Acest desert mic, dar rafinat, este dovada că simplitatea ingredientelor și o execuție atentă pot duce la un rezultat memorabil. Sunt perfecte pentru a impresiona invitații sau pentru a-ți satisface pofta de dulce în momentele speciale. Pot fi savurate alături de o cafea bună sau, de ce nu, alături de un coniac.
Tot din categoria acestor deserturi mici și delicate îți mai recomandăm să încerci rețeta de praline din ciocolată cu alune de pădure și marțipan. Mai jos, îți oferim rețeta trufelor de ciocolată, detaliată pas cu pas.
Trufe de ciocolată cu coniac – Ingrediente
- 200 g ciocolată neagră (minim 70% cacao)
- 100 ml smântână lichidă pentru frișcă (minim 30% grăsime)
- 30 g unt (la temperatura camerei)
- 2-3 linguri coniac de calitate
- 1 linguriță extract de vanilie (opțional)
- cacao pudră pentru tăvălit.
Rețeta trufelor de ciocolată cu coniac – Mod de preparare
Vei începe cu prepararea compoziției de ciocolată. Rupe ciocolata în bucăți mici și pune-o într-un bol termorezistent.
Într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie încălzește smântâna lichidă până aproape de punctul de fierbere (fără să clocotească). Toarn-o peste ciocolată. Lasă ingredientele să stea 2-3 minute, apoi amestecă-le ușor cu o spatulă sau tel mic, până când ciocolata se topește complet și compoziția devine lucioasă.
Adaugă untul în compoziție și amestecă până la omogenizare. Untul conferă o textură fină și cremoasă trufelor.
Încorporează coniacul și, dacă dorești, extractul de vanilie. Gustă pentru a ajusta intensitatea aromelor, dar nu exagera cu coniacul pentru a nu copleși gustul ciocolatei.