Reclamă

Cele mai frumoase locuri din România. Idei de excursii pentru minivacanțe la munte

Ai nevoie de o pauză și vrei să fugi de tumultul orașului? În cazul în care ți-ai luat deja câteva zile libere de la job și vrei să te relaxezi, în contextul pandemiei, îți facem câteva recomandări pentru minivacanțe la munte. Poți face excursii și te poți simți în același timp în siguranță.

Publicat: 2 noiembrie 2021, 7:19 / Actualizat: 12 noiembrie 2021, 15:14
Localitatea Viscri, în județul Brașov, un peisaj de poveste, perfect pentru minivacanțe la munte
În cazul în care ți-ai luat deja câteva zile libere de la job și vrei să te relaxezi, în contextul pandemiei, îți facem câteva recomandări pentru minivacanțe la munte / Shutterstock

Sunt multe locuri care pot intra pe lista de minivacanțe la munte. Dacă ești în căutarea unui loc cu peisaje de poveste, care abia așteaptă să fie descoperite, ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase dintre ele. Promitem că nu vei regreta dacă ajungi să le vizitezi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai frumoase locuri de vizitat în minivacanțe la munte

Sunt locuri în țara noastră care te vor lăsa fără cuvinte. Le ajută faptul că nu sunt atât de cunoscute și puțini știu cât de frumoase sunt și câtă energie pozitivă îți pot oferi. Chiar dacă temperaturile au scăzut, pune câteva haine groase pe tine și hai să explorezi România la pas, scrie Primulsite.ro.

Viscri, județul Brașov

Viscri este un sat de lângă Brașov, care te va surprinde ori de câte ori vei merge să-l vizitezi. Locul, oamenii, cultura, tradițiile, dorința pentru frumos, toate acestea dau contur peisajului de poveste. Deși vei reuși cu greu să-ți ascunzi mirarea, acest loc superb există. Nu, nu este locul descris într-o poveste din cărți.

E vacanța ta. Prințul Charles s-a îndrăgostit iremediabil de acest loc și pe bună dreptate. Acest sat transilvănean și-a păstrat autenticitatea de-a lungul timpului, dar totul s-a realizat cu ajutorul oamenilor. Aceștia au promis din generație în generație că vor păstra identitatea, nu vor aduce modificări mediului, caselor sau drumurilor.

Reclamă

Cel mai frumos este să ajungi în Viscri, să te cazezi în casele oamenilor locului, să le guști preparatele și să stai la povești cu ei. O astfel de experiență merită trăită măcar o dată în viață.

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este un drum de poveste, despre care vorbește o lume întreagă. Pe acest traseu au avut loc o mulțime de filmări pentru emisiuni celebre de mașini de peste hotare. Ce să mai, este idealul oricărui șofer. Este un drum asupra căruia omul a intervenit, dar care și-a păstrat din sălbăticie. Peisajele și serpentinele te vor ține cu sufletul la gură. Dacă vrei să te relaxezi, dar să-ți și testezi abilitățile de șofer, atunci aceasta este destinația ideală. Este un loc care intră sigur pe lista pentru minivacanțe la munte.

Reclamă

Cetatea medievală Saschiz

Cetatea este foarte aproape de Sighișoara și de Viscri. Numele său provine de la denumirea din vechime, dar care acum a devenit un loc de poveste și s-a transformat într-o localitate turistică, care a reușit să atragă de-a lungul anilor o mulțime de turiști.

Cetatea se află la 2 km de localitatea cu același nume. În incintă vei găsi o fântână de 65 de metri adâncime. Despre ea se spune că pe fund comunică cu un tunel care duce până în mijlocul comunei.

Soveja

Este o localitate situată în inima Carpaților de Curbură, mai exact în Munții Vrancei. Are un peisaj de poveste datorită gradului mare de împădurire, care te va vrăji din primele secunde. Aerul curat de aici atrage an de an o mulțime de sportivi care vin să se antreneze în stațiunea cu cel mai ozonat aer din Europa.

Lacul Ochiul Beului

Lacul Ochiul Beului se află în munții Aninei și face parte din Parcului Național Cheile Nerei Beușnița. Traseul anevoios până la lac îi face pe turiști de cele mai multe ori să renunțe să-l viziteze. Dacă vei avea însă ocazia să ajungi acolo, claritatea și culoarea apei te vor impresiona.

Acest lac este un monument al naturii și este alimentat de un izvor carstic subteran. Forma lacului este asemănătoare cu cea a unui crater. Apa este atât de curată încât peștii care înoată în el pot fi admirați în toată splendoarea lor. Acest lac nu îngheață niciodată, iar temperatura apei rămâne constantă pe toată durata anului, aceasta având mereu între 4 și 8 grade Celsius.

Legenda spune că în noaptea de Sânziene, în jurul lacului se strâng ielele, care sunt foarte frumoase și care îi vrăjesc pe bărbați prin farmecul lor.

Dacă nu ești pregătită să pleci departe, îți recomandăm câteva locuri de vizitat toamna în București.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×