Reclamă

Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare

Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.

Publicat: 24 octombrie 2021, 7:19

Aceste două unități de cazare au în același scop comun. Ele oferă oamenilor un loc unde aceștia să-și petreacă timpul atunci când sunt departe de casă. Cu toate acestea, există câteva diferențe principale care sunt sesizate de orice călător experimentat și nu numai. De altfel, fiecare dintre aceste două clădiri datează din vremuri complet diferite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Diferența dintre un hotel și un motel

Deși au nume similare, hotelurile și motelurile sunt foarte diferite. Acest lucru se observă când vine vorba de facilitățile pe care le oferă, locurile în care sunt amplasate și perioada în care au apărut pentru prima dată. Conform dicționarului Merriam-Webster, cuvântul hotel provine din limba franceză și datează încă din anul 1765.

Acest cuvânt definea o așezare, o clădire, menită să ofere oamenilor un loc de dormit, un loc pentru luat masa precum și alte servicii. Motelurile, pe de altă parte, au apărut mult mai recent, mai precis în 1925. Conform surselor externe cuvântul motel ar fi o combinație între ”motor” și ”hotel”. Motelul a apărut pentru prima dată în Statele Unite ale Americii. Aceasta ar fi diferența principală dintre un hotel și un motel.

Motelul a apărut pentru a împlini nevoile călătorilor care plecau în excursii pe distanțe mari, de cele mai multe ori fiind nevoiți să parcurgă drumurile lungi. Astfel, motelurile erau acele locuri în care motocicliștii sau alți călători opreau atunci când traversau țara în călătoriile lor. Însă există și alte diferențe de nuanță între aceste două unități de cazare.

Hotelurile sunt gândite pentru a oferi clienților o ședere de lungă durată, în timp ce motelurile au fost gândite pentru o ședere mai scurtă. Din acest motiv, vei avea surpriza ca la un motel să nu ai parte de aceleași condiții pe care le vei avea la un hotel.

Reclamă

Ce ar trebui să alegi atunci când vrei să pleci în vacanță

An de an hotelurile adaugă tot mai multe servicii și facilități pentru clienții lor. Este un mod prin care își atrag oamenii și prin care le oferă o ședere plăcută și un motiv în plus pentru vizitatori de a se întoarce în același loc și anul următor. Într-un hotel poți să găsești cu ușurință săli de fitness, spa, săli pentru evenimente și multe alte facilități.

Motelurile, pe de altă parte, aduc clienților mai puține servicii. Acest lucru se întâmplă tocmai pentru că oamenii care aleg o astfel de unitate de cazare o aleg cu scopul de a petrece cât mai puțin timp. O altă diferență semnificativă stă în amplasarea acestor clădiri. În timp ce hotelurile se află de cele mai multe ori în centru orașelor, motelurile aleg zonele periferice.

Reclamă

Diferența dintre un hotel și un motel se vede și în prețul pe care aceste unități de cazare îl cer. De regulă, hotelul este mult mai scump decât motelul. Din punct de vedere al calității serviciilor, acestea pot fi la fel de bune într-un hotel pe cât sunt și într-un motel.

La final este important să înțelegi ce fel de excursie urmează să. Trebuie să știi unde anume ți-ar fi mai util să stai. Dacă plănuiești o ședere îndelungată cu piscină, spa și alte facilități, atunci hotelul este alegerea ideală pentru tine. Pe de altă parte, dacă plănuiești o excursie rapidă cu mașina, atunci poți opta pentru un motel cu încredere.

Cel mai important lucru este să faci cea mai bună alegere pentru tine și pentru gusturile tale. Nu uita să împachetezi cu atenție bagajele și să-ți iei toate măsurile de siguranță înainte de a planifica o vacanță în această perioadă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×