Rețeta pizzei Margherita a fost inventată de cel mai renumit maestru de la Pizzeria Brandi din Napoli, Raffaele Esposito. Acesta a preparat-o în cinstea Reginei Margherita de Savoia, care se afla într-o vizita oficială în Napoli, împreună cu soțul său, Regele Umberto I.
Acesta a preparat pentru înalții oaspeți trei tipuri de pizza, printre care și una simplă, compusă din: roșii, mozzarella și busuioc, dar care reprezenta, prin aceste ingrediente, culorile steagului italian.
Regina a fost foarte încântată de această pizza și l-a felicitat personal pe bucătar, iar acesta, încântat și el de moment și-a botezat opera după numele reginei. Este cea mai simplă rețetă de pizza, dar și cea mai apreciată în rândul italienilor și nu numai.
Urmărește mai jos lista de ingredient și pașii necesari pentru a te răsfăța și tu cu una dintre cele mai simple rețete de pizza, dar pe cât de simplă, pe atât de delicioasă.
Pizza Margherita – Ingrediente
Pentru această rețetă de pizza ai nevoie de trei tipuri de ingrediente: ingrediente pentru aluat, pentru sos de roșii și pentru topping. Poți opta pentru un aluat clasic de pizza, pe care îl găsești cu ușurință în magazinele alimentare, dar dacă timpul îți permite, nu ezita să prepari singură aluatul, va fi mai gustos și mai sănătos.
Ingrediente pentru aluatul de pizza:
- 350 gr făină tip 650
- 150 ml apă caldă
- 20 ml ulei de măsline
- 5 gr drojdie uscată sau 20 gr drojdie proaspătă
- 2 gr sare