Reclamă

Spală-te pe mâini după atingerea acestor obiecte

Spălatul mâinilor limitează transferul de bacterii, viruși și alți germeni. Desigur, este imposibil să ții germenii la distanță, dar este absolut esențial să te speli pe mâini după ce ai atins ceea ce specialiștii consideră „cele mai murdare lucruri din apropierea ta”.

Publicat: 4 aprilie 2021, 6:38
Două mâini, cu manichiura french, poziționate sub jet de apă, într-o chiuvetă
Nu uita să te speli pe mâini după atingerea „celor mai murdare” obiecte prezentate în acest articol / Shutterstock Spală-te pe mâini după atingerea acestor obiecte

De asemenea, nu uita să te speli pe mâini înainte de a-ți atinge ochii, nasul sau gura. Pentru ca bacteriile să fie eliminate trebuie să îți freci mâinile cu săpun pentru cel puțin 20 de secunde.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spală-te pe mâini după atingerea acestor obiecte

Am selectat pentru tine o serie de obiecte considerate a fi „cele mai murdare” din jurul tău. Așa că încearcă să ai o grijă deosebită în mânuirea acestora, dar mai ales, spală-te pe mâini la scurt timp după ce le-ai atins.

Bancnotele

În zilele noastre poți folosi un card de credit în majoritatea timpului când mergi la cumpărături; dar uneori chiar este necesar să folosești numerar.

Când e nevoie să pui mâna pe bancnote, asigură-te că te vei igieniza cât mai curând posibil.

Reclamă

Cercetătorii au descoperit că bancnotele au pe suprafața lor sute de microorganisme, inclusiv bacterii orale și vaginale, dar și ADN de la animalele de companie și viruși.

Monezile ar conține chiar agenți patogeni precum E. coli sau salmonella. Unul dintre motivele pentru care bancnotele sunt cele mai murdare lucruri din apropierea ta este faptul că aceasta poate fi în circulație până la 15 ani.

Balustradele, mânerele sau clanțele de ușă

Reclamă

Un moment esențial în care trebuie să-ți amintești să te speli pe mâini este după o călătorie cu transportul public. Deoarece mai multe persoane ating în mod continuu aceleași suprafețe.

În rândul unor asemenea suprafețe „utilizate în exces” de toată lumea se numără balustradele scărilor rulante, stâlpii de la metrou sau mânerele ușilor de baie.

Meniurile restaurantelor

În mod obișnuit meniul unui restaurant poate avea până la 185.000 bacterii.

Nici nu ne dăm seama de fapt cât de mulți oameni mânuiesc aceste meniuri. Nu poți evita atingerea acestora, însă spală-te pe mâini imediat dupa folosirea acestora. În unele restaurate poți accesa meniul direct de pe teefonul personal.

Stiloul doctorului

Prin cabinetul fiecărui doctor mișună zi de zi destul de mulți pacienți. Nu mică e mirarea atunci când auzim că locul acestuia de consultații găzduiește germeni și bacterii.

Unul dintre cele mai murdare obiecte din cabinetul unui medic ar fi stiloul acestuia, dar și cotierul scaunului din sala de așteptare… să nu uităm, desigur, de mânerul ușii.

Obiectele din aeroport

Aproximativ 2,6 milioane de pasageri ai unei linii aeriene călătoresc în fiecare zi, sau cel puțin călătoreau înainte de apariția virusului COVID-19.

Mai mulți oameni înseamnă automat mai mulți germeni pe cât mai multe suprafețe publice comune. Evită să atingi clanțele ușilor, dar mai ales obiectele din zona punctului de control al aeroportului.

Animalele

Nu sunt chiar obiecte, poate tocmai de aceea nu toți oamenii se spală pe mâini după ce își mângâie animalele de companie, dar ar trebui.

Medicii recomandă cu insistențe spălarea mâinilor după ce ai atins un animal, al tău, sau al altcuiva, domestic sau nu. Animalele pot avea diferite boli sau pot fi purtătoare de diverși germeni.

Dispozitivile cu touchscreen

Utilizăm atât de mult telefonul mobil, încât spălatul pe mâini după ce ai atins ecranul mobilului sau al tabletei s-a transformat într-o prioritate. Spălatul pe mâini poate preveni cu brio transmiterea bacteriilor, pe care le poți „împărtăși” cu prietenii dacă urmăriți un videoclip împreună de pe mobilul unuia dintre voi. Încearcă cât de des posibil să dezinfectezi mobilul pe care îl utilizezi constant; acesta chiar ar putea unul dintre cele mai murdare lucruri pe care pui mâna de mai multe ori pe zi. Tastatura laptopului, sau mouse-ul.

Tocătorul și buretele de bucătărie

Bucătăria este plină de germeni. După o zi la piață, bucătăria ta se umple de alimente ce nu sunt curățate, spălate, pungi pe care nu numai tu le-ai atins.

Potrivit unui studiu, în mod obișnuit 326 de specii diferite de bacterii trăiesc pe bureții uzați din bucătăria ta, conform Reader’s Digest. Tocătorul este un alt obiect ce trebuie curățat constant, suprafața acestuia ascunzând bacterii pe care le poți transfera în următoarea ta farfurie.

Nu uita să arunci bureții uzați și spală-te pe mâini înainte de folosirea cărnii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×