Pregătești aluatul pentru pizza, iar cât timp acesta se dospește, te ocupi de ingredientele pentru topping. Avantajul rețetelor de pizza este acela că sunt foarte versatile. Poți folosi la topping ingredientele preferate: preparate din carne, din pește, brânzeturi, legume proaspete sau conservate și nelipsitul sos de roșii sau ketchup.
Îți oferim mai jos o rețetă simplă și rapidă de pizza, împreună cu lista completă de ingrediente și pașii necesari preparării.
Pizza la tigaie – Ingrediente
Ingredientele pentru pizza se împart în două categorii: ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru topping. Cele pentru aluat sunt simple, la îndemână și cu siguranță le ai în cămară. Produsele de care ai nevoie pentru topping le poți alege după propriul gust și preferințe.
Ingrediente pentru aluat de pizza:
- 200 gr făină
- 50 gr griș
- 1/4 lingură sare de mare
- 3 gr drojdie uscată sau 10 gr drojdie proaspătă
- 1/2 linguriță de zahăr
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 125 ml apă călduță
Ingrediente pentru topping:
- 150 gr ciuperci champignon
- 200 gr cârnați chorizo
- rondele de dovlecel
- 3-4 roșii cherry
- 50 gr măsline fără sâmburi
- 50 gr cașcaval
- 50 gr mozzarella
- 2-3 linguri de ketchup sau sos de roșii
- oregano
- pătrunjel verde