Reclamă

Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul

Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 11 iulie 2024, 7:03

Punctul de pornire ale acestui articol este că la două linguri de dulceață din magazin, trebuie să iei în considerare că sigur au în compoziție una de zaharuri albe rafinate. Adică 50% fructe, 50% zahăr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață

Din păcate, unele mărci folosesc și mai mult zahăr decât atât. Specialiștii recomandă să fii atentă la dulceața cumpărată din magazin, deoarece conținutul ei poate avea până la 50% zaharuri rafinate sau mai mult.

Și dacă asta nu sună suficient de rău, majoritatea gemurilor cumpărate din magazin sunt făcute folosind doar sucul fructelor, eliminând pulpa și coaja.

Procedând astfel, gemului i se fură toate fibrele sănătoase găsite în piele și pulpă, lăsând în urmă doar zaharurile concentrate din suc. Fibrele sunt esențiale pentru a ajuta la încetinirea absorbției zaharurilor în fluxul sanguin.

Vestea bună este că magazinele au început să aducă la raft duceață fără zahăr, dar vestea proastă este că prețul lor ridicat este suficient pentru a ține majoritatea oamenilor departe.

Reclamă

Pe de altă parte, dulceața nu are nevoie de zahăr. Fructele folosite în conserve și marmelade au toată dulceața de care ai nevoie. Prin urmare, poți face dulceață de casă fără zahăr, care e mai sănătoasă și mai ieftină decât cea cumpărată din magazin.

Dulceață cu ingrediente sănătoase, da există

Zahărul este cel care face dulceața groasă, dulce și îi prelungește perioada de valabilitate. Deci, cum poți avea toate aceste proprietăți în dulceața ta fără zahăr?

Reclamă

Cel mai simplu mod de a face dulceață dulce fără zahăr este să folosești doar fructe foarte coapte. Chiar mai bine dacă acel fruct este de sezon și cultivat local.

Când fructele se coc la capacitate maximă, ele dezvoltă sucul și aroma de care ai nevoie pentru a le integra în preparatele tale.

Dacă fructele coapte nu sunt o opțiune sau dacă fructele alese de tine sunt prea acidulate, poți înlocui zahărul cu eritritol într-un raport de aproximativ 10:7 eritritol / zahăr.

Cum faci să reziste mult dulceața fără zahăr

Dacă sterilizezi bine borcanele de gem și le depozitezi în mod corespunzător, chiar și dulceața fără zahăr poate dura luni de zile.

Odată ce ai deschis borcanul, dulceața se păstrează la frigider 7-10 zile cu ușurință, dacă nu mai mult. Prin urmare, începe prin a folosi borcane mici atunci când ai făcut dulceața. Astfel, ai timp să-l termini odată deschis.

De asemenea, pentru a face gemuri fără zahăr groase și asemănătoare jeleului, poți folosi patru ingrediente diferite:

  • Fructe natural bogate în pectină, precum merele;
  • Semințe de in;
  • Semințe de chia;
  • Amidon de porumb, cartofi sau tapioca.

Toate aceste metode funcționează de minune, dar unele sunt mai potrivite decât altele pentru anumite gemuri. Acum că ai aflat cum poți elimina cantitatea de zahăr din dulceața ta, sigur ți-am dat încredere să o faci în bucătăria ta, în funcție de preferințele tale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×