Spală-te pe mâini după atingerea acestor obiecte

Spălatul mâinilor limitează transferul de bacterii, viruși și alți germeni. Desigur, este imposibil să ții germenii la distanță, dar este absolut esențial să te speli pe mâini după ce ai atins ceea ce specialiștii consideră „cele mai murdare lucruri din apropierea ta”.

Publicat: 4 aprilie 2021, 6:38 / Actualizat: 4 aprilie 2021, 4:15

De asemenea, nu uita să te speli pe mâini înainte de a-ți atinge ochii, nasul sau gura. Pentru ca bacteriile să fie eliminate trebuie să îți freci mâinile cu săpun pentru cel puțin 20 de secunde.

Spală-te pe mâini după atingerea acestor obiecte

Am selectat pentru tine o serie de obiecte considerate a fi „cele mai murdare” din jurul tău. Așa că încearcă să ai o grijă deosebită în mânuirea acestora, dar mai ales, spală-te pe mâini la scurt timp după ce le-ai atins.

Bancnotele

În zilele noastre poți folosi un card de credit în majoritatea timpului când mergi la cumpărături; dar uneori chiar este necesar să folosești numerar.

Când e nevoie să pui mâna pe bancnote, asigură-te că te vei igieniza cât mai curând posibil.

Cercetătorii au descoperit că bancnotele au pe suprafața lor sute de microorganisme, inclusiv bacterii orale și vaginale, dar și ADN de la animalele de companie și viruși.

Monezile ar conține chiar agenți patogeni precum E. coli sau salmonella. Unul dintre motivele pentru care bancnotele sunt cele mai murdare lucruri din apropierea ta este faptul că aceasta poate fi în circulație până la 15 ani.

Balustradele, mânerele sau clanțele de ușă

Un moment esențial în care trebuie să-ți amintești să te speli pe mâini este după o călătorie cu transportul public. Deoarece mai multe persoane ating în mod continuu aceleași suprafețe.

În rândul unor asemenea suprafețe „utilizate în exces” de toată lumea se numără balustradele scărilor rulante, stâlpii de la metrou sau mânerele ușilor de baie.

Meniurile restaurantelor

În mod obișnuit meniul unui restaurant poate avea până la 185.000 bacterii.

Nici nu ne dăm seama de fapt cât de mulți oameni mânuiesc aceste meniuri. Nu poți evita atingerea acestora, însă spală-te pe mâini imediat dupa folosirea acestora. În unele restaurate poți accesa meniul direct de pe teefonul personal.

Stiloul doctorului

Prin cabinetul fiecărui doctor mișună zi de zi destul de mulți pacienți. Nu mică e mirarea atunci când auzim că locul acestuia de consultații găzduiește germeni și bacterii.

Unul dintre cele mai murdare obiecte din cabinetul unui medic ar fi stiloul acestuia, dar și cotierul scaunului din sala de așteptare… să nu uităm, desigur, de mânerul ușii.

Obiectele din aeroport

Aproximativ 2,6 milioane de pasageri ai unei linii aeriene călătoresc în fiecare zi, sau cel puțin călătoreau înainte de apariția virusului COVID-19.

Mai mulți oameni înseamnă automat mai mulți germeni pe cât mai multe suprafețe publice comune. Evită să atingi clanțele ușilor, dar mai ales obiectele din zona punctului de control al aeroportului.

Animalele

Nu sunt chiar obiecte, poate tocmai de aceea nu toți oamenii se spală pe mâini după ce își mângâie animalele de companie, dar ar trebui.

Medicii recomandă cu insistențe spălarea mâinilor după ce ai atins un animal, al tău, sau al altcuiva, domestic sau nu. Animalele pot avea diferite boli sau pot fi purtătoare de diverși germeni.

