Reclamă

Cum să-ți îndepărtezi coșurile: lucruri greșite pe care le-ai făcut

Încă de mică ai auzit tot felul de discuții despre cum să-ți îndepărtezi coșurile. Mulți te-au sfătuit să folosești o anumită metodă, alții să te dai cu diferite tipuri de creme. Leacurile naturiste au fost și ele pe listă la un moment dat cu siguranță. Te-ai gândit chiar să te duci la un dermatolog, dar poate timpul sau costurile nu ți-au permis acest lucru.

Publicat: 19 august 2021, 6:59 / Actualizat: 5 noiembrie 2021, 19:20

Cea mai la îndemână variantă sunt experții dermatologi care dau sfaturi online sau influencerii. Totuși, nu este cea mai înțeleaptă dintre decizii. În spatele monitorului se află mulți oameni care nu au studii avizate, iar opiniile lor pot produce la pagube ireversibile. Astfel că, ți-am pregătit câteva metode despre cum să-ți îndepărtezi coșurile care nu-ți mai dau pace.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ține minte că pentru o acnee seriosă trebuie să consulți un specialist în dermatologie.  

Coșurile au nevoie de răbdare și îngrijire

Dacă vrei să faci asta, prima dată dezinfectează-ți mâinile. În caz contrar riști să transmiți pe ten alte bacterii de care nu ai nevoie. Apoi, folosește o dischetă demachiantă pentru a pune presiune pe coșul care este cel mai ieșit în evidență. Eviți astfel să îți iriți pielea și să te murdărești de sânge.

Această procedură nu este menită să fie repetată constant. Trebuie să știi când este momentul și cel fel de tip de coșuri ai. Asta ne duce la următorul punct important despre cum să-ți îndepărtezi coșurile.

Cunoaște-ți tenul

Reclamă

Să te cunoști pe tine și pielea ta îți poate aduce mai multe beneficii decât ți-ai putea închipui. Doctorul Zeichner ne povestește despre faptul că uneori trebuie să îndepărtăm coșurile manual pentru că exfolierea nu ajută.

În cele din urmă, blocajul din coșuri are doar un singur loc prin care să iasă, adică pe sus. În unele cazuri dacă nu sunt extrase manual, acestea pot persista pe o perioadă de câțiva ani. Metoda prin care îți deschizi pielea îți poate ajuta refacerea tenului, dar numai dacă este executată în mod corespunzător.

Tipuri de coșuri

Reclamă

Acele mici punctulețe albe de la suprafață se numesc pustule. Ar trebui ca acest tip de coșuri să fie ușor de îndepărtat manual. Altfel, un sfat dat de un dermatolog la timpul potrivit despre cum să-ți îndepărtezi coșurile poate face minuni.

Coșurile de care nu trebuie să te atingi absolut sub nicio formă sunt cele care nu sunt pregătite să iasă. Coșurile de sub piele, precum acele papule, chisturi sau noduli se prezintă sub o formă tare și roșiatică. Sunt dureroase la atingere deoarece rădăcinile lor se află adânc în pielea ta. Acestea necesită o atenție sporită și foarte multă răbdare.

Moduri alternative de a avea grijă de tenul tău

Nu aplica niciodată machiaj pe zonele cu probleme ale tenului tău sau pe coșurile proaspăt îndepărtate.

După ce ai analizat situația cu grijă și ai reușit să-ți setezi o strategie, spală-te bine pe față pentru a îndepărta posibilii microbi. Încearcă apoi să-ți revizuiești dieta și elimină mâncărurile nesănătoase sau pe cele de tip fast-food. Le poți înlocui cu multe fructe și legume în schimb.

În final bea multă apă deoarece așa îți păstrezi tenul curat și hidratat. Iar un somn bun va fi ultimul detaliu de care ai nevoie legat de cum să-ți îndepărtezi coșurile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×