Reclamă

4 motive pentru care oamenii își doresc să revină la birou

Pe timpul pandemiei de coronavirus tot mai multe companii au fost forțate să renunțe la munca de la sediu. Pentru a nu-și pierde definitiv locurile de muncă angajații au fost nevoiți să înceapă munca de acasă. Află care sunt cele 4 motive pentru care oamenii își doresc să revină la birou.

Publicat: 24 mai 2021, 9:32
o femeie care stă la birou și scrie la laptop în timp ce cățelușul ei stă pe tastatură și demonstrează din că există multe motive pentru care oamenii își doresc să revină la birou
La înceutul pandemiei, oamenii erau foarte încântați de faptul că vor lucra de acasă / Shutterstock

La începutul pandemiei doar câteva companii ofereau angajaților săi posibilitatea de a lucra de acasă. Prin urmare trecerea aceasta a venit cu anumite dificultăți pentru cei care nu au reușit să se adapteze. Numărul cazurilor de infectare a început să scadă. Campania de vaccinare este în plină desfășurare, iar companiile se gândesc să-și cheme angajații din nou la sedii. Anunțul acesta a primit răspunsuri neașteptate.

Motive pentru care oamenii își doresc să revină la birou

La înceutul pandemiei, oamenii erau foarte încântați de faptul că vor lucra de acasă. Mediul online a prins un avânt incredibil. Mulți s-au văzut forțați să-și desfășoare activitățile de la distanță. Chiar dacă începutul a fost promițător, spre finalul pandemiei situația a luat o altă întorsătură.

Doar cei care au experimentat cu adevărat telemunca știu de ce este necesar să se întoarcă la birou. Deși companiile au ieșit în câștig din toată această schimbare, muncitorul a început să realizeze nedreptățile care pot să apară.

Într-un chestionar realizat în Statele Unite ale Americii, 40% din respondenți și-au manifestat dorința de a se întoarce la birouri. O răsturnare de situație destul de interesantă. Însă ce i-a făcut pe oameni să-și schimbe în mai puțin de doi ani părerea despre munca de acasă?

Descoperă cele 4 motive generale pentru care oamenii își doresc să revină la birou.

Reclamă

Distragerile ocazionale

Deși pare ideal să lucrezi din intimitatea casei tale, timpul a demonstrat că acest lucru poate să-ți facă mai mult rău decât bine. În timp ce la birou sunt foarte puține lucruri care ar putea să-ți întrerupă concentrarea, acasă vei găsi întotdeauna un lucru care să te distragă. Copiii care țipă, subiectele de ceartă cu în cuplu sau bormașina vecinilor care nu știu să respecte orele de liniște, sunt doar câteva exemple. În lipsa unui spațiu liniștit, munca ta ar putea să se prelungească mai mult decât ți-ai dori peste program. Un analist de risc declara într-un interviu.

De regulă lucrez cu formule extrem de complicate, acest lucru necesită multă concentrare. Înainte de pandemie, colegii mei încercau să nu mă deranjeze până ce nu termin de calculat. O astfel de întrerupere m-ar fi costat aproximativ 30 de minute de muncă și ar fi trebuit să o iau de la capăt. Lucrând de acasă au fost multe momente când soția mea avea întrebări despre lucruri pe care nu le înțelegea la propriul job. Nu puteam să o refuz niciodată și astfel mi-a întrerupt concentrarea timp de 12 luni.

– Brion Georges

Reclamă

Socializarea

Sunt multe motive pentru care oamenii își doresc să revină la birou, însă socializarea ar trebui să fie pe primul loc. Oricât de mult s-ar plânge oamenii de mersul la birou, adevărul este că suntem niște creaturi care au nevoie constantă de socializare. Deși e mai ușor ca niciodată să comunici cu un om aflat în cealaltă parte a planetei, muncitorii au observat lipsa interacțiunii față în față. Chiar dacă îți e mai comod să stai în pijamale, e timpul să pui rochia preferată și să mergi la treabă.

Sunt job-uri care necesită interacțiunea față în față. În plus, dacă ești în impas și nu-ți dai seama cum ai putea să rezolvi o probmlemă la birou poți oricând să ceri părerea unui coleg. Sedințele de la birou au un rol esențial în desfășurarea cât mai eficientă a procesului de muncă.

Să discuți zilnic cu partenerul de viață sau cu parinții poate să devină obositor. Pe lângă acest lucru nu toți sunt dispuși să te asculte. O pauza de cafea alături de colegi s-ar putea să-ți readucă mai repede zâmbetul pe buze și să te simți pregătită să abordezi un nou task

Procesul de muncă

Dacă ai lucrat de acasă știi că programul de lucru s-a prelungit de multe ori mai mult decât ți-ai dorit. Astfel de situații sunt des întâlnite pintre muncitorii care s-au bucurat de telemuncă. Atunci când muncești de acasă ai un program mult mai flexibil și mult mai mult timp să faci orice altceva. Persoanele care nu știu să-și organizeze programul au cel mai mult de suferit. În lipsa unor pauze bine definite și a unor ore stabilite devine greu să rămâi productiv.

Mersul la birou te obligă, într-un sens metaforic, să fii mai productiv. Atunci când îți vezi colegii concentrați și dornici să-și termine sarcinile până la sfârșitul programului, automat o să-ți dorești să faci același lucru. O discuție cu un coleg poate să grăbească procesul de muncă, decât timpul pe care l-ai pierde acasă pentru a încerca să stabiliți o ședință rapidă pe una din platformele de meeting.

Lipsa unui spațiu potrivit

Există și alte motive pentru care oamenii își doresc să revină la birou în afară de cele psihologice. Unul dintre acestea ține de spațiul fizic în care aceștia trebuie să se desfășoare. De multe ori cei care au experimentat telemunca au fost forțați să-și improvizeze birourile. Chiar dacă nu pare o problemă atât de mare, medicii avertizează cu privire la câteva probleme de sănătate care pot apărea.

Birourile imporvizate nu reușesc să îndeplinească criteriile de sănătate pe care un om ar trebui să le aibă în vedere. Foarte mulți muncitori au prezentat probleme de gât sau spate din cauza unei poțizii incorecte pe care au avut-o în timpul programului de lucru.

M-am gândit că statul pe scaun îmi va face foarte mult rău așa că am improvizat un birou la care lucram din picioare. Am ajuns să am dureri de cap și de picioare, iar postura coprului mi s-a înrăutățit

-Elizabeth Goecke

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022. Trei nativi care se vor bucura de reușite
Pe lista cu cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022 se numără nativii Rac, Balanță și Săgetător. Acești trei nativi vor avea parte de o zi extraordinară pe toate planurile. Zodiile...
2
O femeie frumoasă cu părul lung care ilustrează idei de tunsori la modă în iarna anului 2022
Frumusețe
Tunsori la modă în iarna anului 2022. Cele mai apreciate coafuri din sezonul rece
Sezonul rece este aici și a sosit momentul să te bucuri de o schimbare de look. Te invităm să descoperi câteva idei de tunsori la modă în iarna anului 2022. Vezi care sunt unele...
3
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
4
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
5
O femeie care deschide o cutie primită prin curier
Timp liber
Ce nu e recomandat să cumperi online. De ce e mai bine să mergi în magazine pentru anumite produse
Cumpărăturile online au schimbat modul în care facem achiziții, de la cărți la cadouri pentru ziua de naștere a persoanelor dragi. Este atât de ușor să ai în față o gamă variată de articole...
PARTENERI
×