Reclamă

Ciocolată Dubai. Un desert de lux care poate fi preparat și acasă

Rețeta de ciocolată Dubai este cea a unui desert deosebit, inspirat din luxul și opulența orașului Dubai. Este cunoscut pentru combinațiile sale inedite de arome și pentru ingredientele de calitate premium.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 5 septembrie 2024, 5:36

Această ciocolată conține o explozie de arome sofisticate, combinând gustul intens amărui al ciocolatei negre cu dulceața catifelată a ciocolatei albe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Notele florale de apă de trandafir și șofranul adaugă un aer exotic, în timp ce nucile de macadamia și fisticul aduc o textură crocantă și o aromă ușor prăjită.

Decorul cu foiță de aur comestibilă transformă acest desert într-o adevărată bijuterie culinară, potrivită pentru cele mai rafinate ocazii.

Ciocolata poate fi un cadou elegant sau un deliciu rafinat pentru o ocazie specială. Este un desert care impresionează atât prin gust, cât și prin aspect. Tot din categoria deserturilor cu multă ciocolată mai poți încerca și rețeta de mediante sau discuri de ciocolată cu fructe uscate, cunoscute și sub denumirea de French Chocolate Mendiants.

Reclamă

În continuare, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de ciocolată Dubai.

Ingrediente:

  • 200 g de ciocolată neagră (de calitate superioară, cu minimum 70% cacao)
  • 100 g de ciocolată albă
  • 100 ml de smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)
  • 1 linguriță de apă de trandafiri
  • un praf de șofran
  • 50 g de nuci de macadamia (prăjite și tocate grosier)
  • 20 g de fistic tocat mărunt
  • Foiță de aur comestibilă (opțional, pentru decor)
  • 1 lingură de unt.

Mod de preparare:

Vei începe cu pregătirea celor două tipuri de ciocolată.

Reclamă

Topește ciocolata neagră împreună cu untul într-un bol termorezistent, așezat deasupra unui vas cu apă fierbinte (bain-marie). Amestecă până când ciocolata și untul sunt complet topite și amestecul devine neted.

Într-un alt bol, topește ciocolata albă folosind aceeași tehnică, adăugând și smântâna pentru frișcă. Amestecă până obții o compoziție cremoasă.

În ciocolata neagră topită, adaugă apa de trandafir și praful de șofran, amestecând bine pentru a combina aromele. Asigură-te că șofranul este distribuit uniform în ciocolată.

În ciocolata albă adaugă nucile de macadamia tocate mai fin și fisticul mărunțit și acesta tot fin.

Descoperă și o rețetă de cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi.

Cum formezi delicioasa ciocolată Dubai

Toarnă jumătate din amestecul de ciocolată neagră într-o formă de silicon pentru praline sau bomboane sau într-o tavă clasică umplând-o pe jumătate.

Peste stratul de ciocolată neagră, adaugă ciocolata albă amestecată cu fistic și nuci. Apoi adaugă restul de ciocolată neagră și niveleaz-o uniform.

Lasă ciocolata să se răcească la temperatura camerei timp de 10-15 minute, apoi transfer-o la frigider și las-o timp de aproximativ 1-2 ore, pentru a se întări complet.

După ce ciocolata s-a întărit, scoate-o din formă și, dacă dorești, decoreaz-o cu foiță de aur comestibilă pentru un efect vizual impresionant. Această foiță este opțională.

Pentru servire secționează în bucăți delicioasa ciocolată Dubai pentru a-i dezvălui textura și contrastul de culori, dar și aromele delicate. Poți păstra ciocolata într-o cutie ermetică, într-un loc răcoros, ferit de lumină și căldură timp de câteva săptămâni.

Dacă adori deserturile pe bază de ciocolată, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de praline de ciocolată, cu alune de pădure și marțipan.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×