Reclamă

Ce e recomandat să mănânci pentru a crește nivelul de rezistență al corpului. Care sunt sfaturile nutriționiștilor

Vrei să ai mai multă energie, să îți dezvolți mușchii și să-ți crești rezistența corpului. Pentru asta trebuie să mănânci mai multe gustări sănătoare și să te menții activă după slujbă. Află ce e recomandat să mănânci pentru a crește nivelul de rezistență al corpului. Care sunt sfaturile nutriționiștilor.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 9 iunie 2024, 6:51

Este important să adaugi o varietate mai mare de nutrienți în dieta ta. Aceștia te vor ajuta la susținerea sănătății tale și vei avea numai beneficii de pe urma unei alimentații mai bogate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce e recomandat să mănânci pentru a crește nivelul de rezistență al corpului

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Iată care sunt alimentele care cresc nivelul de rezistență al corpului. Ai grijă să ai un aport consistent de proteine la prima masă, mai ales dacă preferi să mergi la sală dimineața.

Îți poți pregăti un smoothie format din fulgi de ovăz, verdețuri, afine, unt de arahide și pudră proteică. Astfel îți vei începe ziua plină de energie și te va ajuta să îți dezvolți forța. Proteina ajută mușchii să se recupereze după antrenamente, în timp ce ovăzul și fructele de pădure oferă fibre.

„Consumul unei varietăți de plante facilitează obținerea tuturor nutrienților potriviți și, de asemenea, sprijină sănătatea intestinală.

Poți adăuga un alt fruct de pădure în smoothie-ul de dimineață, ca sursă de antioxidanți., a declarat nutriționistul Charan Bijlani, citat de Business Insider.

Reclamă

Modifică-ți o masă în fiecare săptămână, pentru a crește varietatea

Este important să nu te blochezi într-o rutină a meselor. Uneori este mai ușor să mânânci constant aceleași alimente, pentru că reduci astfel oboseala de decizie și îți poți face cumpărăturile săptămânale mai ușor. Astfel încât poți încerca să schimbi doar un element din dietă pe săptămână.

Un prânz alcătuit alimente care cresc nivelul de rezistență conține: pui, broccoli și orez brun. Este o masă echilibrată care îți va oferi aportul necesar de proteine, carbohidrați și grăsimi bune.

Reclamă

Ce poți face ca procesul să nu se transforme într-unul dificil este să îți stabilești dinainte dacă schimbi elementul principal sau doar garnitura. Poți încerca mai întâi o altă legumă ca înlocuitor pentru broccoli.

Mărește porțiile pentru a avea mai multă energie

Dacă mănânci mai mult, vei avea mai multă energie. Verifică dacă ai un aport suficient de proteine și fibre la fiecare masă.

Cantitatea de alimente pe care o consumi trebuie să susțină toate cerințele tale fizice. Deci trebuie să te asiguri că mănânci suficient în general, spun cei de la EatThis.com.

Poți opta pentru creveți cu ardei sau dovlecei și paste. Astfel vei avea și mai multă energie și îți vei crește rezistența.

Alimentele care cresc nivelul de rezistență, atunci când faci exerciții fizice

E bine să mănânci cel puțin trei gustări pe zi, potrivit specialiștilor. Ai grijă să ai o dietă echilibrată și asigură-te că mănânci sănătos. Înainte să faci exerciții fizice, ar trebui să mănânci o gustare mai bogată în carbohidrați pentru energie, cum ar fi o banană, niște fructe uscate sau o felie de pâine prăjită cu puțin unt de arahide.

Acest lucru va fi util pentru a avea energie înainte de a merge la antrenamentul de fortă sau la alergări. Asigură-te că îți acorzi suficient timp pentru digestie, în funcție de metabolismul tău. Acest lucru poate fi diferit pentru fecare persoană, dar pentru siguranță, ar fi bine să ai 45 de minute înainte de efortul fizic.

Este important să consumi alimentele care cresc nivelul de rezistență, dacă ești o persoană extrem de activă. Nu uita să te odihnești corespunzător, deoarece organismul are nevoie de odihnă pentru a se reface, mai ales dacă te antrenezi în mod constant la sala de forță.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×