Reclamă

Trucuri pentru a păcăli foamea. Ce să faci ca să reduci poftele din timpul zilei

Poftele îți dau bătăi de cap? Simți că, oricât de mult ai încerca să te menții cu planul tău de dietă, poftele îți stau în mod constant în cale? Ai mai jos câteva trucuri pentru a păcăli foamea.

Publicat: 18 martie 2023, 7:36

Toată lumea se confruntă cu poftele alimentare din când în când. Cu toate acestea, adevărul nefericit este că unii oameni se confruntă cu acestea mult mai mult decât alții.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucuri pentru a păcăli foamea

Dacă nu ești atentă și nu înveți cât mai repede cum să ții sub control aceste pofte alimentare, ele te-ar putea face, în esență, să te oprești complet de la planul tău alimentar. Vestea bună este că, cu câteva trucuri poți lăsa aceste pofte în urmă.

Iată câteva trucuri eficiente pentru a-ți reduce pofta de mâncare.

Frecvența meselor

Dacă ai pofte de mai multe ori pe zi, în fiecare zi, e indicat să verifici frecvența meselor. Mănânci suficient dimineața? Mănânci un prânz de consistent?

Reclamă

Dacă nu mănânci suficientă mâncare până la cină, acesta ar putea fi motivul exact pentru care te confrunți cu poftele.

Concentrează să consumi o cantitate suficientă de mâncare la micul dejun și la prânz și asta te poate ajuta să lași aceste pofte deoparte.

Dacă te înfometezi, corpul va produce aceste pofte pentru a încerca să te îndemne să mânânci. Mai rău este că, dacă renunți în cele din urmă, ai pierdut aproape tot controlul asupra consumului tău de alimente.

Reclamă

Evaluează consumul total de calorii

Pe lângă faptul că e nevoie să te uiți la frecvența meselor, e important să arunci o privire mai atentă și asupra consumului total de calorii. Dacă nu mănânci suficientă mâncare pe tot parcursul zilei, și asta poate stârni poftele pentru diverse alimente.

Deși este cu siguranță de înțeles că va trebui să urmezi un plan de dietă cu un număr redus de calorii pentru a slăbi, un număr foarte mic de calorii nu este întotdeauna cea mai bună soluție.

Concentrează-te pe un deficit moderat de calorii dacă suferi te confrunți cu pofte alimentare severe și s-ar putea să descoperi că asta îți rezolvă problema.

Hidratează-te

Lipsa de hidratare este un alt factor care poate duce la pofte alimentare dacă nu ești atentă. Adesea, când vrei să mănânci ceva, ceea ce ai nevoie cu adevărat este să consumi lichide.

Încearcă acest truc. Data viitoare când vei simți poftă de mâncare, bea un pahar cu apă. Apoi așteaptă zece minute. Pofta ta de mâncare mai este acolo? Adesea vei descoperi că mintea ta a trecut mai departe și pofta a dispărut.

Mestecă gumă mentolată

O altă modalitate bună de a combate poftele este să mesteci o bucată de gumă. Acest lucru funcționează în două moduri diferite. În primul rând, îți oferă ceva de mestecat. Uneori, nu este o poftă reală de mâncare cea pe care o simți, ci mai degrabă vrei doar să mesteci ceva. Guma poate fi o soluție.

În al doilea rând, menta ajută la suprimarea poftei de mâncare și la reducerea poftelor. Vei descoperi că pe măsură ce mesteci guma, dorința pentru un aliment începe să scadă.

Folosește înlocuitori pentru a reduce poftele de junk-food

Dacă este o poftă specifică cea cu care te lupți în mod constant pe tot parcursul zilei, ar putea fi timpul să te gândești la niște variante înlocuitoare mai sănătoase. De exemplu, dacă ai poftă de pizza, ia în considerare pregătirea unei variante mai sănătoase.

De asemenea, dacă poftești la o înghețată, încearcă să amesteci niște iaurt grecesc simplu, cu conținut scăzut de grăsimi, cu câteva fructe de pădure proaspete, migdale tăiate și câteva bucăți de ciocolată neagră. Din nou, nu va fi la fel cu o înghețată cremoasă, dar va fi suficient de aproape încât să poți gestiona pofta.

Evită îndulcitorii artificiali

Un lucru la care poate e timpul să te gândești și, eventual, să îl eviți este consumul de îndulcitori artificiali. În timp ce ai putea crede că faci un lucru bun adăugându-i în dietă, deoarece poți mânca alimente cu gust dulce fără calorii și zahăr, problema este că ai putea face mai mult rău decât bine.

Când mănânci o cantitate mare din acești îndulcitori artificiali, păstrezi acel „gust dulce” în gură. Deci, în esență, vei continua să îți dorești din ce în ce mai multe dintre acele alimente cu gust dulcei, păstrând poftele la locul lor.

În plus, mulți îndulcitori artificiali vin cu efecte secundare nedorite, așa că, prin eliminarea lor din dieta ta, s-ar putea să le poți ocoli .

Planifică un cheat day

O cheat day bine programată poate funcționa foarte bine pentru a te ajuta să rămâi pe drumul cel bun și să combați pofta de mâncare, astfel încât să poți respecta dieta.

E important să le planifici cu mult înainte și să poți reveni la planul alimentar odată ce ziua s-a încheiat.

Acest lucru te poate ajuta să stimulezi metabolismul pe termen scurt. Este una dintre cele mai bune strategii pentru a ajuta la combaterea unei stagnări.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×