Dispozitivile cu touchscreen

Utilizăm atât de mult telefonul mobil, încât spălatul pe mâini după ce ai atins ecranul mobilului sau al tabletei s-a transformat într-o prioritate. Spălatul pe mâini poate preveni cu brio transmiterea bacteriilor, pe care le poți „împărtăși” cu prietenii dacă urmăriți un videoclip împreună de pe mobilul unuia dintre voi. Încearcă cât de des posibil să dezinfectezi mobilul pe care îl utilizezi constant; acesta chiar ar putea unul dintre cele mai murdare lucruri pe care pui mâna de mai multe ori pe zi. Tastatura laptopului, sau mouse-ul.

Tocătorul și buretele de bucătărie

Bucătăria este plină de germeni. După o zi la piață, bucătăria ta se umple de alimente ce nu sunt curățate, spălate, pungi pe care nu numai tu le-ai atins.

Potrivit unui studiu, în mod obișnuit 326 de specii diferite de bacterii trăiesc pe bureții uzați din bucătăria ta, conform Reader’s Digest. Tocătorul este un alt obiect ce trebuie curățat constant, suprafața acestuia ascunzând bacterii pe care le poți transfera în următoarea ta farfurie.

Nu uita să arunci bureții uzați și spală-te pe mâini înainte de folosirea cărnii.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
un cadru de basm într-un deșert cu un bărbat cu aripi care o ține în brațe pe iubita sa frumoasă ce poartă o rochie albă, în timp ce aceasta descoperă că el face parte din acele zodii care își pierd rapid interesul în dragoste
Horoscop
Zodii care își pierd rapid interesul în dragoste. 3 nativi care nu te vor iubi pentru totdeauna
Mulți nativi sunt caracterizați de trăsături care nu întotdeauna sunt pe placul tuturor femeilor. Există câteva zodii care își pierd rapid interesul în dragoste și aleg să părăsească relația încă din primele luni. Acest...
2
Demi Lovato pe covorul roșu de la Premiile InStyle din 2017. Ea a apărut la eveniment într-o rochie mulată, de culoare mov deschis, cu părul negru și lung prins într-o parte. Fundal negru
Divertisment
Demi Lovato a pozat nud, în cadă. Vedeta a dezvăluit „cea mai pură formă” a sa
Demi Lovato a pozat nud, în cadă și fără machiaj, spre încântarea fanilor. Vedeta a dezvăluit că așa se simte și „cel mai sexy” și a vorbit despre dificultățile pe care le-a avut de-a...
3
Eminem, pe scenă la Bonnaroo Music and Arts Festival, în Manchester, în 2018
Divertisment
Imagine rară cu fiica lui Eminem și iubitul ei. Cum arată tânărul care a cucerit-o pe Hailie Jade
O imagine rară cu fiica lui Eminem și iubitul ei a apărut recent pe internet. Informația a fost preluată de întreaga presă după ce Hailie Jade a publicat pe contul de Instagram o poză...
4
Un bărbat cu un tricou albastru care o ține în brațe pe iubita sa frumoasă și blondă și o sărută pe obraz fiinc unul din acele semne că ți-ai găsit sufletul pereche
Relații
Semne că ți-ai găsit sufletul pereche. 5 indicii de care trebuie să ții cont
De cele mai multe ori ne lăsăm ghidate de sentimente și emoții când vine vorba de alegerea persoanei de lângă noi. Cu toate acestea, există câteva semne că ți-ai găsit sufletul pereche pe care...
5
Phoebe Dynevor în rolul lui Daphne alături de ceilalți colegi de scenă care au reluat filmările serialului Bridgerton pentru un sezon 2
Divertisment
Filmările serialului „Bridgerton” – sezon 2 au fost suspendate. Care e motivul din spatele acestei decizii
Lucrurile nu par să meargă foarte bine în industria cinematografică. Filmările serialului Bridgerton pentru cel de-al doilea sezon au fost suspendate după ce producătorii au descoperit câteva probleme printre actori. Conform delcarațiilor care au...
PARTENERI
×