Reclamă

Miturile despre bani care stau în calea prosperității financiare

Miturile despre bani care stau în calea prosperității financiare au fost demontate de un studiu pe milionari.

Publicat: 11 martie 2021, 7:57
O femeie lucrează pe laptop și vorbește la telefon într-un avion privat
Autorul și cercetătorul Thomas J. Stanley, iar mai târziu fiica sa Sarah Stanley Fallaw, care a continuat cercetările, au petrecut ani de zile studiind și intervievând milionari pentru a le învăța obiceiurile / Shutterstock

Cele mai populare percepții despre milionari nu sunt adevărate, potrivit unui studiu de zeci de ani asupra milionarilor. În timp ce mulți oameni își imaginează un stil de viață scump, aceasta nu este întotdeauna realitatea pentru mulți milionari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Autorul și cercetătorul Thomas J. Stanley, iar mai târziu fiica sa Sarah Stanley Fallaw, care a continuat cercetările, au petrecut ani de zile studiind și intervievând milionari pentru a le învăța obiceiurile. În cercetările lor, au descoperit că mulți oameni care au obținut statutul de milionar demontează  percepțiile populare.

Miturile despre bani care stau în calea prosperității financiare

Ca urmare a cărții tatălui ei, „The Next Millionaire Next Door”, Sarah Stanley Fallaw a vorbit despre miturile care ne împiedică să ne îmbogățim. 

Nu poți depăși anumite obstacole

Majoritatea persoanelor intervievate de Fallaw și Stanley nu s-au născut în bogăție. Mulți au lucrat intens și au investit pentru a obține statutul de milionar. Ei au trebuit să mențină acest statut prin planificare atentă, cumpătare și muncă.

Reclamă

Există anumite lucruri pe care cineva nu le poate controla. În acest deceniu, creșterea costurilor asistenței medicale, alături de stagnarea relațiilor, i-au afectat pe oameni, iar pandemia și impactul său economic sunt un exemplu mai recent. Diferența de remunerație în funcție de gen și rasă creează, de asemenea, bariere semnificative în calea îmbogățirii.

Cu toate acestea, excluzând factorii externi, unele aspecte sunt în controlul nostru. „Nu putem controla costurile, politicile guvernamentale sau piețele financiare. Putem controla ce cheltuim, cum investim, oportunitățile pe care le căutăm și alte aspecte ale vieții noastre financiare”, scrie Fallaw.

În cercetările sale, Fallaw a descoperit că mentalitatea era un mare predictor al bogăției. „Oamenii care cred că nu vor deveni niciodată bogați îndeplinesc în general această profeție”, scrie ea, potrivit Insider.

Reclamă

Venitul este același lucru cu bogăția

Oamenii cu venituri mari nu sunt toți milionari. Și nici milionarii nu au venituri mari. Mulți oameni cred că venitul determină bogăția, dar cercetările lui Fallaw și Stanley au demonstrat că nu este adevărat

În timp ce făcea un interviu pentru „The Millionaire Next Door”, Stanley a vorbit cu multe persoane cu venituri mari, care nu acumulaseră însă o avere substanțială. Aceștia și-au cheltuit banii pe mașini scumpe, case, bijuterii și alte lucruri materiale. Deseori, oamenii care au ales să cheltuiască decât să economisească și să investească au căzut într-un ciclu de cheltuieli excesive.

Cercetările au arătat clar: venitul nu este același lucru cu bogăția. În schimb, modul în care sunt investiți banii face ca cineva să devină bogat.

Lucrurile materiale definesc bogăția

Lucruri precum mașinile de lux, hainele de designer și alte simboluri de statut tradiționale pot prezenta pe cineva ca fiind bogat. Dar, deseori nu este așa.

Mașinile pe care le conduceau milionarii au fost un punct important al cercetărilor inițiale ale lui Stanley în „The Millionaire Next Door”. Constatările sunt consecvente: majoritatea milionarilor nu conduc mașini de lux.

„Prețul mediu plătit de milionari pentru cea mai recentă achiziție de automobile a fost de 35.000 de dolari”, a scris Fallaw pe baza celor mai multe cercetări. 

„Mulți șoferi de mașini de lux nu au nici nivelul de venit, nici valoarea netă care i-ar califica drept bogați”, scrie Fallaw.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×