Pentru că în ultimul timp oamenii au stat mai mult în casă și au evitat să meargă prea des la cumpărături, gustări precum untul de arahide au fost utilizate în exces. Pentru că este un aliment atât de versatil, acesta este adăugat în foarte multe preparate și se poate ajunge foarte ușor în situația în care este consumat în exces.
Ce se poate întâmpla atunci când mănânci prea mult unt de arahide
Acesta poate fi folosit pe clătite, în smoothie-uri, gustări cu ovăz și în prăjituri pentru un plus de aromă. Atunci când nu este procesat prea mult, untul de arahide este chiar sănătos pentru că are în compoziție mulți nutrienți și alte beneficii pentru sănătate.
Cu toate acestea, atunci când consumi unt de arahide în exces, există și anumite riscuri pentru sănătatea organismului. Potrivit eatthis.com, specialiștii în nutriție spun că pe lângă beneficii, acesta are și anumite riscuri pentru organism când este consumat în exces.
Poate îmbunătăți sănătatea inimii
Untul de arahide conține o mulțime de nutrienți și antioxidanți care pot îmbunătăți sănătatea inimii. Acesta conține niacină, magneziu, vitamina E și grăsimi sănătoase nesaturate. De asemenea, are un conținut scăzut de carbohidrați.
Un studiu a arătat că persoanele cu boli cardiovasculare și boli coronariene au un risc scăzut de mortalitate dacă au un aport crescut de unt de arahide, datorită antioxidanților puternici găsiți în nuci. Alunele sunt o sursă bogată de micronutrienți polifenoli, ceea ce poate fi motivul naturii lor sănătoase.
Are un conținut mare de zahăr, sare și grăsimi
Pe cât de nutritiv și de delicios este untul de arahide, pe atât el poate conține cantități mari de zahăr sau grăsimi nesănătoase. Dacă untul de arahide este pe placul tău, atunci trebuie să verifici eticheta înainte să-l cumperi. Specialiștii spun că e indicat pentru consum doar cel care cantități mici de sare. Cel mai recomandat este untul de arahide care are doar trei ingrediente în compoziție. Cele care au mai multe ingrediente pe etichetă trebuie evitate.