cimbru
- 2 foi de dafin
- 1 linguriță cu boia de ardei afumată
- boabe de piper sau piper măcinat.
Pentru preparat ciupercile:
- 500 gr ciuperci champignon
- 3-4 linguri de ulei
- 3 căței de usturoi
- sare și piper după gust.