Reclamă

Aspectul pielii este influențat de sănătatea organismului. Lucruri pe care le poate spune despre tine

Aspectul pielii este influențat de sănătatea organismului, spun specialiștii din domeniul dermatologiei. Mai precis, pielea poate spune lucruri despre tine fără să îți dai seama. De la semnele de oboseală, la o răceală sau nivelul de stres puternic, pielea poate să transmită celor din jur ceea ce simți.

Publicat: 14 martie 2023, 6:54

Deși pielea se află în exteriorul corpului, ea poate fi o fereastră surprinzător de clară pentru ceea ce se întâmplă în interior. „Poți spune multe despre cineva uitându-te la pielea lui”, spune Bruce Brod, MD, FAAD, dermatolog la Universitatea din Pennsylvania din Philadelphia.

Aspectul pielii este influențat de sănătatea organismului

Pielea poate fi un indiciu foare ușor de citit, mai ales atunci când ești privată de somn. Cearcănele, spre exemplu, sunt un semne ale oboselii. De asemenea, grija pentru tenul tău poate fi interpretată rapid de un medic dermatolog. Spre exemplu, ridurile, petele pigmentare și pierderea elasticității sunt printe cele mai frecvente semne de îmbătrânire.

Aspectul pielii este influențat de sănătatea organismului, mai ales în situațiile în care ești deshidratată. „Unul dintre semnele deshidratării este pielea cu aspect adâncit din jurul ochilor”, spune Dr. Daveluy. „Pielea uscată poate indica, de asemenea, deshidratare”, a continuat medicul.

O mulțime de boli grave se manifestă mai întâi ca probleme ale pielii. De exemplu, apariția vânătăilor, a petelor, a hiperpigmentării și a erupțiilor pe piele pot fi semne ale unor afecțiuni serioase, scrie Healthshots.com. Problemele de piele variază de la caz la caz și pot fi asociate și cu un nivel de stres mult prea ridicat din viața ta.

Acneea

Reclamă

Acneea nu apare doar în cazul adolescenților. Această problemă de piele îi vizează inclusiv pe unii adulți. Acneea se manifestă din cauza unui ten gras și pot fi, de asaemenea, semne ale unui dezechilibru hormonal. În plus, dieta alimentară pe care o abordezi joacă un rol la fel de important în ceea ce privește sănătatea pielii tale.

Mătreața

Seboreea este denumirea medicală pentru mătreața de pe zona scalpului. De obicei, poate fi tratată cu șampoane medicinale. Specialiștii spun că pacienții cu afecțiuni neurologice, cum ar fi boala Parkinson sau accidentul vascular cerebral, sunt mai predispuși să dezvolte seboree severă. În plus, persoanele cu HIV sunt, la rândul lor, mai predispuse la seboree, scrie American Academy of Dermatology Association.

Reclamă

Erupțiile cutanate

Există o mulțime de motive pentru care pielea ta poate avea erupții cutanate. Printre erupțiile cutanate frecvente se numără dermatita de contact. Aceasta este o reacție a pielii la ceva ce atingi și care poate fi tratată, de obicei, cu ușurință prin terapie topică și prin evitarea substanței care a declanșat erupția.

Alteori, erupțiile cutanate apar ca simptom al unor boli de piele care vă pot afecta sănătatea generală. Psoriazisul poate crește riscul de a avea boli de inimă sau alte afecțiuni.

Piele decolorată

Medicii susțin că schimbarea culorii de piele poate fi asociată cu bolile renale sau hepatice. Spre exempl, în această situații grave pot fi intregate culorile precum gălbui sau portocaliu. Petele maronii din zona tibiei pot fi un semn că sângele nu circulă bine și pot evolua în cele din urmă spre ulcere, spune Dr. Daveluy.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
Rose Hanbury într-o rochie galbenă și cu o mască neagră pe față în timp ce participă la o cursă de cai din 2021
Divertisment
Detalii mai puțin cunoscute despre Rose Hanbury. Presa internațională scrie intens despre ea și aventura avută cu Prințul William
Admiratorii se întreabă cine este și cu ce se ocupă Rose Hanbury. În presa internațională au apărut tot mai multe zvonuri legate de infidelitatea Prințului William. Se crede că femeia în vârstă de 39...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×