Reclamă

Ce se poate întâmpla atunci când mănânci prea mult unt de arahide: avantaje și dezavantaje

Untul de arahide a căpătat din ce în ce mai multă popularitate în ultimul timp. Cu toate acestea, așa cum se întâmplă de obicei, atunci când există expresia „prea mult”, situația vine la pachet cu anumite riscuri. Iată ce se poate întâmpla atunci când mănânci prea mult unt de arahide.

Publicat: 19 martie 2022, 7:21

Pentru că în ultimul timp oamenii au stat mai mult în casă și au evitat să meargă prea des la cumpărături, gustări precum untul de arahide au fost utilizate în exces. Pentru că este un aliment atât de versatil, acesta este adăugat în foarte multe preparate și se poate ajunge foarte ușor în situația în care este consumat în exces.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se poate întâmpla atunci când mănânci prea mult unt de arahide

Acesta poate fi folosit pe clătite, în smoothie-uri, gustări cu ovăz și în prăjituri pentru un plus de aromă. Atunci când nu este procesat prea mult, untul de arahide este chiar sănătos pentru că are în compoziție mulți nutrienți și alte beneficii pentru sănătate.

Cu toate acestea, atunci când consumi unt de arahide în exces, există și anumite riscuri pentru sănătatea organismului. Potrivit eatthis.com, specialiștii în nutriție spun că pe lângă beneficii, acesta are și anumite riscuri pentru organism când este consumat în exces.

Poate îmbunătăți sănătatea inimii

Untul de arahide conține o mulțime de nutrienți și antioxidanți care pot îmbunătăți sănătatea inimii. Acesta conține niacină, magneziu, vitamina E și grăsimi sănătoase nesaturate. De asemenea, are un conținut scăzut de carbohidrați.

Reclamă

Un studiu a arătat că persoanele cu boli cardiovasculare și boli coronariene au un risc scăzut de mortalitate dacă au un aport crescut de unt de arahide, datorită antioxidanților puternici găsiți în nuci. Alunele sunt o sursă bogată de micronutrienți polifenoli, ceea ce poate fi motivul naturii lor sănătoase.

Are un conținut mare de zahăr, sare și grăsimi

Pe cât de nutritiv și de delicios este untul de arahide, pe atât el poate conține cantități mari de zahăr sau grăsimi nesănătoase. Dacă untul de arahide este pe placul tău, atunci trebuie să verifici eticheta înainte să-l cumperi. Specialiștii spun că e indicat pentru consum doar cel care cantități mici de sare. Cel mai recomandat este untul de arahide care are doar trei ingrediente în compoziție. Cele care au mai multe ingrediente pe etichetă trebuie evitate.

Reclamă

Te poate ajuta să-ți gestionezi mai bine glicemia

Untul de arahide are în compoziție cantități mari de grăsimi polinesaturate și mononesaturate. Consumul acestora poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și metabolismul glucozei. În anul 2018, un studiu a scos la iveală faptul că oamenii care aveau două tipuri de diabet și care au consumat nuci, în special unt de arahide, au avut ca rezultat îmbunătățirea glicemiei.

Poți ingera toxine cancerigene

Aflatoxinele, toxinele produse dintr-o ciupercă, pot contamina agricultura și plantele de arahide. Acestea sunt legate de un risc crescut de cancer de ficat și rinichi în rândul oamenilor. U.S. Food and Drug Administration (FDA) testează alimente precum arahidele și untul de arahide pentru aflatoxine. Din fericire, nu au fost raportate boli în Statele Unite, dar au existat focare în țările în curs de dezvoltare.

Chiar dacă sunt șanse mici să ajungi să ingerezi astfel de toxine, iată cum îți poți lua măsuri de precauție. Cumpără unt de arahide doar din surse sigure, citind temeinic eticheta lui înainte.

Îți oferă o senzație de mulțumire

Un studiu realizat în anul 2017 a dezvăluit faptul că consumul untului de arahide este asociat cu un număr redus de gustări și poate ajuta la gestionarea greutății.

Arahidele sunt o sursă bogată în proteine și fibre într-o formă ușor de ingerat. Dacă pui unt de arahide pe o bucată de măr, o astfel de gustare te va ajuta să fii satisfăcută până la următoarea masă. Untul de arahide are aproximativ 200 de calorii pe gustare și a ajuns să fie numit „aliment domino”. Acesta este ușor de consumat și poate însemna mai mult decât o simplă gustare. Poți prepara fursecuri cu unt de arahide chiar la tine acasă. Iată o rețetă simplă din doar două ingrediente.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×