Reclamă

Cum să depozitezi cartofii în mod corect

Păstrarea cartofilor pentru o perioadă lungă de timp poate să devină o adevărată provocare pentru orice gospodină. Cartofii pot fi folosiți într-o mulțime de combinații și preparate, prin urmare este important să le prelungim cât mai mult timp durata de viață. Descoperă cum poți să depozitezi cartofii în mod corect pentru a te putea bucura de ei pentru o perioadă lungă.

Publicat: 23 octombrie 2021, 7:08

De multe ori, dacă nu sunt depozitați în mod corect, cartofii își pierd rapid proprietățile și gustul. Pe lângă aspectul inestetic, aceștia pot împrăștia mirosuri neplăcute sau pot cauza probleme de sănătate. Pentru a nu întâmpina astfel de probleme, este important să-ți creezi un loc perfect în care să-ți depozitezi cartofii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să depozitezi cartofii în mod corect

Este important să înțelegi cum să depozitezi cartofii în mod corect pentru a putea să te bucuri cât mai mult timp de acest produs. Cartofii pot fi folosiți într-o mulțime de preparate și au nenumărate beneficii asupra sănătății. Deși la prima vedere nu pare atât de important, dacă nu sunt depozitați în mod corespunzător, aceștia se pot strica foarte rapid.

Jeff Nelken, expertul în siguranța mâncării, susține că depozitarea incorectă a cartofilor poate duce la stricarea acestora. Cartofii se pot strica în mai puțin de două săptămâni.

Dacă aceștia au pete maronii sau au început să facă colți mici sau au rădăcini ieșite la suprafață, atunci este un semn destul de evident că ar trebui să renunți la ei. Veștile rele pot fi ocolite ușor dacă înveți cum să depozitezi cartofii în mod corect.

Ți-am pregătit mai jos patru sfaturi utile. Acestea pot fi implementate chiar la tine acasă pentru a te bucura mai mult timp de cartofi sănătoși și gustoși.

Reclamă

Depozitează cartofii departe de lumina soarelui

Nu trebuie să te mai întrebi cum să depozitezi cartofii în mod corect. Iată primul sfat util pentru a-i păstra cât mai mult timp posibil la tine în casă. În primul rând, ai grijă să depozitezi cartofii departe de lumina soarelui. Pune cartofii într-un loc uscat, un coș de pânză sau din lemn și încearcă să-i ferești pe cât de mult poți de lumină. Evită depozitarea cartofilor în plase de plastic, acestea vor accelera deteriorarea acestora. Dacă aceștia sunt depozitați corespunzător pot rezista mult mai mult timp în bucătărie.

Ține cartofii într-un loc bine aerisit

Reclamă

Chiar dacă alegi să depozitezi cartofii într-un loc întunecat, aceștia vor mai avea nevoie și de alte condiții pentru a putea rezista cât mai mult timp. Alege un loc bine ventilat, aerisirea cartofilor este foarte importantă. Pentru a rezista cât mai mult timp, aceștia trebuie să rămână în permanență uscați. Din acest motiv, cel mai bine este să optezi pentru o lădiță sau un coșuleț de lemn cu multe găuri care să permită circulația aerului. Dacă totuși insiști să-i păstrezi într-o pungă de plastic, încearcă să o perforezi în cât mai multe locuri pentru a permite aerului să treacă.

Nu depozita cartofii în același loc cu ceapa

Dacă ai înțeles primii pași despre cum să depozitezi cartofii în mod corect, atunci poți trece mai departe în acest proces simplu. Un sfat util ar fi să nu depozitezi cartofii în același loc cu ceapa. Cartofii și ceapa pot avea un sistem asemănător de depozitare, cu toate acestea, ei nu ar trebui puși niciodată în același loc. Evită depozitarea lor în același coș sau în aceeași lădiță. Păstrarea lor în același loc poate duce rapid la degradarea cartofilor. Ceapa produce etilena, un compus care accelerează procesul de degradare al cartofilor care ajung să se înmoaie în cele din urmă.

Evită locurile călduroase

Un alt sfat este să eviți pe cât de mult posibil locurile extrem de călduroase. Evită depozitarea cartofilor lângă un cuptor sau în apropierea electrocasnicelor care se încălzesc ușor. Însă nici depozitarea în locuri extrem de reci nu este o soluție. Conform autorului Harold McGee, autor despre chimia și istoria alimentelor, cartofii depozitați la frigider ar putea avea un gust mult mai dulce peste timp și s-ar putea rupe cu ușurință atunci când sunt gătiți. Prin urmare, găsește un loc cu o temperatură optimă pentru a depozita cartofii pentru  o perioadă cât mai lungă de timp.

Beneficiile consumului de cartofi

Este important să înveți cum să depozitezi cartofii în mod corect pentru a te bucura cât mai mult timp de beneficiile acestora. Cartofii sunt bogați în nutrienți, însă contează mult și modul de preparare al acestora. Evită prăjirea cartofilor și optează pentru câteva rețete mai sănătoase.

Cartofii sunt în primul rând o sursă importantă de fibre. Acestea sunt benefice mai ales atunci când vine vorba de pierderea în greutate. În plus, cartofii oferă rapid senzație de sațietate. De asemenea, cartofii sunt bogați în antioxidanți și ajută în procesul de slăbire dacă sunt consumați în cantități moderate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×