Reclamă

Cum să depozitezi cartofii în mod corect

Păstrarea cartofilor pentru o perioadă lungă de timp poate să devină o adevărată provocare pentru orice gospodină. Cartofii pot fi folosiți într-o mulțime de combinații și preparate, prin urmare este important să le prelungim cât mai mult timp durata de viață. Descoperă cum poți să depozitezi cartofii în mod corect pentru a te putea bucura de ei pentru o perioadă lungă.

Publicat: 23 octombrie 2021, 7:08

De multe ori, dacă nu sunt depozitați în mod corect, cartofii își pierd rapid proprietățile și gustul. Pe lângă aspectul inestetic, aceștia pot împrăștia mirosuri neplăcute sau pot cauza probleme de sănătate. Pentru a nu întâmpina astfel de probleme, este important să-ți creezi un loc perfect în care să-ți depozitezi cartofii.

Cum să depozitezi cartofii în mod corect

Este important să înțelegi cum să depozitezi cartofii în mod corect pentru a putea să te bucuri cât mai mult timp de acest produs. Cartofii pot fi folosiți într-o mulțime de preparate și au nenumărate beneficii asupra sănătății. Deși la prima vedere nu pare atât de important, dacă nu sunt depozitați în mod corespunzător, aceștia se pot strica foarte rapid.

Jeff Nelken, expertul în siguranța mâncării, susține că depozitarea incorectă a cartofilor poate duce la stricarea acestora. Cartofii se pot strica în mai puțin de două săptămâni.

Dacă aceștia au pete maronii sau au început să facă colți mici sau au rădăcini ieșite la suprafață, atunci este un semn destul de evident că ar trebui să renunți la ei. Veștile rele pot fi ocolite ușor dacă înveți cum să depozitezi cartofii în mod corect.

Ți-am pregătit mai jos patru sfaturi utile. Acestea pot fi implementate chiar la tine acasă pentru a te bucura mai mult timp de cartofi sănătoși și gustoși.

Reclamă
Reclamă

Depozitează cartofii departe de lumina soarelui

Nu trebuie să te mai întrebi cum să depozitezi cartofii în mod corect. Iată primul sfat util pentru a-i păstra cât mai mult timp posibil la tine în casă. În primul rând, ai grijă să depozitezi cartofii departe de lumina soarelui. Pune cartofii într-un loc uscat, un coș de pânză sau din lemn și încearcă să-i ferești pe cât de mult poți de lumină. Evită depozitarea cartofilor în plase de plastic, acestea vor accelera deteriorarea acestora. Dacă aceștia sunt depozitați corespunzător pot rezista mult mai mult timp în bucătărie.

Ține cartofii într-un loc bine aerisit

Chiar dacă alegi să depozitezi cartofii într-un loc întunecat, aceștia vor mai avea nevoie și de alte condiții pentru a putea rezista cât mai mult timp. Alege un loc bine ventilat, aerisirea cartofilor este foarte importantă. Pentru a rezista cât mai mult timp, aceștia trebuie să rămână în permanență uscați. Din acest motiv, cel mai bine este să optezi pentru o lădiță sau un coșuleț de lemn cu multe găuri care să permită circulația aerului. Dacă totuși insiști să-i păstrezi într-o pungă de plastic, încearcă să o perforezi în cât mai multe locuri pentru a permite aerului să treacă.

Nu depozita cartofii în același loc cu ceapa

Dacă ai înțeles primii pași despre cum să depozitezi cartofii în mod corect, atunci poți trece mai departe în acest proces simplu. Un sfat util ar fi să nu depozitezi cartofii în același loc cu ceapa. Cartofii și ceapa pot avea un sistem asemănător de depozitare, cu toate acestea, ei nu ar trebui puși niciodată în același loc. Evită depozitarea lor în același coș sau în aceeași lădiță. Păstrarea lor în același loc poate duce rapid la degradarea cartofilor. Ceapa produce etilena, un compus care accelerează procesul de degradare al cartofilor care ajung să se înmoaie în cele din urmă.

