Reclamă

Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare

Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.

Publicat: 24 octombrie 2021, 7:19
O recepție de hotel sau de motel pe care se află un clopoțel, o pereche de chei și semnul de check in
Descoperă care este diferența dintre un hotel și un motel și cum poți lua cea mai bună decizie pentru o vacanță de vis / Shutterstock

Aceste două unități de cazare au în același scop comun. Ele oferă oamenilor un loc unde aceștia să-și petreacă timpul atunci când sunt departe de casă. Cu toate acestea, există câteva diferențe principale care sunt sesizate de orice călător experimentat și nu numai. De altfel, fiecare dintre aceste două clădiri datează din vremuri complet diferite.

Diferența dintre un hotel și un motel

Deși au nume similare, hotelurile și motelurile sunt foarte diferite. Acest lucru se observă când vine vorba de facilitățile pe care le oferă, locurile în care sunt amplasate și perioada în care au apărut pentru prima dată. Conform dicționarului Merriam-Webster, cuvântul hotel provine din limba franceză și datează încă din anul 1765.

Acest cuvânt definea o așezare, o clădire, menită să ofere oamenilor un loc de dormit, un loc pentru luat masa precum și alte servicii. Motelurile, pe de altă parte, au apărut mult mai recent, mai precis în 1925. Conform surselor externe cuvântul motel ar fi o combinație între ”motor” și ”hotel”. Motelul a apărut pentru prima dată în Statele Unite ale Americii. Aceasta ar fi diferența principală dintre un hotel și un motel.

Motelul a apărut pentru a împlini nevoile călătorilor care plecau în excursii pe distanțe mari, de cele mai multe ori fiind nevoiți să parcurgă drumurile lungi. Astfel, motelurile erau acele locuri în care motocicliștii sau alți călători opreau atunci când traversau țara în călătoriile lor. Însă există și alte diferențe de nuanță între aceste două unități de cazare.

Hotelurile sunt gândite pentru a oferi clienților o ședere de lungă durată, în timp ce motelurile au fost gândite pentru o ședere mai scurtă. Din acest motiv, vei avea surpriza ca la un motel să nu ai parte de aceleași condiții pe care le vei avea la un hotel.

Reclamă

Ce ar trebui să alegi atunci când vrei să pleci în vacanță

An de an hotelurile adaugă tot mai multe servicii și facilități pentru clienții lor. Este un mod prin care își atrag oamenii și prin care le oferă o ședere plăcută și un motiv în plus pentru vizitatori de a se întoarce în același loc și anul următor. Într-un hotel poți să găsești cu ușurință săli de fitness, spa, săli pentru evenimente și multe alte facilități.

Motelurile, pe de altă parte, aduc clienților mai puține servicii. Acest lucru se întâmplă tocmai pentru că oamenii care aleg o astfel de unitate de cazare o aleg cu scopul de a petrece cât mai puțin timp. O altă diferență semnificativă stă în amplasarea acestor clădiri. În timp ce hotelurile se află de cele mai multe ori în centru orașelor, motelurile aleg zonele periferice.

Reclamă

Diferența dintre un hotel și un motel se vede și în prețul pe care aceste unități de cazare îl cer. De regulă, hotelul este mult mai scump decât motelul. Din punct de vedere al calității serviciilor, acestea pot fi la fel de bune într-un hotel pe cât sunt și într-un motel.

La final este important să înțelegi ce fel de excursie urmează să. Trebuie să știi unde anume ți-ar fi mai util să stai. Dacă plănuiești o ședere îndelungată cu piscină, spa și alte facilități, atunci hotelul este alegerea ideală pentru tine. Pe de altă parte, dacă plănuiești o excursie rapidă cu mașina, atunci poți opta pentru un motel cu încredere.

Cel mai important lucru este să faci cea mai bună alegere pentru tine și pentru gusturile tale. Nu uita să împachetezi cu atenție bagajele și să-ți iei toate măsurile de siguranță înainte de a planifica o vacanță în această perioadă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu ochii căprui pentru a ilustra ce spune despre tine culoarea ochilor
Timp liber
Ce spune despre tine culoarea ochilor. Tipul de personalitate pe care îl poți avea
Te-ai întrebat vreodată ce spune culoarea ochilor despre tine? Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, motiv pentru care mulți specialiști sunt de părere că aceștia pot determina anumite aspecte care țin de personalitatea...
2
O tânără care doarme în mai multe poziții într-un colaj animat
Timp liber
Ce spune despre tine poziția în care dormi. Tipul de personalitate pe care îl poți avea
Te-ai întrebat vreodată ce spune despre tine poziția în care dormi? Experții spun că aceste mici detalii ar putea scoate la iveală lucruri mai puțin cunoscute despre personalitatea ta. Te invităm să afli care...
3
O femeie frumoasăc are stă cu o cremă albă pe față la o procedură cosmetică pentru a ilustra de ce apar punctele de grăsime pe față
Frumusețe
De ce apar punctele de grăsime pe față. Sfaturi utile pentru a scăpa de ele
Punctele de grăsime mai sunt cunoscute sub denumirea de milia. Acestea sunt întâlnite la persoanele de toate vârstele și pot apărea din diferite cauze. Hai să aflăm împreună de ce apar punctele de grăsime...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie mov, lungă, stă în pădure
Horoscop
Top 3 zodii de bărbați care știu să iubească cu adevărat o femeie
Nu este ușor să alcătuiești un top 3 zodii de bărbați care știu să iubească cu adevărat o femeie, însă atunci când ai ajutorul specialiștilor, totul devine mai ușor. Dacă te-ai întrebat vreodată ce...
5
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie lungă stă în pădure cu un cal
Horoscop
Ce tunsori ți se potrivesc, în funcție de zodie
Dacă vrei să știi ce tunsori ți se potrivesc în funcție de zodie, acest articol îți vine cu siguranță în ajutor. Alegerea unei noi schimbări de look nu este niciodată ușoară, mai ales atunci...
PARTENERI
×