Reclamă

Spală-te pe mâini după atingerea acestor obiecte

Spălatul mâinilor limitează transferul de bacterii, viruși și alți germeni. Desigur, este imposibil să ții germenii la distanță, dar este absolut esențial să te speli pe mâini după ce ai atins ceea ce specialiștii consideră „cele mai murdare lucruri din apropierea ta”.

Publicat: 4 aprilie 2021, 6:38
Două mâini, cu manichiura french, poziționate sub jet de apă, într-o chiuvetă
Nu uita să te speli pe mâini după atingerea „celor mai murdare” obiecte prezentate în acest articol / Shutterstock Spală-te pe mâini după atingerea acestor obiecte

De asemenea, nu uita să te speli pe mâini înainte de a-ți atinge ochii, nasul sau gura. Pentru ca bacteriile să fie eliminate trebuie să îți freci mâinile cu săpun pentru cel puțin 20 de secunde.

Spală-te pe mâini după atingerea acestor obiecte

Am selectat pentru tine o serie de obiecte considerate a fi „cele mai murdare” din jurul tău. Așa că încearcă să ai o grijă deosebită în mânuirea acestora, dar mai ales, spală-te pe mâini la scurt timp după ce le-ai atins.

Bancnotele

În zilele noastre poți folosi un card de credit în majoritatea timpului când mergi la cumpărături; dar uneori chiar este necesar să folosești numerar.

Când e nevoie să pui mâna pe bancnote, asigură-te că te vei igieniza cât mai curând posibil.

Reclamă

Cercetătorii au descoperit că bancnotele au pe suprafața lor sute de microorganisme, inclusiv bacterii orale și vaginale, dar și ADN de la animalele de companie și viruși.

Monezile ar conține chiar agenți patogeni precum E. coli sau salmonella. Unul dintre motivele pentru care bancnotele sunt cele mai murdare lucruri din apropierea ta este faptul că aceasta poate fi în circulație până la 15 ani.

Balustradele, mânerele sau clanțele de ușă

Reclamă

Un moment esențial în care trebuie să-ți amintești să te speli pe mâini este după o călătorie cu transportul public. Deoarece mai multe persoane ating în mod continuu aceleași suprafețe.

În rândul unor asemenea suprafețe „utilizate în exces” de toată lumea se numără balustradele scărilor rulante, stâlpii de la metrou sau mânerele ușilor de baie.

Meniurile restaurantelor

În mod obișnuit meniul unui restaurant poate avea până la 185.000 bacterii.

Nici nu ne dăm seama de fapt cât de mulți oameni mânuiesc aceste meniuri. Nu poți evita atingerea acestora, însă spală-te pe mâini imediat dupa folosirea acestora. În unele restaurate poți accesa meniul direct de pe teefonul personal.

Stiloul doctorului

Prin cabinetul fiecărui doctor mișună zi de zi destul de mulți pacienți. Nu mică e mirarea atunci când auzim că locul acestuia de consultații găzduiește germeni și bacterii.

Unul dintre cele mai murdare obiecte din cabinetul unui medic ar fi stiloul acestuia, dar și cotierul scaunului din sala de așteptare… să nu uităm, desigur, de mânerul ușii.

Obiectele din aeroport

Aproximativ 2,6 milioane de pasageri ai unei linii aeriene călătoresc în fiecare zi, sau cel puțin călătoreau înainte de apariția virusului COVID-19.

Mai mulți oameni înseamnă automat mai mulți germeni pe cât mai multe suprafețe publice comune. Evită să atingi clanțele ușilor, dar mai ales obiectele din zona punctului de control al aeroportului.

Animalele

Nu sunt chiar obiecte, poate tocmai de aceea nu toți oamenii se spală pe mâini după ce își mângâie animalele de companie, dar ar trebui.

Medicii recomandă cu insistențe spălarea mâinilor după ce ai atins un animal, al tău, sau al altcuiva, domestic sau nu. Animalele pot avea diferite boli sau pot fi purtătoare de diverși germeni.

Dispozitivile cu touchscreen

Utilizăm atât de mult telefonul mobil, încât spălatul pe mâini după ce ai atins ecranul mobilului sau al tabletei s-a transformat într-o prioritate. Spălatul pe mâini poate preveni cu brio transmiterea bacteriilor, pe care le poți „împărtăși” cu prietenii dacă urmăriți un videoclip împreună de pe mobilul unuia dintre voi. Încearcă cât de des posibil să dezinfectezi mobilul pe care îl utilizezi constant; acesta chiar ar putea unul dintre cele mai murdare lucruri pe care pui mâna de mai multe ori pe zi. Tastatura laptopului, sau mouse-ul.

Tocătorul și buretele de bucătărie

Bucătăria este plină de germeni. După o zi la piață, bucătăria ta se umple de alimente ce nu sunt curățate, spălate, pungi pe care nu numai tu le-ai atins.

Potrivit unui studiu, în mod obișnuit 326 de specii diferite de bacterii trăiesc pe bureții uzați din bucătăria ta, conform Reader’s Digest. Tocătorul este un alt obiect ce trebuie curățat constant, suprafața acestuia ascunzând bacterii pe care le poți transfera în următoarea ta farfurie.

Nu uita să arunci bureții uzați și spală-te pe mâini înainte de folosirea cărnii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu ochii căprui pentru a ilustra ce spune despre tine culoarea ochilor
Timp liber
Ce spune despre tine culoarea ochilor. Tipul de personalitate pe care îl poți avea
Te-ai întrebat vreodată ce spune culoarea ochilor despre tine? Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, motiv pentru care mulți specialiști sunt de părere că aceștia pot determina anumite aspecte care țin de personalitatea...
2
O tânără care doarme în mai multe poziții într-un colaj animat
Timp liber
Ce spune despre tine poziția în care dormi. Tipul de personalitate pe care îl poți avea
Te-ai întrebat vreodată ce spune despre tine poziția în care dormi? Experții spun că aceste mici detalii ar putea scoate la iveală lucruri mai puțin cunoscute despre personalitatea ta. Te invităm să afli care...
3
O femeie frumoasăc are stă cu o cremă albă pe față la o procedură cosmetică pentru a ilustra de ce apar punctele de grăsime pe față
Frumusețe
De ce apar punctele de grăsime pe față. Sfaturi utile pentru a scăpa de ele
Punctele de grăsime mai sunt cunoscute sub denumirea de milia. Acestea sunt întâlnite la persoanele de toate vârstele și pot apărea din diferite cauze. Hai să aflăm împreună de ce apar punctele de grăsime...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie mov, lungă, stă în pădure
Horoscop
Top 3 zodii de bărbați care știu să iubească cu adevărat o femeie
Nu este ușor să alcătuiești un top 3 zodii de bărbați care știu să iubească cu adevărat o femeie, însă atunci când ai ajutorul specialiștilor, totul devine mai ușor. Dacă te-ai întrebat vreodată ce...
5
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie lungă stă în pădure cu un cal
Horoscop
Ce tunsori ți se potrivesc, în funcție de zodie
Dacă vrei să știi ce tunsori ți se potrivesc în funcție de zodie, acest articol îți vine cu siguranță în ajutor. Alegerea unei noi schimbări de look nu este niciodată ușoară, mai ales atunci...
PARTENERI
×