Reclamă

Miturile despre bani care stau în calea prosperității financiare

Miturile despre bani care stau în calea prosperității financiare au fost demontate de un studiu pe milionari.

Publicat: 11 martie 2021, 7:57
O femeie lucrează pe laptop și vorbește la telefon într-un avion privat
Autorul și cercetătorul Thomas J. Stanley, iar mai târziu fiica sa Sarah Stanley Fallaw, care a continuat cercetările, au petrecut ani de zile studiind și intervievând milionari pentru a le învăța obiceiurile / Shutterstock

Cele mai populare percepții despre milionari nu sunt adevărate, potrivit unui studiu de zeci de ani asupra milionarilor. În timp ce mulți oameni își imaginează un stil de viață scump, aceasta nu este întotdeauna realitatea pentru mulți milionari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Autorul și cercetătorul Thomas J. Stanley, iar mai târziu fiica sa Sarah Stanley Fallaw, care a continuat cercetările, au petrecut ani de zile studiind și intervievând milionari pentru a le învăța obiceiurile. În cercetările lor, au descoperit că mulți oameni care au obținut statutul de milionar demontează  percepțiile populare.

Miturile despre bani care stau în calea prosperității financiare

Ca urmare a cărții tatălui ei, „The Next Millionaire Next Door”, Sarah Stanley Fallaw a vorbit despre miturile care ne împiedică să ne îmbogățim. 

Nu poți depăși anumite obstacole

Majoritatea persoanelor intervievate de Fallaw și Stanley nu s-au născut în bogăție. Mulți au lucrat intens și au investit pentru a obține statutul de milionar. Ei au trebuit să mențină acest statut prin planificare atentă, cumpătare și muncă.

Reclamă

Există anumite lucruri pe care cineva nu le poate controla. În acest deceniu, creșterea costurilor asistenței medicale, alături de stagnarea relațiilor, i-au afectat pe oameni, iar pandemia și impactul său economic sunt un exemplu mai recent. Diferența de remunerație în funcție de gen și rasă creează, de asemenea, bariere semnificative în calea îmbogățirii.

Cu toate acestea, excluzând factorii externi, unele aspecte sunt în controlul nostru. „Nu putem controla costurile, politicile guvernamentale sau piețele financiare. Putem controla ce cheltuim, cum investim, oportunitățile pe care le căutăm și alte aspecte ale vieții noastre financiare”, scrie Fallaw.

În cercetările sale, Fallaw a descoperit că mentalitatea era un mare predictor al bogăției. „Oamenii care cred că nu vor deveni niciodată bogați îndeplinesc în general această profeție”, scrie ea, potrivit Insider.

Reclamă

Venitul este același lucru cu bogăția

Oamenii cu venituri mari nu sunt toți milionari. Și nici milionarii nu au venituri mari. Mulți oameni cred că venitul determină bogăția, dar cercetările lui Fallaw și Stanley au demonstrat că nu este adevărat

În timp ce făcea un interviu pentru „The Millionaire Next Door”, Stanley a vorbit cu multe persoane cu venituri mari, care nu acumulaseră însă o avere substanțială. Aceștia și-au cheltuit banii pe mașini scumpe, case, bijuterii și alte lucruri materiale. Deseori, oamenii care au ales să cheltuiască decât să economisească și să investească au căzut într-un ciclu de cheltuieli excesive.

Cercetările au arătat clar: venitul nu este același lucru cu bogăția. În schimb, modul în care sunt investiți banii face ca cineva să devină bogat.

Lucrurile materiale definesc bogăția

Lucruri precum mașinile de lux, hainele de designer și alte simboluri de statut tradiționale pot prezenta pe cineva ca fiind bogat. Dar, deseori nu este așa.

Mașinile pe care le conduceau milionarii au fost un punct important al cercetărilor inițiale ale lui Stanley în „The Millionaire Next Door”. Constatările sunt consecvente: majoritatea milionarilor nu conduc mașini de lux.

„Prețul mediu plătit de milionari pentru cea mai recentă achiziție de automobile a fost de 35.000 de dolari”, a scris Fallaw pe baza celor mai multe cercetări. 

„Mulți șoferi de mașini de lux nu au nici nivelul de venit, nici valoarea netă care i-ar califica drept bogați”, scrie Fallaw.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
2
Trei săculeți cu monede din aur
Horoscop
Zodii predestinate să obțină o mare bogăție în timpul vieții lor, potrivit astrologilor
Pe tărâmul câștigurilor monetare, unele semne zodiacale au un avantaj astrologic, scrie yourtango.com. În funcție de aspectele din harta astrală, unele lucruri se pot întâmpla mai ușor decât altele în viața unui om. Ai...
3
fotografie romantică cu doi îndrăgostiți la apus de soare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru săptămâna aceasta. Relațiile se intensifică pentru fiecare zodie
În timp ce nativii trăiesc clipa, astrele le-au pregătit momente intense pentru fiecare zi în parte. Citește despre horoscopul dragostei pentru săptămâna aceasta și vezi care este șansa ta. Este foarte important ca fiecare...
4
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 iulie – 14 iulie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Urmează o perioadă plină de gesturi romantice pentru nativii din zodiac. Citește horoscopul săptămânii 8 iulie – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Iubirea plutește în aer și asta pentru că...
5
tineri surprinși pe un fundal deschis la culoare îmbrăcați în haine casual
Horoscop
5 zodii care au parte de schimbări drastice în relații, zilele următoare. Ce spun astrele
Perioada verii aduce cu sine și introspecții. Conexiunile divine nu sunt acum mult mai ușor de urmărit. Află care sunt acele 5 zodii care au parte de schimbări drastice în relații și vezi dacă...
PARTENERI
×