Fiecare linguriță aduce un echilibru perfect între dulce și ușor sărat, iar textura moale și catifelată face acest desert irezistibil. Exteriorul lava cake-ului este ușor crocant, iar interiorul dezvăluie un miez lichid de ciocolată intensă combinată cu untul de arahide. Contrastul dintre cele două texturi face acest desert extrem de satisfăcător.
Este un desert perfect pentru iubitorii de ciocolată și unt de arahide, o combinație clasică reinterpretată într-un mod elegant și decadent. Descoperă aici și varianta de Red Velvet lava cake. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari rețetei în varianta cu unt de arahide
Lava cake cu ciocolată și unt de arahide – Ingrediente
- 100 g ciocolată neagră (minim 60% cacao)
- 80 g unt
- 2 ouă
- 1 gălbenuș
- 60 g zahăr pudră
- 30 g făină
- 1 praf de sare
- 4 lingurițe unt de arahide (cremos sau crunchy, după preferință)
- unt și cacao pentru tapetat formele.
Rețeta de lava cake cu unt de arahide – Mod de preparare
Înainte de a începe pregătirea compoziției pentru lava cake preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și unge 4 forme ramekin (sau forme de brioșe) cu unt, apoi presară cacao pentru a preveni lipirea.
Apoi topește ciocolata împreună cu untul la bain-marie sau în cuptorul cu microunde (în reprize scurte de 20 de secunde), amestecând până obții o compoziție omogenă.
Într-un bol, bate ouăle, gălbenușul și zahărul pudră până devin spumoase.
Adaugă ciocolata topită și amestecă ușor. Încorporează făina cernută și sarea, amestecând delicat pentru a nu scoate aerul din compoziție.