Reclamă

Îngrijirea pielii gâtului și a decolteului. Trucuri pentru a masca trecerea timpului

Când vine vorba de îngrijirea pielii, ai putea crede că zona de care trebuie să ai cea mai mare grijă este între frunte și bărbie. Nu uita însă și de alte zone ale corpului, care pot atrage atenția mai mult decât ai crede. Află câteva trucuri pentru îngrijirea gâtului și a decolteului.

Publicat: 26 decembrie 2022, 7:57 / Actualizat: 26 decembrie 2022, 15:51

Toate femeile vor să mascheze cât mai natural semnele lăsate de trecerea timpului. Chiar dacă fața ta este predispusă la riduri și alte forme de îmbătrânire prematură, pielea de sub bărbie este la fel de susceptibilă de a forma riduri. Este important să te asiguri că rutina ta de îngrijire a pielii se extinde și dincolo de faţă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îngrijirea pielii gâtului și a decolteului: trucuri la îndemână

„Majoritatea oamenilor pe care îi văd la birou au grijă de pielea feței, folosind protecție solară cu spectru larg, antioxidanți și retinoizi (printre alte ingrediente active), dar uită să le aplice pe gât și pe piept”, spune dr. Jennifer. MacGregor, un dermatolog certificat la Union Square Dermatology din Manhattan.

„Radiațiile UV zilnice se adună în timp. Chiar și cinci minute pe zi, în săptămâni, luni și ani pot face diferența.”

Deoarece daunele solare reprezintă o amenințare atât de mare pentru gât și decolteu (sau partea superioară a pieptului), câțiva experți au căutat cele mai bune modalități de a avea grijă de zona delicată a pielii.

Află de aici și despre ordinea corectă a aplicării serului și a cremei hidratante în rutina de îngrijire.

Reclamă

Foloseşte întotdeauna o protecție solară cu SPF ridicat

În primul rând, e foarte important de menționat că protecția solară este o necesitate. Caută un produs care să te protejeze atât de razele UVA, cât și de UVB. „Majoritatea oamenilor uită să poarte protecție solară atunci când îmbracă cămăși cu decolteu în V, chiar dacă își pun cremă de protecție solară pe față”, spune medicul dermatolog cosmetic, dr. Michele Green.

„O bună protecție solară va proteja pielea delicată a gâtului și a decolteului împotriva soarelui.”

Reclamă

Nu uita de exfoliere în îngrijirea gâtului și a decolteului

Gâtul și pieptul pot acumula mai multe celule moarte ale pielii din cauza faptului că nu sunt zone la fel de îngrijite ca fața, de exemplu. Prin urmare, ele pot arăta mai aspre și mai îmbătrânite. Pentru a evita acest lucru, Dr. Green recomandă folosirea unui exfoliant blând. Acesta va ajuta circulația și va pregăti pielea pentru cremă hidratantă.

Hidratează pielea

Medicul dermatolog Marisa Garshick spune că hidratarea acestor zone ar trebui să fie o prioritate de top. „Hidratarea pielii în această zonă este esențială, deoarece cu cât pielea este mai hidratată, cu atât va apărea mai sănătoasă și mai radiantă”, explică ea.

„Produsele care conțin acid hialuronic pot ajuta nu numai la atragerea de umiditate, dar pot hidrata pielea în mod vizibil, îmbunătățind aspectul liniilor fine.”

Încearcă un peeling acasă

Deși poate părea ceva extrem de complicat, dr. Green ne asigură că rezultatele sunt extraordinare. „Peeling-urile la domiciliu sunt fabuloase. Ele pot oferi rezultate imediate și o strălucire pentru această zonă”, spune ea.

„Combină acizii alfa și beta hidroxiacizi și acidul salicilic pentru un peeling chimic blând la domiciliu. Prin exfolierea și retexturizarea pielii, aceste tratamente vizează daunele solare și îți luminează pielea.”

Foloseşte produse concepute special pentru îngrijirea gâtului și a decolteului

Cu siguranță e mult mai bine să aplici măcar crema hidratantă facială pe gât și pe piept decât să nu faci nimic pentru aceste zone. Dr. Garshick explică că lucrurile nu sunt atât de simple. „Deși unele dintre produsele pe care le folosești pe față pot ajuta și pieptul și gâtul, este important să le folosești cu precauție”, spune ea.

„Amintiţi-vă că pielea de pe gât și piept este delicată. Poate fi mai sensibilă la unele dintre ingredientele folosite pe față. Așa că, deși este încă important să aplicați ingrediente anti-îmbătrânire pe gât, frecvența și cantitatea pot fi diferite pentru a minimiza iritația.”

Aplică produsele cu mișcări de jos în sus

Ori de câte ori aplici produse pe piept și pe gât, indicat este să faci acest lucru prin mișcări lungi, de jos în sus. Acest lucru ajută la menținerea texturii pielii și evită intensificarea efectelor gravitației, spune dr. Garshick.

Nu te mai uita atât de mult în telefon

Toți o facem, e parte din rutina zilnică. Cu toate acestea, potrivit dr. Garshick, tocmai actul de a te uita în jos la telefon ar putea face pielea gâtului să se lase.

„Pentru a preveni acest lucru, atunci când este posibil, cel mai bine este să evitați să vă uitați în jos la computer sau telefon. E indicat să încercați să ridicați telefonul spre față”, spune ea.

„În plus, sunt necesare mai multe cercetări. Există însă îngrijorarea că expunerea la lumină albastră poate contribui la deteriorarea radicalilor liberi și poate duce la hiperpigmentare și pete întunecate”.

Optează pentru tratamente în cabinet medicilor esteticieni

Produsele de îngrijire a pielii fără prescripție medicală pot face destul, dar nu îndeajuns. Dacă nu simţi schimbări vizibile, este timpul să consulți un dermatolog pentru un tratament la cabinet. Neurotoxinele și Botoxul pot ajuta la atenuarea aspectului liniilor fine și al ridurilor. Laserele pot scăpa zona de roșeață și vasele de sânge sparte. Thermage poate strânge zona prin radiofrecvență.

Dacă sfaturile și recomandările de produse sunt suficiente, păstrează-le ca pe o rutină simplificată. Potrivit Dr. MacGregor, indicat este să aplici un ser antioxidant cu vitamina C în aceste zone dimineața. Dacă intenționezi să utilizezi retinoizi în rutina de dimineață, nu uita să aplici SPF după. Acest ingredient activ face pielea mai susceptibilă la deteriorarea pielii din cauza razelor UV. Ia în considerare tampoanele peeling de două ori pe săptămână și foloseşte o cremă hidratantă, potrivit Martha Stewart.

Și nu uita, prevenirea este cheia. „Odată ce apar modificări de culoare și texturi, zona poate fi cel mai bine tratată cu terapii combinate”, amintește dr. MacGregor.

„Laserele și tratamentele cu lumină pot fi folosite pentru a uniformiza nuanța pielii. Pielea de pe gât și pe piept va necesita tratamente mai ușoare. Va dura cel puțin de două ori mai mult să se vindece față de față. Mai mult, multiple tratamentele sunt adesea necesare.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×