Adăugarea unei surse de proteine la smoothie-uri poate ajuta la creșterea valorii lor nutriționale și le face mai sățioase, ceea ce poate duce și la o scădere în greutate. Din păcate, obezitatea pediatrică și obezitatea la adulți a crescut mult în ultimii ani.
Top alimente pentru a adăuga proteine în smoothie-uri
Sursele de proteine, cum ar fi iaurtul și semințele, încetinesc digestia, ceea ce poate duce la o absorbție mai mică a zahărului în fluxul sanguin, ajutându-te totodată să te simți mai plină după masă.
Proteinele sunt, de asemenea, esențiale pentru funcția imunitară, creșterea musculară și multe alte procese importante din organism. Atingerea obiectivelor zilnice de proteine este cheia pentru o sănătate optimă.
Iaurt grecesc
Cu textura sa cremoasa și gustul acidulat, iaurtul grecesc este un ingredient excelent, bogat în proteine pe care să îl adaugi la smoothie.
Iaurtul grecesc conține o cantitatea de proteine de două ori mai mare decât cea din iaurtul obișnuit, ceea ce îl face o alegere mai bună dacă încerci să crești aportul de proteine.
Semințe de chia
Semințele de chia sunt bogate în nutrienți precum acizi grași omega-3, fibre, calciu, magneziu, fosfor și mangan. Ele sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine pe bază de plante, oferind 4,7 g de proteine la 28 de grame de semințe de chia consumate.