Reclamă

Pizza Margherita. Cea mai simplă rețetă de pizza italiană

Dacă ți-ai propus să prepari pizza de casă, dar nu poți să te decizi cu ce topping să o combini, îți recomandăm cea mai simplă rețetă de pizza italiană: Pizza Margherita.

Publicat: 14 septembrie 2021, 7:00 / Actualizat: 18 martie 2022, 13:34

Rețeta pizzei Margherita a fost inventată de cel mai renumit maestru de la Pizzeria Brandi din Napoli, Raffaele Esposito. Acesta a preparat-o în cinstea Reginei Margherita de Savoia, care se afla într-o vizita oficială în Napoli, împreună cu soțul său, Regele Umberto I.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acesta a preparat pentru înalții oaspeți trei tipuri de pizza, printre care și una simplă, compusă din: roșii, mozzarella și busuioc, dar care reprezenta, prin aceste ingrediente, culorile steagului italian.

Regina a fost foarte încântată de această pizza și l-a felicitat personal pe bucătar, iar acesta, încântat și el de moment și-a botezat opera după numele reginei. Este cea mai simplă rețetă de pizza, dar și cea mai apreciată în rândul italienilor și nu numai.

Urmărește mai jos lista de ingredient și pașii necesari pentru a te răsfăța și tu cu una dintre cele mai simple rețete de pizza, dar pe cât de simplă, pe atât de delicioasă.

Pizza Margherita – Ingrediente

Pentru această rețetă de pizza ai nevoie de trei tipuri de ingrediente: ingrediente pentru aluat, pentru sos de roșii și pentru topping. Poți opta pentru un aluat clasic de pizza, pe care îl găsești cu ușurință în magazinele alimentare, dar dacă timpul îți permite, nu ezita să prepari singură aluatul, va fi mai gustos și mai sănătos.

Reclamă

Ingrediente pentru aluatul de pizza:

  • 350 gr făină tip 650
  • 150 ml apă caldă
  • 20 ml ulei de măsline
  • 5 gr drojdie uscată sau 20 gr drojdie proaspătă
  • 2 gr sare

Ingrediente pentru sos de roșii:

Reclamă
  • 400 gr roșii cuburi
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • Sare și piper
  • 4-5 frunze de busuioc proaspăt

Ingrediente pentru topping:

  • 300 g mozzarella
  • 150 gr roșii cherry
  • Frunze de busuioc
  • 1 lingură ulei de măsline

Rețeta de pizza Margherita – Mod de preparare

Se începe cu prepararea aluatului de pizza, care necesită timp de dospire, timp în care te ocupi și de sosul de roșii și de pregătirea ingredientelor pentru topping.

Cum prepari aluat de pizza

Pune drojdia într-un bol, împreună cu zahărul și amestecă-le. Adaugă 1-2 linguri de apă călduță amestecând intens până se lichefiază ingredientele solide. Lasă acest amestec de ingrediente să se odihnească timp de 10 minute pentru a se active drojdia.

Trece făina prin sită și amestec-o cu sarea. Cu o lingură, sau o spatula, creează o adâncitură la mijlocul făinii și pune acolo drojdia activată. Începi să adaugi din apa caldă alternând cu uleiul și amestecă intens, încorporând treptat și făina din vas. Când obții un aluat omogen, transferă-l pe masa presărată cu făină. Cu mâinile trecute prin făină, frământă puțin aluatul pentru pizza și pe masa de lucru.

Transferă-l în vas și acoperă-l cu un ștergar umezit cu apă fierbinte. Lasă-l la dospit, la loc cald, aproximativ 40-50 de minute, sau până când își dublează volumul. Între timp ocupă-te de celelalte ingredient.

Cum prepari sosul de roșii pentru pizza Margherita

Pune o tigaie cu uleiul la încins și adaugă usturoiul curățat și tocat mărunt. Amestecă usturoiul pentru un minut în uleiul încins, apoi adaugă roșiile cuburi și frunzele de busuioc rupte sau tocate mărunt. Lasă sosul de roșii să fiarbă până când devine consistent și asezonează-l cu sare și piper. Lasă sosul să se răcească până când asamblezi și coci pizza.

Înainte de a asambla pizza pentru coacere, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie roșiile cherry în jumătăți, iar mozzarella dă-o pe răzătoarea mare. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, iar aluatul și-a dublat volumul poți asambla și coace pizza.

Împarte aluatul în două părți. Modelează fiecare parte de aluat în forme sferice. Întinde fiecare formă în câte o foaie rotundă de diametrul formei de copt. Un aspect foarte important al rețetei clasice de pizza napoletană Margherita este acela că foile de aluat sunt întinse cu ajutorul mâinilor, nu cu sucitorul de aluaturi. Astfel, aluatul va fi mai aerat, mai pufos.

Peste foaia de aluat întinde jumătate din sosul de roșii. Apoi presară pe deasupra mozzarella răzuită, jumătăți de roșii cherry și frunze de busuioc. Stropește roșiile cu puțin ulei de măsline pentru a nu se deshidrata în timpul coacerii.

Coace pizza Margherita pentru 20-25 de minute, la 200 de grade Celsius. Din ingredientele de mai sus vei obține două pizza cu diametrul de 28-30 cm.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×