În varianta tradițională, aluatul se prepară cu untură, aceasta oferind biscuiților o frăgezime deosebită. Biscuiții sunt finisați cu albuș de ou și presărați cu nucă măcinată, adăugându-le o textură ușor crocantă și un gust bogat. Sunt perfecți pentru mesele festive sau pentru momentele în care dorim să ne răsfățăm cu o gustare deosebită.
Varianta actuală a rețetei se prepară și cu unt gras, de calitate și în cantitate mai mare. De asemenea, nucile se pot înlocui cu alune, migdale sau fistic, pentru o notă mai delicată.
Descoperă aici și o rețetă de biscuiți italieni Canestrelli. În rândurile următoare, descoperă rețeta completă pentru biscuiții fragezi cu nucă.
Preckedli – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestor biscuiți de ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru decorul biscuiților. Urmărește mai jos care sunt acestea.
Pentru aluat:
- 150 g untură (la temperatura camerei)
- 100 g zahăr pudră
- 1 ou + 1 gălbenuș
- 250 g făină
- 1 linguriță esență de vanilie (sau coajă rasă de lămâie)
- un praf de sare.
Pentru finisare și decor:
- 100 g nucă măcinată grosier
- 1 albuș de ou (bătut ușor).