Reclamă

Pizza la tigaie. Cea mai rapidă rețetă de pizza

Dacă îți dorești să mănânci pizza și cauți cea mai rapidă rețetă pentru a-ți satisface pofta în cel mai scurt timp, îți oferim o rețetă de pizza la tigaie.

Publicat: 23 august 2021, 7:22 / Actualizat: 4 mai 2022, 17:58

Pregătești aluatul pentru pizza, iar cât timp acesta se dospește, te ocupi de ingredientele pentru topping. Avantajul rețetelor de pizza este acela că sunt foarte versatile. Poți folosi la topping ingredientele preferate: preparate din carne, din pește, brânzeturi, legume proaspete sau conservate și nelipsitul sos de roșii sau ketchup.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos o rețetă simplă și rapidă de pizza, împreună cu lista completă de ingrediente și pașii necesari preparării.

Pizza la tigaie – Ingrediente

Ingredientele pentru pizza se împart în două categorii: ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru topping. Cele pentru aluat sunt simple, la îndemână și cu siguranță le ai în cămară. Produsele de care ai nevoie pentru topping le poți alege după propriul gust și preferințe.

Ingrediente pentru aluat de pizza:

  • 200 gr făină
  • 50 gr griș
  • 1/4 lingură sare de mare
  • 3 gr drojdie uscată sau 10 gr drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 125 ml apă călduță
Reclamă

Ingrediente pentru topping:

  • 150 gr ciuperci champignon
  • 200 gr cârnați chorizo
  • rondele de dovlecel
  • 3-4 roșii cherry
  • 50 gr măsline fără sâmburi
  • 50 gr cașcaval
  • 50 gr mozzarella
  • 2-3 linguri de ketchup sau sos de roșii
  • oregano
  • pătrunjel verde

Rețetă de pizza la tigaie – Mod de preparare

Reclamă

Înainte de a te apuca de lucru, citește cu atenție lista de ingrediente și asigură-te că ai adus pe masa de lucru tot ce îți trebuie pentru aluat. Aluatul pentru pizza necesită dospire, timp în care te poți ocupa de pregătirea ingredientelor pentru topping.

Cum se prepară aluatul pentru pizza

Pune drojdia într-un bol și amestec-o bine cu zahărul. Toarnă puțină apă peste ele și amestecă din nou până se lichefiază totul.

În alt vas, amestecă făina cu grișul și sarea. Creează o adâncitură la mijlocul amestecului și pune acolo celălalt amestec de drojdie cu zahăr și apă. Lasă drojdia să se activeze 10 minute, apoi începe să adaugi alternativ uleiul și apa caldă, în timp ce amesteci ingredientele din vas. Amestecă până obții un aluat omogen, pe care trebuie să îl mai frămânți puțin și pe masa presărată cu făină.

Pune aluatul înapoi în vas. Acoperă-l cu un ștergar umezit cu apă fierbinte. Lasă aluatul pentru pizza la dospit până își dublează volumul.

Cât timp aluatul se dospește, feliezi toate ingredientele pentru topping și le lași deoparte, până le vei adăuga la pizza.

Peste rondelele de dovlecel presară puțină sare. Lasă-le să se deshidrateze ușor, apoi presează-le cu prosoape de hârtie pentru a absorbi lichidul în exces.

Cum prepari pizza rapidă, la tigaie

Când aluatul și-a dublat volumul, întinde-l pe masa de lucru presărată cu făină, într-o foaie circulară, cât dimensiunea tigăii. Folosește cea mai mare tigaie pe care o ai în bucătărie.

Înțeapă aluatul cu o furculiță din loc în loc și unge-l cu un strat subțire de ketchup. Așază peste aluat ingredientele feliate. Presară oregano și pătrunjel verde. Deasupra poți pune brânzeturile pentru a gratina frumos pizza.

Pune tigaia la încins, la foc mediu spre mare. Transferă în ea aluatul de pe masă cu ingredientele pentru topping și așază un capac de sticlă deasupra. Când se formează vapori pe capac, ridică-l și șterge-l, apoi așază-l la loc.

Coace pizza pentru 12-15 minute sau până când aluatul devine rumen la bază, iar brânzeturile de deasupra se topesc. Servește pizza caldă, cu ketchupul preferat.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×