Deși nu există un singur leac penru alergiile sezonier, atenția la dietă poate ajuta la gestionarea inflamației și la reducerea simptomelor. Cunoașterea alimentelor pe care ar trebui să le eviți te-ar putea ajuta să navighezi mai ușor prin sezonul alergiilor.
Alimente care ți-ar putea agrava alergiile sezoniere
În timp ce unele alimente sunt benefice pentru organism, altele îți pot agrava simptomele alergiilor în perioada aceasta. Specialiștii au întocmit o listă cu alimentele care provoacă cel mai adesea alergii sau care le agravează pe cele sezoniere. Descoperă mai jos despre c e vorba.
Nuci
Alergiile la nuci sunt fecvente, dar știai că alergiile sezoniere la polenul de mesteacăn te pot face mai sensibilă la anumite tipuri de nuci?
Persoanele cu alergii la polenul de mesteacăn sunt mai predispuse la reacții alergice la alune și migdale, spun specialiștii. Acest lucru se datorează faptului că proteinele din aceste nuci sunt similare cu cele găsite în polenul de mesteacăn.
Mușețelul
Mușețelul este deseori utilizat pentru proprietățile sale calmante. Cu toate acestea, el poate declanșa reacții alergice la persoanele cu antecedente de alergii severe la polen.
Mușețelul conține proteine care pot reacționa încrucișat cu polenul de mesteacăn, ducând la reacții alergice precum erupții cutanate, probleme respiratorii sau, în cazuri rare, anafilaxie.