Reclamă

Alimente și băuturi benefice pentru inimă. Ce recomandări fac nutriționiștii

Nutriționiștii recomandă o listă de alimente și băuturi benefice pentru inimă. Acestea sunt pline de nutrienți și hrănesc organismul. Sănătatea sistemului cardiovascular este vitală. O dietă echilibrată va susține sănătatea inimii și o va ajuta să se ferească de boli grave.

Publicat: 5 iunie 2023, 7:44
O femeie tânără care zâmbește consumă un pahar de suc de portocale natural
Sucul de portocale fără adaos de zahăr conține o mulțime de nutrienți care susțin sănătatea inimii, cum ar fi vitamina C, potasiu și acid folic / Shutterstock

Cercetările efectuate de OMS notează că „bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces la nivel mondial, luând aproximativ 17,9 milioane de vieți în fiecare an”. De aceea, medicii din întreaga lumea încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra importanței alimentației de zi cu zi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente și băuturi benefice pentru inimă

Pentru că de cele mai multe ori nutriționiștii ți-au spus ce ar trebui să eviți în alimentația ta, de data aceasta îți explică și cum poți avea mai multă grijă de inima ta.

De fapt, aceștia au explicat că anumite alimente pot influența tensiunea arterială, trigliceridele, nivelul de colesterol și inflamația, toate acestea fiind factori de risc pentru bolile de inimă.

Există mai multe alimente și băuturi benefice pentru inimă care pot susține un stil de viață activ și sănătos. Pentru început, trebuie să îți iei câteva măsuri de prevenție. Apelează la un specialist care să-ți ofere sfaturi mai detaliate cu privire la sistemul tău cardiovascular.

Pentru a te ajuta să nu te abați de la obiectivele tale și de la cea mai bună cale spre o alimentație echilibrată, ține cont de aceste alimente și băuturi pe care să le integrezi în dieta ta zilnică:

Reclamă

Ouăle

Ouăle sunt recomandate ca parte a unui model de alimentație sănătoasă. Sunt o sursă incredibilă de proteină și pot fi integrate rapid în diferite preparate. De la simple salate până la diferite tartine cu pastă de avocado. Consumul de până la două ouă pe zi este acceptabil în contextul unui model alimentar sănătos pentru inimă, scrie EatThis.com.

Studiile spun că un consum de până la un ou pe zi poate reduce de boli de inimă. De asemenea, ele țin departe și accident vascular cerebral datorită antioxidanților din compoziție.

Reclamă

Fisticul

Specialiștii susțin că ronțăitul nucilor poate fi o modalitate excelentă de a-ți susține sănătatea inimii. Aceste gustări pe bază de plante pot ajuta la reglarea colesterolului. Cercetările au descoperit că persoanele care mănâncă în mod regulat fistic au mai puține șanse de a avea atacuri de cord sau de a muri din cauza bolilor de inimă decât acele persoane care mănâncă rar.

Fisticul este un aliment care poate ajuta la combaterea efectelor pe care radicalii liberi le pot avea asupra organismului, ceea ce poate, la rândul său, să sprijine sănătatea inimii. Radicalii liberi atacă celulele sănătoase ale corpului. Se crede că aceste daune contribuie la inflamații și la acumularea stresului oxidativ, spun specialiștii.

Ceaiul negru și cel verde

Consumul a două cești de ceai verde sau negru pe zi sunt suficiente pentru a te bucura de toate beneficiile acestora pentru sănătatea inimii.

Suc de portocale 100% natural

Sucul de portocale fără adaos de zahăr conține o mulțime de nutrienți care susțin sănătatea inimii, cum ar fi vitamina C, potasiu și acid folic.

Citricele conțin compuși vegetali unici numiți hesperidină și naringenină. Consumul acestor compuși a fost asociat cu multe beneficii pentru sănătatea inimii, inclusiv cu un risc redus de accident vascular cerebral, scrie Healthline.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×