Reclamă

Sfaturi pentru îngrijirea unghiilor după vârsta de 50 de ani. Ce recomandă specialiștii în beauty

Pe măsură ce înaintăm în vârstă trebuie să acordăm și mai multă atenție îngrijirii personale. Părul și unghiile au de suferit în urma procesului de îmbătrânire. Astfel sănătatea lor trebuie să devină prioritară, susțin specialiștii în beauty. Descoperă câteva sfaturi pentru îngrijirea unghiilor după vârsta de 50 de ani.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 2 iunie 2023, 6:43

Mâinile sunt cartea de vizită a oricărei femei. Acestea trebuie să aibă un aspect îngrijit și sănătos. Pe măsură ce înaintezi în vârstă vei observa că aspectul unghiilor se schimbă. Acestea devin mult mai fragile și te poți confrunta cu tot felul de probleme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru îngrijirea unghiilor după vârsta de 50 de ani

Îngrijirea mâinilor și a unghiilor ar trebui să fie prioritară pentru orice femeie. Înaintarea în vârstă face ca unghiile să devină mai fragile, uscate și predispuse la rupere.

Alimentația trebuie pusă la punct, însă unghiile au nevoie de îngrijire și din exterior, susțin specialiștii.

De aceea, este foarte important să ai mai multă grijă la modul în care îți ajuți unghiile să fie sănătoase, mai ales după vârsta de 50 de ani.

Cu câțiva pași simpli te poți bucura de o rutină corectă de îngrijire a unghiilor chiar a tine acasă.

Reclamă

Hidratează mâinile și unghiile

Pe măsură ce înaintezi în vârstă vei observa că pielea este mai uscată. Acest lucru se întâmplă și în cazul unghiilor, care devin mult mai fragile.

Hidratarea ar trebui să fie prioritară, mai ales după vârsta de 50 de ani. Sănătatea unghiilor poate fi îmbunătățită folosind o loțiune hidratantă sau un ulei special conceput pentru unghii.

Reclamă

Acesta se aplică cel puțin o dată pe zi, susțin specialiștii în beauty. Unghiile vor rămâne în acest fel hidratate și vei împiedica ruperea lor.

Evită produsele care conțin chimicale periculoase

Una dintre modalitățile de obținere a unghiilor puternice este să iei în considerare evitarea produselor chimice.

Atunci când alegi lacul de unghii pe care urmează să-l folosești, citește cu mare atenție lista de ingrediente. Încearcă să alegi produse care nu conțin formaldehida, toluen și alte ingrediente dăunătoare, te sfătuiesc specialiștii de la Glamour.

Poartă mănuși atunci când faci curățenie

Substanțele pe care le folosim atunci când facem curățenie pot fi periculoase pentru mâini și unghii. Specialiștii recomandă să porți mănuși atunci când speli vasele sau pur și simplu faci curățenie în casă.

Descoperă și câteva trucuri utile pentru îndepărtarea prafului. Acest truc te va ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea unghiilor și să le ferești de eventualele probleme.

Folosește un tratament pentru unghii

Un întăritor de unghii poate fi ideal în astfel de momente. Există o mulțime de produse care pot ajuta la regenerarea unghiei și la prevenirea ruperii acestora cu ușurință. Sunt recomandate produsele care conțin biotină sau cheratină, elemente esențiale pentru sănătatea unghiilor.

Taie unghiile periodic

Manichiura trebuie întreținută cu mare atenție, în special după vârsta de 50 de nai. Se recomandă ca unghiile să fie scurte pentru a preveni ruperea acestora cu ușurință.

Descoperă ce tip de manichiură nu este recomandat după vârsta de 50 de ani. Forma unghiilor trebuie aleasă cu mare atenție, mai ales după vârsta de 50 de ani, când unghiile sunt predispuse la rupere.

Încearcă să ai o alimentație echilibrată

Sănătatea unghiilor pornește din interior. Este important să te asiguri că organismul tău primește necesarul zilnic de nutrienți. Unghiile puternice au nevoie de o alimentație corectă, bogată în alimente ce conțin proteine și acizi grași omega-3. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×