Untul de arahide este de departe una dintre cele mai populare tartine din întreaga lume. Indiferent dacă îl folosești pentru un sandviș sau pentru a unge o felie de măr, untul de arahide este incredibil de versatil. În plus, acesta este sănătos și reprezintă un adevărat deliciu.
Cum poți alege cel mai bun unt de arahide
Cu atât de multe opțiuni pe rafturile magazinelor, poate fi copleșitor să alegi cel mai bun unt de arahide pentru tine. Dieteticienii au întocmit un ghid la care e recomandat să fii atentă atunci când alegi un unt de arahide.
Dieteticienii recomandă să alegi un unt de arahide care să conțină doar alune. Începe prin a consulta lista cu ingrediente.
Caută produse care conțin arahidele ca prim ingredient sau chia singurul ingredient. Încearcă să eviți untul de arahide care conține uleiuri adăugate. Unii producători adaugă ulei suplimentar pentru a prelungi durata de valabilitate a untului de arahide.
Alunele conțin deja în mod natural o mulțime de grăsimi nesaturate sănătoase. Cele mai frecvent adăugate uleiuri sunt cele de palmier și cele vegetale hidocentale. Totodată, nutriționiștii spun că trebuie să fii atentă la zahărul adăugat.
Unele mărci adaugă zahăr, sirop de porumb cu un conținut ridicat de fructoză, melasă sau sare pentru a spori aroma untului de arahide. Acest lucru face ușor să consumi unt de arahide în exces. Caută bocanele fără adaos de zahăr și fără sare.
De asemenea, poate vrei să omiți mărcile care conțin conservanți cum a fi sorbat de potasiu și benzoat de sodiu, care sunt utilizate pentru a prelungi perioada de valabilitate.