Reclamă

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Te invităm să faci o scurtă călătorie pe meleagurile tradiționale ale bucătăriei libaneze și să prepari o rețetă de bulgur cu roșii și usturoi, pe cât de simplă, pe atât de savuroasă și sănătoasă.

Publicat: 26 noiembrie 2021, 7:25

Rețetele libaneze au devenit din ce în ce mai cunoscute și apreciate în toate bucătăriile lumii, deci și în țara noastră. Sunt adorate, mai ales, datorită aromelor folosite, dar și prospețimii ingredientelor folosite și a combinației delicioase dintre acestea. Bulgurul poate fi folosit în foarte multe preparate, de la salate, la aperitive, mâncăruri scăzute, dar și deserturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rămâi alături de noi și descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii de preparate pentru o rețetă simplă și extrem de gustoasă cu bulgur.

Rețetă de bulgur din bucătăria libaneză – Ingrediente

  • 250 gr bulgur
  • 450 gr roșii din conservă
  • 1 ceapă medie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper, după gust
  • 1 linguriță cu busuioc uscat
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • opțional, suc de lămâie.

Rețetă de bulgur cu roșii și usturoi – Mod de preparare

Începe prin a aduce pe masă toate ingredientele necesare preparării rețetei. În acest fel vei economisi timp și nu le vei mai căuta prin cămară sau dulapuri pe parcursul preparării.

Reclamă

Când ai toate ingredientele pe masă, caută și ustensilele necesare și adu-le și pe acestea pe blatul de lucru. Ai nevoie de o cratiță sau o tigaie adâncă, de un tocător și un cuțit. Acum poți să te apuci de lucru.

Curăță și toacă ceapa și usturoiul. Pornește flacăra aragazului la intensitate medie și pune tigaia cu uleiul de măsline la încins. Adaugă ceapa și usturoiul și amestecă-le ușor pentru câteva minute.

După ce ai călit ceapa și usturoiul, adaugă bulgurul și amestecă-l cu ingredientele din tigaie timp de 2-3 minute cu o spatulă.  

Reclamă

Următorul pas constă în adăugarea roșiilor din conservă tocate mărunt, împreună cu sucul lor. Asezonează totul cu câte o priză de sare și piper după gust, dar și una de busuioc uscat. Nu pune toate condimentele de la început. Mai adaugi pe parcurs, în timp ce guști preparatul. 

Din acest moment, lasă bulgurul să fiarbă în sucul de roșii timp de 15-20 de minute, la foc mic. După stingerea focului, acoperă vasul sau muta preparatul într-un vas de lut cu capac. Bulgurul se va hidrata și se va întrepătrunde cu gusturile și aromele ingredientelor din sos.

Servește bulgur delicios cu roșii și usturoi decorat cu pătrunjel verde și ardei iute. Poți adăuga și suc de lămâie, dacă preferi gustul mai acrișor.

Despre bulgur și proprietățile lui

Bulgurul este un amestec obținut din boabe de grâu procesate prin înmuiere, la aburi, apoi uscate și măcinate în granulații diferite, însă aduse tot la forma boabelor de grâu. Este un aliment foarte folosit la preparate tradiționale din Orientul Mijlociu și bucătăria mediteraneeană.

Are consistența asemănătoare cu quinoa sau cușcușul. Este foarte simplu și ușor de preparat și oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate. Are un conținut bogat în vitamine și minerale, precum și o cantitate însemnată de fibre.

Bulgurul conține mai multe fibre decât quinoa, ovăzul și porumbul. Specialiștii în nutriție ne asigură că alimentele bogate în fibre sunt benefice pentru reducerea nivelului de colesterol și menținerea glicemiei în limite normale.

Pe lângă vitamine și minerale, bulgurul mai conține și antioxidanți și fitonutrienți, fenoli, compuși hidrofili și compuși lipofili care luptă împotriva radicalilor liberi. 

Dacă te-am convins să introduci bulgurul în alimentația ta, îți dorim spor la preparat rețeta de bulgur cu roșii și usturoi și poftă bună la savurat!

Pentru o zi de post și nu numai, încearcă și rețeta de bulgur cu legume și fasole roșie boabe, gustoasă și hrănitoare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×