Nucile au un conținut bogat în grăsimi sănătoase, antioxidanți, vitamine și minerale, cât și alte substanțe nutritive, esențiale pentru sănătatea organismului. Bogate în antioxidanți, nucile ajută la prevenirea bolilor neurodegenerative, precum si la prevenirea îmbătrânirii premature a organismului.
Orezul are un conținut ridicat de potasiu, fiind benefic pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare și renale. Vitaminele B1, B2, B3 și B6 se regăsesc în orez și au rolul de a întări sistemul nervos. Totodată, acestea contribuie la transformarea nutrienților în energie.
Dacă te-am convins de beneficiile combinației dintre nuci și orez, îți oferim mai jos rețeta de sarmale, alături de lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas. Iar dacă dorești o rețetă mai specială, asemănătoare cu cea a sarmalelor, poți încerca și rețeta de pachețele de primăvară vietnameze.
Sarmale de post cu nuci și orez – Ingrediente
- 1 varză acră, de mărime medie
- 250 gr orez pentru sarmale
- 200 gr nuci măcinate
- 1 ceapă mare
- 1 morcov mare
- 1 linguriță de sare
- 1/4 linguriță cu piper măcinat
- 1/4 linguriță de boia dulce
- 400 gr pastă de roșii
- 1 crenguță de cimbru
- 2-3 foi de dafin
- 1 linguriță cu boabe de piper.
Sarmale de post cu nuci și orez – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea rețetei de sarmale constă în pregătirea ingredientelor. Este necesar să pregătești foile de varză și umplutura pentru acestea.
Separă foile de vază de cotor și taie-le pe jumătate, dacă sunt mari, urmărind nervura foii. Îndepărtează nervura dacă este foarte groasă. Pune foile de vază în apă rece și lasă-le 10 de minute pentru a mai estompa gustul sărat.
Toacă fideluță nervurile îndepărtate și primele foi de varză pentru a le folosi la baza vasului de copt.