Reclamă

Miturile despre bani care stau în calea prosperității financiare

Miturile despre bani care stau în calea prosperității financiare au fost demontate de un studiu pe milionari.

Publicat: 11 martie 2021, 7:57
O femeie lucrează pe laptop și vorbește la telefon într-un avion privat
Autorul și cercetătorul Thomas J. Stanley, iar mai târziu fiica sa Sarah Stanley Fallaw, care a continuat cercetările, au petrecut ani de zile studiind și intervievând milionari pentru a le învăța obiceiurile / Shutterstock

Cele mai populare percepții despre milionari nu sunt adevărate, potrivit unui studiu de zeci de ani asupra milionarilor. În timp ce mulți oameni își imaginează un stil de viață scump, aceasta nu este întotdeauna realitatea pentru mulți milionari.

Autorul și cercetătorul Thomas J. Stanley, iar mai târziu fiica sa Sarah Stanley Fallaw, care a continuat cercetările, au petrecut ani de zile studiind și intervievând milionari pentru a le învăța obiceiurile. În cercetările lor, au descoperit că mulți oameni care au obținut statutul de milionar demontează  percepțiile populare.

Miturile despre bani care stau în calea prosperității financiare

Ca urmare a cărții tatălui ei, „The Next Millionaire Next Door”, Sarah Stanley Fallaw a vorbit despre miturile care ne împiedică să ne îmbogățim. 

Nu poți depăși anumite obstacole

Majoritatea persoanelor intervievate de Fallaw și Stanley nu s-au născut în bogăție. Mulți au lucrat intens și au investit pentru a obține statutul de milionar. Ei au trebuit să mențină acest statut prin planificare atentă, cumpătare și muncă.

Reclamă

Există anumite lucruri pe care cineva nu le poate controla. În acest deceniu, creșterea costurilor asistenței medicale, alături de stagnarea relațiilor, i-au afectat pe oameni, iar pandemia și impactul său economic sunt un exemplu mai recent. Diferența de remunerație în funcție de gen și rasă creează, de asemenea, bariere semnificative în calea îmbogățirii.

Cu toate acestea, excluzând factorii externi, unele aspecte sunt în controlul nostru. „Nu putem controla costurile, politicile guvernamentale sau piețele financiare. Putem controla ce cheltuim, cum investim, oportunitățile pe care le căutăm și alte aspecte ale vieții noastre financiare”, scrie Fallaw.

În cercetările sale, Fallaw a descoperit că mentalitatea era un mare predictor al bogăției. „Oamenii care cred că nu vor deveni niciodată bogați îndeplinesc în general această profeție”, scrie ea, potrivit Insider.

Reclamă

Venitul este același lucru cu bogăția

Oamenii cu venituri mari nu sunt toți milionari. Și nici milionarii nu au venituri mari. Mulți oameni cred că venitul determină bogăția, dar cercetările lui Fallaw și Stanley au demonstrat că nu este adevărat

În timp ce făcea un interviu pentru „The Millionaire Next Door”, Stanley a vorbit cu multe persoane cu venituri mari, care nu acumulaseră însă o avere substanțială. Aceștia și-au cheltuit banii pe mașini scumpe, case, bijuterii și alte lucruri materiale. Deseori, oamenii care au ales să cheltuiască decât să economisească și să investească au căzut într-un ciclu de cheltuieli excesive.

Cercetările au arătat clar: venitul nu este același lucru cu bogăția. În schimb, modul în care sunt investiți banii face ca cineva să devină bogat.

Lucrurile materiale definesc bogăția

Lucruri precum mașinile de lux, hainele de designer și alte simboluri de statut tradiționale pot prezenta pe cineva ca fiind bogat. Dar, deseori nu este așa.

Mașinile pe care le conduceau milionarii au fost un punct important al cercetărilor inițiale ale lui Stanley în „The Millionaire Next Door”. Constatările sunt consecvente: majoritatea milionarilor nu conduc mașini de lux.

„Prețul mediu plătit de milionari pentru cea mai recentă achiziție de automobile a fost de 35.000 de dolari”, a scris Fallaw pe baza celor mai multe cercetări. 

„Mulți șoferi de mașini de lux nu au nici nivelul de venit, nici valoarea netă care i-ar califica drept bogați”, scrie Fallaw.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
Rose Hanbury într-o rochie galbenă și cu o mască neagră pe față în timp ce participă la o cursă de cai din 2021
Divertisment
Detalii mai puțin cunoscute despre Rose Hanbury. Presa internațională scrie intens despre ea și aventura avută cu Prințul William
Admiratorii se întreabă cine este și cu ce se ocupă Rose Hanbury. În presa internațională au apărut tot mai multe zvonuri legate de infidelitatea Prințului William. Se crede că femeia în vârstă de 39...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×