Reclamă

Kit de prim ajutor. Ce e recomandat să ai în casă în caz de urgență

Un kit de prim ajutor este esențial în casa oricărei persoane. Acesta ar trebui să conțină câteva lucruri de bază care să te ajute în cazul în care întâmpini probleme de sănătate. De regulă, specialiștii recomandă ca trusa de prim-ajutor să fie pusă într-un loc accesibil. În același timp ea trebuie să fie ferită de posibilitatea copiilor de a ajunge la ea.

Publicat: 1 martie 2022, 9:48
O femeie frumoasă care stă pe pat și pune pastile într-un kit roșu de prim ajutor
Un kit de prim ajutor este esențial în casa oricărei persoane. Acesta ar trebui să conțină câteva lucruri de bază care să te ajute în cazul în care întâmpini probleme / Shutterstock

Trusa de prim ajutor trebuie verificată periodic pentru a vedea dacă produsele din interiorul său se mai află în termen de valabilitate. Totodată se recomandă înlocuirea produselor terminate periodic. Lucrurile pe care urmează să le pui în trusa ta de prim ajutor trebuie să fie depozitate într-un loc ferit de soare sau de umezeală. Membrii familiei tale ar trebui să fie informați cu privire la locul unde ai ales să plasezi trusa de prim-ajutor, dar în același timp trebuie să fii foarte precaută cu alegerea locului ideal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kit de prim ajutor

Un kit de prim ajutor poate fi ideal în situațiile neprevăzute și te poate scăpa de probleme mult mai grave care pot apărea. El trebuie să fie bine pus la punct și păstrat într-un loc cunoscute de persoanele care fac parte din familia ta. Trusa de prim ajutor este recomandată să existe în casa oricărei persoane. Ți-am pregătit mai jos câteva lucruri de bază pe care le poți adăuga în completarea trusei tale de acasă.

Plasturi și leucoplast rolă

Un kit de prim ajutor bine pus la punct trebuie să conțină în primul rând, plasturi și leucoplast rolă. Se întâmplă deseori să te tai sau să te zgârii ușor. Pentru astfel de probleme mici vei avea nevoie de un plasture. Ideal este să ai în trusa ta de prim ajutor plasturi de dimensiuni diferite. Plasturii vor acoperi zona care a fost tăiată sau zgâriată și astfel o va feri de interacțiunile cu mediul înconjurător și posibilitatea ca zona respectivă să se infecteze. Îți recomandăm ca în trusa ta să ai plasturi în mai multe seturi care vin în dimensiuni variate și care sunt rezistenți la apă.

Leucoplastul tip rolă este esențial pentru a fixa compresele de dimensiuni mai mari. Acesta se folosește alături de o compresă sterilă, iar specialiștii nu recomandă folosirea leucoplastului tip rolă direct pe rană, fiind mai dureros de îndepărtat, decât plasturii obișnuiți.

Reclamă

Tifon medical

Tifonul este recomandat și el într-un kit de prim ajutor. Acesta poate fi folosit în situații asemănătoare în care sunt folosite și compresele sterile.

Tifonul poate fi folosit pentru a aplica presiune pe o rană pentru a opri sângerarea acesteia. Totodată este ideal dacă ai de bandajat o zonă mai mare.

Reclamă

Comprese sterile

Dacă ai rezolvat problema plasturilor și a leucoplastului, e bine să știi că trusa ta de prim ajutor ar trebui să mai conțină și câteva comprese sterile. Acestea se pot folosii în diferite situații și sunt extrem de utile în casa unei persoane. Compresele sterile sunt minunate dacă ai nevoie să cureți o rană. Ele pot fi folosite dacă ai nevoie să oprești o sângerare.

Mănuși chirurgicale

Mănușile chirurgicale sunt recomandate în kit-ul de prim ajutor. Acestea pot fi utile în special dacă trebuie să oferi prim ajutor unei persoane al cărui istoric medical nu îl cunoști. Indiferent de situație, ele pot fi extrem de utile în diferite situații. În special pentru a te feri și a te proteja de posibilele infecții atunci când tratezi o altă persoană, mai ales dacă pe mâinile tale există deja o rană deschisă.

Dezinfectant

Dezinfectantul de află și el pe lista de obiecte pe care ar trebui să le ai într-un kit de prim ajutor. Dezinfectantul poate veni sub diferite forme, însă printre cele mai cunoscute se numără betadina. Acesta este ideal pentru dezinfectarea rănilor, dar și pentru păstrarea zonei respective ferită de bacterii până la intervenirea și acoperirea ei.

Apă oxigenată

Apa oxigenată se folosește pentru curățarea rănilor. De regulă aceasta vine în sticluțe închise la culoare. Acest lucru se întâmplă deoarece apa oxigenată ar trebui să stea ferită de razele soarelui pentru a putea fi păstrată în mod corespunzător.

Medicamente

Într-un kit de prim ajutor trebuie să existe și câteva medicamente utile în caz de urgență. Se recomandă meditațiile pentru ameliorarea durerii, tabletele antidiareice, dar și pastilele antihistaminice. De asemenea este recomandată să ai medicamente antiinflamatorii, dar și alte pastile care știi că ți-ar fi utile atunci când se întâmplă să te confrunți cu o durere neprevăzută. Acestea trebuie verificate periodic pentru a vedea dacă mai sunt în termenul de valabilitate. Totodată este recomandat să le înlocuiești imediat ce observi că s-au terminat, pentru a nu rămâne fără ele atunci când vei avea cu adevărat nevoie.

Accesorii pentru tăiat și prindere

Într-un kit de prim ajutor ar trebui să mai ai accesorii de tăiat și prindere. Forfecuța este ideală, mai ales atunci când trebuie să tai tifonul sau bandajele pentru a obține dimensiunea dorită. Pe lângă foarfecă este recomandată și o pensetă. Ideală pentru scoaterea așchiilor sau a unor bucăți mici de piatră care s-ar fi putut prinde într-o rană. Nu în ultimul rând, acele de siguranță. Acestea te pot ajuta la prinderea bandajelor de dimensiuni mari și nu numai.

Ce ar trebui să conțină un kit de prim ajutor atunci când pleci în vacanță

Atunci când pleci în vacanță este esențial să ai după tine o trusă mică de prim ajutor. Aceasta ar trebui să conțină câteva elemente de bază pentru a putea preveni orice situație posibilă. Vei avea nevoie de plasturi, tifon, pastile pentru durere. De asemenea vei mai avea nevoie de șervețele antiseptice, dezinfectant, pensetă, forfecuță, dar și alte obiecte în funcție de vacanța în care urmează să pleci.

Dacă urmează să pleci într-un loc însorit, atunci bine să ai la tine și o cremă cu protecție solară, dar și o cremă după plajă sau o loțiune cu aloe vera. Un spray cu apă termală poate fi ideal pentru momentele în care simți nevoia să te răcorești. Ar fi bine ca în trusa ta de vacanță să se afle și câteva pungi de gheață. Ele pot fi umplute ți folosite în cazul în care ai avut parte de un accident, totodată, sunt fi ideale și în cazul în care simți nevoia să te răcorești.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×