Reclamă

Smântână din caju. Rețetă de smântână vegetală făcută în casă

Dacă ești în căutarea unor preparate vegetale, care să le înlocuiască cu succes pe cele de origine animală, îți propunem să testezi o rețetă de smântână din caju. Descoperă cum să prepari în casă o smântână vegetală, pe care o poți folosi la diferite alte feluri de mâncare delicioase.

Publicat: 28 martie 2022, 6:32

Poți folosi smântâna vegetală în rețete de sosuri, ca dressing pentru salate sau în ciorbe și supe. Este perfectă și în compoziția de creme pentru prăjituri și torturi. Tot ce trebuie să faci este să pregătești nucile caju de seara, iar a doua zi, vei putea prepara în doar 10 minute o smântână vegetală, cremoasă și delicioasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă nucile caju sunt puțin mai costisitoare, îți recomandăm să le incluzi în alimentația ta deoarece sunt bogate în nutrienți. Conțin vitamine, printre care amintim B, C, E și K. În plus, consumul lor asigură un aport de proteine și minerale, precum calciu, cupru, magneziu, fier și fosfor.

Consumul regulat de nuci caju ajută la prevenirea apariției diabetului, dar și al anemiei. În plus, includerea lui în alimentați contribuie la reducerea colesterolului rău din sânge, reducând astfel riscul apariției bolilor cardiovasculare. De asemenea, poate îmbunătăți vederea și reduce riscul apariției cataractei. Acestea sunt doar câteva din multiplele beneficii ale consumului de nuci caju.

Dacă te-am convins, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara rețeta de smântână vegetală și a te bucura de gustul și beneficiile ei.

Smântână din caju – Ingrediente

  • 250 gr nuci caju, crude
  • 400 ml apă caldă
  • 200 ml apă rece
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • sucul de la 1/2 lămâie, sau după gust
  • 1-2 linguri de ulei, opțional.
Reclamă

Rețetă de smântână vegetală – Mod de preparare

Pentru că nucile caju necesită un timp mai îndelungat de hidratare, este necesar să le pregătești cu o zi înainte.

Înainte de a pune nucile la hidratat, asigură-te că sunt lipsite de alte impurități. Desfă pachetul de caju pe masa de lucru și înlătură eventualele coji sau alte impurități. Apoi, pune nucile într-un bol încăpător și adaugă peste ele apa călduță. Acoperă bolul cu un ștergar de bucătărie și lasă-l pe masă până a doua zi. Dacă te hotărăști să prepari în aceeași zi smântâna, lasă nucile caju la hidratat cel puțin 6 ore.

Reclamă

Cum prepari smântână din caju

După ce nucile caju s-au hidratat suficient în apă, transferă-le într-o sită, clătește-le cu apă rece și lasă-le la scurs. Pune apoi nucile în recipientul unui blender electric împreună cu 150 ml de apă rece, puțin suc de lămâie și puțină sare. Pornește blenderul și transformă nucile într-o pastă consistentă și omogenă. Adaugă treptat apă și suc de lămâie, până când ajungi la consistența dorită a smântânii.

Vezi mai multe imagini cu smântâna vegetală accesând GALERIA FOTO!

Smântână din caju în sosieră de sticlă, alături de nuci caju, lămâie și o linguriță, pe un platou de marmură
În funcție de consistența dorită, smântâna se mai poate dilua cu apă plată / Shutterstock

Iar dacă dorești o smântână mai cremoasă și mai fină, adaugă și câte puțin ulei în timp ce amesteci ingredientele. Uleiul este opțional, însă, dacă adaugi o cantitate mai mare, te vei bucura de o maioneză vegetală delicoasă.

Transferă smântâna vegetală în borcane de sticlă cu capace și depoziteaz-o în frigider. Le poți păstra chiar și o săptămână. Iar dacă ești în căutarea mai multor preparate vegetale gustoase și sănătoase, îți oferim și o rețetă de lapte de migdale preparat în casă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×