Rețetele libaneze au devenit din ce în ce mai cunoscute și apreciate în toate bucătăriile lumii, deci și în țara noastră. Sunt adorate, mai ales, datorită aromelor folosite, dar și prospețimii ingredientelor folosite și a combinației delicioase dintre acestea. Bulgurul poate fi folosit în foarte multe preparate, de la salate, la aperitive, mâncăruri scăzute, dar și deserturi.
Rămâi alături de noi și descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii de preparate pentru o rețetă simplă și extrem de gustoasă cu bulgur.
Rețetă de bulgur din bucătăria libaneză – Ingrediente
- 250 gr bulgur
- 450 gr roșii din conservă
- 1 ceapă medie
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei iute
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- 1 linguriță cu busuioc uscat
- 1 legătură de pătrunjel verde
- opțional, suc de lămâie.
Rețetă de bulgur cu roșii și usturoi – Mod de preparare
Începe prin a aduce pe masă toate ingredientele necesare preparării rețetei. În acest fel vei economisi timp și nu le vei mai căuta prin cămară sau dulapuri pe parcursul preparării.
Când ai toate ingredientele pe masă, caută și ustensilele necesare și adu-le și pe acestea pe blatul de lucru. Ai nevoie de o cratiță sau o tigaie adâncă, de un tocător și un cuțit. Acum poți să te apuci de lucru.
Curăță și toacă ceapa și usturoiul. Pornește flacăra aragazului la intensitate medie și pune tigaia cu uleiul de măsline la încins. Adaugă ceapa și usturoiul și amestecă-le ușor pentru câteva minute.
După ce ai călit ceapa și usturoiul, adaugă bulgurul și amestecă-l cu ingredientele din tigaie timp de 2-3 minute cu o spatulă.