Reclamă

Top alimente pentru a adăuga proteine în smoothie-uri. Iaurtul este pe primul loc

Smoothie-urile sunt o modalitate ușoară și delicioasă de a crește aportul de fructe și legume. Deși specialiștii spun de câte ori au ocazia să le includem în dieta zilnică, mulți oameni le omit din diverse motive. Ai mai jos top alimente pentru a adăuga proteine în smoothie-uri și a respecta cerințele nutriționale ale specialiștilor.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 12 iulie 2024, 7:20

Adăugarea unei surse de proteine ​​la smoothie-uri poate ajuta la creșterea valorii lor nutriționale și le face mai sățioase, ceea ce poate duce și la o scădere în greutate. Din păcate, obezitatea pediatrică și obezitatea la adulți a crescut mult în ultimii ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Top alimente pentru a adăuga proteine în smoothie-uri

Sursele de proteine, cum ar fi iaurtul și semințele, încetinesc digestia, ceea ce poate duce la o absorbție mai mică a zahărului în fluxul sanguin, ajutându-te totodată să te simți mai plină după masă.

Proteinele sunt, de asemenea, esențiale pentru funcția imunitară, creșterea musculară și multe alte procese importante din organism. Atingerea obiectivelor zilnice de proteine ​​este cheia pentru o sănătate optimă.

Iaurt grecesc

Cu textura sa cremoasa și gustul acidulat, iaurtul grecesc este un ingredient excelent, bogat în proteine ​​pe care să îl adaugi la smoothie.

Reclamă

Iaurtul grecesc conține o cantitatea de proteine de două ori mai mare decât cea ​​​​din iaurtul obișnuit, ceea ce îl face o alegere mai bună dacă încerci să crești aportul de proteine.

Semințe de chia

Semințele de chia sunt bogate în nutrienți precum acizi grași omega-3, fibre, calciu, magneziu, fosfor și mangan. Ele sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine ​​pe bază de plante, oferind 4,7 g de proteine ​​la 28 de grame de semințe de chia consumate.

Reclamă

Poți adăuga semințe de chia la orice tip de smoothie, inclusiv la smoothie-urile pe bază de fructe și smoothie-uri verzi.

Unt de arahide

Untul de arahide este un ingredient popular pentru smoothie. Se combină foarte bine cu majoritatea ingredientelor pentru smoothie și este delicios în combinație cu cacao, afine sau scorțișoară.

Untul de arahide oferă aproximativ 7 g de proteine ​​la 2 linguri, deci este o alegere bună pentru persoanele care doresc să-și mărească aportul de proteine.

Semințe de cânepă

Semințele de cânepă sunt bogate în proteine, oferind 9,48 g la 3 linguri. Folosirea semințelor de cânepă în smoothie-uri te poate ajuta îndeplini valorile zilnice recomandate de proteine, în timp ce crești aportul de alți nutrienți esențiali, cum ar fi magneziu, zinc și grăsimi sănătoase pentru inima.

Brânză de vaci

Brânza de vaci este un produs lactat bogat în proteine. Ea poate fi consumată atât singură, cât și în rețete precum smoothie-uri pentru a crește conținutul de proteine.

O porție de 1 cană de brânză de vaci oferă 24 g de proteine. O cană acoperă, de asemenea, 17% din necesarul zilnic de calciu, un mineral necesar pentru oasele sănătoase, funcția musculară, producția de hormoni și multe alte procese vitale din organism.

Tofu

Tofu este un produs din soia bogat în proteine, cu 8,67 g per 85 de grame. Este o opțiune excelentă pentru persoanele care urmează diete pe bază de plante. Tofu poate fi adăugat la mai multe rețete. Îl poți încorpora în salate, smoothie-uri, pentru a crește conținutul de proteine.

    Tofu este, de asemenea, sărac în carbohidrați și bogat în vitamine și minerale precum calciu, zinc, seleniu și fier, făcându-l un aditiv nutritiv pentru smoothie.

    Reclamă
    RECOMANDĂRI CATINE.RO
    1
    Sufleu de mere în două vase, decorate cu felii de mere, batoane de scorțișoară, anason stelat și fulgi de migdale
    Rețete
    Sufleu de mere. Rețeta unui desert pufos și delicios
    Desertul sufleu de mere este simplu și ușor de preparat, perfect pentru iubitorii de fructe și pentru cei care apreciază deserturile fine, cu o textură pufoasă și delicată. Acest preparat combină aroma dulce și...
    2
    Pâine de casă cu usturoi, unt și pătrunjel în aluat feliată pe un tocător și o căpățână de usturoi
    Rețete
    Pâine de casă cu usturoi, unt și pătrunjel în aluat
    Această pâine de casă cu usturoi, unt și pătrunjel în aluat este perfectă pentru a fi savurată în orice moment al zilei, având o textură aerată și o aromă bogată. Spre deosebire de pâinea...
    3
    O femeie matură care se machiază
    Frumusețe
    Greșeli de machiaj care te pot îmbătrâni și mai mult după 50 de ani, potrivit specialiștilor în make-up. Secretele lor au fost dezvăluite
    Make-up artiștii profesioniști cu experiență au o mulțime de secrete care merită dezvăluite. Ele ne pot ușura viața, mai ales după o anumită vârstă. Oricât de mult ai avea grijă de pielea ta, trecerea...
    4
    fată frumoasă care zâmbește într-o zi însorită alături de prieteni
    Horoscop
    Lecțiile de viață pe care fiecare zodie le va învăța până pe 20 octombrie 2024. Ce spun astrele
    Atunci când vine vorba despre schimbare, fiecare va găsi o șansă de a aduce ceva nou în viața lui. Lecțiile de viață pe care fiecare zodie le va învăța până pe 20 octombrie 2024...
    5
    O femeie care aplică ulei de ricin pe păr
    Frumusețe
    Uleiul de ricin este secretul unui păr sănătos, spun specialiștii. Cum îl poți adăuga în rutina ta de beauty
    Uleiul de ricin este secretul unui păr sănătos. Dacă ești în căutarea unui ser de păr multifuncțional, uleiul de ricin este produsul salvator. Fie că te confrunți cu mâncărimi ale scalpului, căderea părului sau...
    PARTENERI
    ×