Nucile reprezintă o modalitate gustoasă de a ține colesterolul sub control. Când vine vorba de gestionarea acestuia, alimentele pe care le consumi pot juca un rol important în sănătatea inimii.
Gustarea care te-ar putea ajuta să scazi nivelul colesterolului
Nucile sunt atât de benefice încât cercetările au descoperi că consumul a cel puțin o cană de nuci poate scădea colesterolul total și colesterolul LDL cu aproximativ 4%.
De ce este important să menținem un nivel de sănătos de colesterol? Nivelurile ridicate de colesterol LDL poate duce la acumularea plăcii în artere, crescând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.
În schimb, HDL-ul ajută la eliminarea excesului de colesterol din sânge.
Pentru a înțelege mai bine de ce nucile sunt atât de remarcabile în lupta împotriva colesterolului ridicat, specialiștii au oferit mai multe explicații.
Cum îmbunătățesc nucile colesterolul
De zeci de ani, studiile au arătat că nucile pot promova un nivel sănătos de colesterol. Totul a început în 1993, când un studiu de referință de la Universitatea Loma Linda a pus pe hartă nucile și beneficiile acestora.
Din acel moment, sute de studii s-au extins și au confirmat beneficiile acestora. Nucile oferă proteine organismului, iar cercetările au arătat că proteinele din lapte por reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli de inimă.