De multe ori, dacă nu sunt depozitați în mod corect, cartofii își pierd rapid proprietățile și gustul. Pe lângă aspectul inestetic, aceștia pot împrăștia mirosuri neplăcute sau pot cauza probleme de sănătate. Pentru a nu întâmpina astfel de probleme, este important să-ți creezi un loc perfect în care să-ți depozitezi cartofii.
Cum să depozitezi cartofii în mod corect
Este important să înțelegi cum să depozitezi cartofii în mod corect pentru a putea să te bucuri cât mai mult timp de acest produs. Cartofii pot fi folosiți într-o mulțime de preparate și au nenumărate beneficii asupra sănătății. Deși la prima vedere nu pare atât de important, dacă nu sunt depozitați în mod corespunzător, aceștia se pot strica foarte rapid.
Jeff Nelken, expertul în siguranța mâncării, susține că depozitarea incorectă a cartofilor poate duce la stricarea acestora. Cartofii se pot strica în mai puțin de două săptămâni.
Dacă aceștia au pete maronii sau au început să facă colți mici sau au rădăcini ieșite la suprafață, atunci este un semn destul de evident că ar trebui să renunți la ei. Veștile rele pot fi ocolite ușor dacă înveți cum să depozitezi cartofii în mod corect.
Ți-am pregătit mai jos patru sfaturi utile. Acestea pot fi implementate chiar la tine acasă pentru a te bucura mai mult timp de cartofi sănătoși și gustoși.
Depozitează cartofii departe de lumina soarelui
Nu trebuie să te mai întrebi cum să depozitezi cartofii în mod corect. Iată primul sfat util pentru a-i păstra cât mai mult timp posibil la tine în casă. În primul rând, ai grijă să depozitezi cartofii departe de lumina soarelui. Pune cartofii într-un loc uscat, un coș de pânză sau din lemn și încearcă să-i ferești pe cât de mult poți de lumină. Evită depozitarea cartofilor în plase de plastic, acestea vor accelera deteriorarea acestora. Dacă aceștia sunt depozitați corespunzător pot rezista mult mai mult timp în bucătărie.