Reclamă

Conopidă pane. Rețetă de gustare simplă și delicioasă

Dacă ești în pană de idei și nu mai știi ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm o rețetă de conopidă pane, simplă și delicioasă.

Publicat: 2 septembrie 2021, 9:53 / Actualizat: 7 martie 2024, 15:12

Conopida preparată sub forma pane, este gustoasă atât caldă cât și rece. Poate fi servită ca aperitiv, alături de alte preparate, dar și ca fel principal cu diferite sosuri, sau alături de garnitura preferată. Rețeta este simplă și necesită puține ingrediente, deci nu ai motive să n-o încerci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și tu această rețetă de gustare delicioasă.

Conopidă pane – Ingrediente

  • 1 conopidă, medie
  • 2 litri de apă
  • 1 lingură de sare
  • 2-3 ouă medii
  • sare și piper
  • 1/4 linguriță de usturoi granulat
  • 1/4 linguriță de boia de ardei dulce
  • 150 gr făină
  • 200 gr pesmet
  • 50 gr parmezan
  • 300-400 ml ulei de floarea soarelui

Rețetă de conopidă pane – Mod de preparare

Modul de preparare al conopidei pane este asemănător cu modul de preparare al șnițelelor clasice. Însă, conopida necesită și un procedeu de pregătire înainte de prepararea propriu-zisă.

Reclamă

Cum pregătești conopida înainte de a o prepara pane

Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Când începe să fiarbă, adaugă o lingură rasă de sare și amestecă intens până când sarea se dizolvă.

Desfă conopida în buchețele și îndepărtează frunzele. Clătește-le cu apă rece, apoi scufundă-le în oala cu apă de pe foc, atunci când apa fierbe în clocot. Lasă buchețelele de conopidă să fiarbă 5 minute, apoi le scurgi și le treci prin jet de apă rece, pentru a opri procesul de fierbere. Nu este necesar ca buchețelele de conopidă să fie pătrunse definitiv pentru că vor mai trece printr-un proces termic în timpul preparării sub formă pane. După ce ai pregătit astfel conopida, treci la procesul de preparare pane.

Reclamă

Cum prepari conopida sub formă pane

Sparge ouăle într-un bol, adaugă peste ele sare, piper și usturoi granulat și amestecă-le bine până la omogenizare. Adaugă și o linguriță de făină pentru o textură mai compactă.

Pune într-un bol făina, iar în alt bol amestecă pesmetul cu parmezanul răzuit fin și boiaua de ardei. Adaosul de parmezan este opțional, dar conferă gust delicios preparatului. Ia pe rând buchețelele de conopidă și crestează-le ușor pe jumătate. dacă sunt mai mari, le poți tăia în jumătăți. Trece buchețelele de conopidă mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă. Tăvălește-le bine prin amestecul de pesmet cu parmezan și boia de ardei.

Pune uleiul la încins, într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Scufundă în el buchețelele de conopidă și rumenește-le frumos pe toate părțile.

Conopidă pane în tigaia cu ulei, pentru rumenire
Conopida pane se rumenește în ulei încins, la foc mediu / Shutterstock

Cu o spumieră, le scoți pe un platou pe care așezi prosoape de hârtie absorbantă. Lasă-le să se tempereze și să se scurgă de surplusul de ulei, apoi le poți savura cu sos ketchup, sos de iaurt, sau după preferințe. Sunt delicioase oricum.

În speranța că ți-am stârnit pofta de conopidă pane, îți dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!

Din aceeași categorie de rețete simple și rapide de gustări delicioase, îți mai recomandăm rețeta de dovlecei pane cu usturoi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×