Evită locurile călduroase

Un alt sfat este să eviți pe cât de mult posibil locurile extrem de călduroase. Evită depozitarea cartofilor lângă un cuptor sau în apropierea electrocasnicelor care se încălzesc ușor. Însă nici depozitarea în locuri extrem de reci nu este o soluție. Conform autorului Harold McGee, autor despre chimia și istoria alimentelor, cartofii depozitați la frigider ar putea avea un gust mult mai dulce peste timp și s-ar putea rupe cu ușurință atunci când sunt gătiți. Prin urmare, găsește un loc cu o temperatură optimă pentru a depozita cartofii pentru  o perioadă cât mai lungă de timp.

Beneficiile consumului de cartofi

Este important să înveți cum să depozitezi cartofii în mod corect pentru a te bucura cât mai mult timp de beneficiile acestora. Cartofii sunt bogați în nutrienți, însă contează mult și modul de preparare al acestora. Evită prăjirea cartofilor și optează pentru câteva rețete mai sănătoase.

Cartofii sunt în primul rând o sursă importantă de fibre. Acestea sunt benefice mai ales atunci când vine vorba de pierderea în greutate. În plus, cartofii oferă rapid senzație de sațietate. De asemenea, cartofii sunt bogați în antioxidanți și ajută în procesul de slăbire dacă sunt consumați în cantități moderate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Selena Gomez alături de Cara Delevingne la un meci de baschet din New York
Divertisment
Selena Gomez și-a expus silueta la un meci de baschet. Cum a fost surprinsă alături de Cara Delevingne
Selena Gomez și-a expus silueta la un meci de baschet. Vedeta internațională s-a distrat alături de prietena sa, Cara Delevingne. Evenimentul a avut loc la arena Madison Square Garden din New York. Camerele de...
2
Selena Gomez într-o rochie portcalue cu părul negru lung dat pe spate la un eveniment public de la Hollywood din 2021
Divertisment
Selena Gomez este de nerecunoscut. Cum a apărut artista în aeroportul din New York
Selena Gomez este de nerecunoscut în cele mai recente imagini care au fost surprinse pe aeroportul din New York. Vedeta internațională s-a camuflat din cap până-n picioare într-un trening portocaliu. Pentru ca zborul să...
3
Kate Middleton de mână cu Prințesa Charlotte alături dePrințul Geroge care îl ține de mână pe Prințul William
Divertisment
Kate Middleton a dezvăluit că Prințesa Charlotte este mai responsabilă decât Prințul George. Ce spune Ducesa de Cambridge despre moștenitorul tronului regal
Kate Middleton a dezvăluit că Prințesa Charlotte este mai responsabilă decât Prințul George. Moștenitorul tronului regal are deja opt ani și se pregătește ca într-o zi să devină monarhul Marii Britanii. Părinții săi i-au...
4
Celine Dion într-o rochie argintie pe scenă în fața unui microfon în timpul unui concert din Germania
Divertisment
Celine Dion a vorbit despre problemele sale de sănătate. Ce mesaje i-au transmis fanii pe rețelele sociale
Celine Dion a vorbit despre problemele sale de sănătate. Vedeta internațională a fost nevoită să-și anuleze o parte din concerte din cauza unor ”spasme musculare severe și persistente”. Fanii au reacționat rapid în secțiunea...
5
Casey și Ben Affleck, îmbrățișați, pe covorul roșu, în 2016
Divertisment
Casey Affleck se sărută cu actrița Caylee Cowan. Diferența de vârstă dintre ei e de 23 de ani
Se pare că fratele lui Ben Affleck și-a găsit o nouă iubită după ce s-a despărțit de actrița Floriana Lima, cu care forma un cuplu de ceva timp. Casey Affleck se sărută cu actrița...
PARTENERI
×