Reclamă

Culoarea benefică pentru sănătatea ta. De ce consideră specialiștii că această nunață are proprietăți vindecătoare

Pare greu de crezut, dar experții au dezvaluit care este culoarea benefcă pentru sănătatea ta. Sănătatea mintală este influențată, într-o oarecare măsură, de culorile lucrurilor cu care ne înconjurăm. În timp ce anumite culori ne provoacă neliniște, altele au rolul de a ne calma.

Publicat: 12 octombrie 2022, 7:23
Un living în nunațe de verde și albastru pentru a ilustra culoarea benefică pentru sănătatea ta
Pare greu de crezut, dar experții au dezvaluit care este culoarea benefcă pentru sănătatea ta. Sănătatea mintală este influențată de aceasta / Shutetrstock

Culoarea perfectă pentru o viață liniștită și echilibrată este considerată a fi verdele. Experții spun că această nunață poate infuența mai mult aspecte din viața ta. Printre acestea se numără comportamentul față de cei din jur, dar și modul în care alegi să te raportezi la propria persoană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Verdele este culoarea benefică pentru sănătatea ta

Dacă te confrunți cu stări de anxietate, neliniște sau depresie, atunci ar fi bine să arunci o privire mai atentă asupra culorilor care te înconjoară. Experții sunt de părere că poți să-ți îmbunătățești vizibil starea de spirit dacă alegi să te înconjori cu culori care să te liniștească. Verdele ar fi cea mai potrivită alegere, spun experții în design. Verdele este un simbol al naturii, al sănătății și al renașterii.

Mai multe studii au dovedit că această nuanță ajută la reducerea stresului și a anxietății. În plus, verdele ar avea proprietăți vindecătoare asupra corpului și a minții. Verdele nu trebuie să se găsească doar în nuanțele pereților din casă. Acesta poate fi inclus în ținute sau accesorii. Fiecare mic detaliu poate să contribuie la starea ta de bine.

Psihologia culorilor este un domeniu vast și greu de acoperit, însă specialiștii au explicat în linii mari de ce verdele este atât de important pentru sănătatea mintală a unei persoane. Totodată, specialiștii susțin faptul că verdele poate aduce energii pozitive în viața unei persoane. Teoria este susținută și de mulți designeri internaționali. În plus, verdele este o culoare versatilă și poate fi inclusă cu ușurință în viața unei persoane.

Verdele care are o bază de albastru are un impact mult mai mare asupra sănătății mintale. Tonurile acestei culori sunt vibrante și transmit o stare de bine la nivel general. Află mai multe și despre psihologia culorii și de ce recomandă experții să eviți anumite nuanțe standard în designul bucătăriei tale.

Reclamă

Semnificația acestei culori

Culoarea benefică pentru sănătatea ta este considerată a fi verdele. Psihologii sunt de părere că această culoare denotă calmul, pacea, liniștea și armonia. Este motivul principal pentru care această nuanță este recomandată dacă vrei să reduci stările de stres și anxietate.

Verdele proaspăt poate crea o atmosferă relaxantă în orice încăpere. De multe ori verdele este asociat cu creativitatea și este folosit pentru a oferi un suflu nou încăperilor. Specialiștii spun că este important și subtonul culorii alese.

Reclamă

Nuanțele de verde pot fi diferite în funcție de acesta. Culoarea poate juca un rol semnificativ în emoțiile pe care oamenii le simt, spun specialiștii.

Aceștia recomandă să acorzi o atenție sporită asupra modului în care culoarea verde te face să te simți. Dacă aceasta nu-ți provoacă stări de liniște, atunci poate că nu este alegerea ideală pentru tine și sănătatea ta.

Înainte de a aduce culoarea verde în spațiul de acasă este important să faci câteva analize asupra modului în care lumina pătrunde în încăperile pe care le dorești mai verzi. Totodată trebuie să analizei schema culorilor predominate din încăperile tale.

Lumina joacă un rol esențial, prin urmare alege să aduci culori de verde în spațiile unde aceasta este puternică. Poți să faci un spațiu mai verde cu ajutorul plantelor naturale, dar și a culorii pe care o alegi pentru pereți. Totul ține de imaginație și de semnificația pe care tu vrei să o oferi acestei culori.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×