Reclamă

Culoarea benefică pentru sănătatea ta. De ce consideră specialiștii că această nunață are proprietăți vindecătoare

Pare greu de crezut, dar experții au dezvaluit care este culoarea benefcă pentru sănătatea ta. Sănătatea mintală este influențată, într-o oarecare măsură, de culorile lucrurilor cu care ne înconjurăm. În timp ce anumite culori ne provoacă neliniște, altele au rolul de a ne calma.

Publicat: 12 octombrie 2022, 7:23
Un living în nunațe de verde și albastru pentru a ilustra culoarea benefică pentru sănătatea ta
Pare greu de crezut, dar experții au dezvaluit care este culoarea benefcă pentru sănătatea ta. Sănătatea mintală este influențată de aceasta / Shutetrstock

Culoarea perfectă pentru o viață liniștită și echilibrată este considerată a fi verdele. Experții spun că această nunață poate infuența mai mult aspecte din viața ta. Printre acestea se numără comportamentul față de cei din jur, dar și modul în care alegi să te raportezi la propria persoană.

Verdele este culoarea benefică pentru sănătatea ta

Dacă te confrunți cu stări de anxietate, neliniște sau depresie, atunci ar fi bine să arunci o privire mai atentă asupra culorilor care te înconjoară. Experții sunt de părere că poți să-ți îmbunătățești vizibil starea de spirit dacă alegi să te înconjori cu culori care să te liniștească. Verdele ar fi cea mai potrivită alegere, spun experții în design. Verdele este un simbol al naturii, al sănătății și al renașterii.

Mai multe studii au dovedit că această nuanță ajută la reducerea stresului și a anxietății. În plus, verdele ar avea proprietăți vindecătoare asupra corpului și a minții. Verdele nu trebuie să se găsească doar în nuanțele pereților din casă. Acesta poate fi inclus în ținute sau accesorii. Fiecare mic detaliu poate să contribuie la starea ta de bine.

Psihologia culorilor este un domeniu vast și greu de acoperit, însă specialiștii au explicat în linii mari de ce verdele este atât de important pentru sănătatea mintală a unei persoane. Totodată, specialiștii susțin faptul că verdele poate aduce energii pozitive în viața unei persoane. Teoria este susținută și de mulți designeri internaționali. În plus, verdele este o culoare versatilă și poate fi inclusă cu ușurință în viața unei persoane.

Verdele care are o bază de albastru are un impact mult mai mare asupra sănătății mintale. Tonurile acestei culori sunt vibrante și transmit o stare de bine la nivel general. Află mai multe și despre psihologia culorii și de ce recomandă experții să eviți anumite nuanțe standard în designul bucătăriei tale.

Reclamă

Semnificația acestei culori

Culoarea benefică pentru sănătatea ta este considerată a fi verdele. Psihologii sunt de părere că această culoare denotă calmul, pacea, liniștea și armonia. Este motivul principal pentru care această nuanță este recomandată dacă vrei să reduci stările de stres și anxietate.

Verdele proaspăt poate crea o atmosferă relaxantă în orice încăpere. De multe ori verdele este asociat cu creativitatea și este folosit pentru a oferi un suflu nou încăperilor. Specialiștii spun că este important și subtonul culorii alese.

Reclamă

Nuanțele de verde pot fi diferite în funcție de acesta. Culoarea poate juca un rol semnificativ în emoțiile pe care oamenii le simt, spun specialiștii.

Aceștia recomandă să acorzi o atenție sporită asupra modului în care culoarea verde te face să te simți. Dacă aceasta nu-ți provoacă stări de liniște, atunci poate că nu este alegerea ideală pentru tine și sănătatea ta.

Înainte de a aduce culoarea verde în spațiul de acasă este important să faci câteva analize asupra modului în care lumina pătrunde în încăperile pe care le dorești mai verzi. Totodată trebuie să analizei schema culorilor predominate din încăperile tale.

Lumina joacă un rol esențial, prin urmare alege să aduci culori de verde în spațiile unde aceasta este puternică. Poți să faci un spațiu mai verde cu ajutorul plantelor naturale, dar și a culorii pe care o alegi pentru pereți. Totul ține de imaginație și de semnificația pe care tu vrei să o oferi acestei culori.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022. Trei nativi care se vor bucura de reușite
Pe lista cu cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022 se numără nativii Rac, Balanță și Săgetător. Acești trei nativi vor avea parte de o zi extraordinară pe toate planurile. Zodiile...
2
O femeie frumoasă cu părul lung care ilustrează idei de tunsori la modă în iarna anului 2022
Frumusețe
Tunsori la modă în iarna anului 2022. Cele mai apreciate coafuri din sezonul rece
Sezonul rece este aici și a sosit momentul să te bucuri de o schimbare de look. Te invităm să descoperi câteva idei de tunsori la modă în iarna anului 2022. Vezi care sunt unele...
3
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
4
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
5
O femeie care deschide o cutie primită prin curier
Timp liber
Ce nu e recomandat să cumperi online. De ce e mai bine să mergi în magazine pentru anumite produse
Cumpărăturile online au schimbat modul în care facem achiziții, de la cărți la cadouri pentru ziua de naștere a persoanelor dragi. Este atât de ușor să ai în față o gamă variată de articole...
PARTENERI
×