Reclamă

Obiceiuri de Crăciun ale Familiei Regale Britanice. Care sunt cele mai neobișnuite tradiții

Câteva dintre principalele obiceiuri de Crăciun ale Familiei Regale Britanice au fost mereu un prilej de a aduce zâmbete pe chipurile oamenilor. Poveștile cu prinți și prințese prind un contur magic în perioada sărbătorilor de iarnă. Așa cum se întâmpla în fiecare an, Regina Elisabeta a II-a respecta tradițiile de Crăciun ale Familiei Regale cu mare sfințenie.

Publicat: 4 decembrie 2022, 6:00

Încă din perioada războiului, Majestatea Sa a petrecut Crăciunul alături de familie, la Castelul Windsor. Regina avea o plăcere deosebită de a-i vedea pe oamenii din jurul ei binedispuși. De aceea, oferea spectacole de pantomimă celor prezenți la festivitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri de Crăciun ale Familiei Regale Britanice

Unul dintre obiceiurile neobișnuite adorat de Regina Elisabeta era acela de a picta felicitări de Crăciun direct pe mâinile celor prezenți la festivitate. De asemenea, alături de prințesele familiei, Regina lucra la piese de teatru cu specific festiv.

Vezi mai multe imagini cu Familia Regală în Galeria Foto!

Regina Elisabeta a II-a la Castelul Windsor în anul 2021 de Crăciun
Ducii de Sussex nu vor fi prezenți la sărbătorile de la Sandringham / Getty Images

Mărturii din „The Windsor Diaries” relatează că bunica Reginei Elisabeta a II-a observase legătura dintre nepoata ei și viitorul Duce de Edinburgh încă din perioada spectacolelor de pantomimă organizate de Crăciun. Prințesa Elisabeta juca unul dintre rolurile acelei reprezentații.

Reclamă

Familia Regală a început să petreacă din ce în ce mai mult timp la Windsor după căsătoria dintre Elisabeta și Philip.

Tradițiile de Crăciun ale Familiei Regale au o întreagă istorie. Regina Victoria și Prințul Albert aveau, de asemenea, tradiții de Crăciun favorite. Pe departe, una dintre activitățile cele mai îndrăgite era plimbarea cu caleașca trasă de cai în jurul Frogmore House. Regina Victoria obișnuia să patineze pe lacul înghețat al proprietății.

Regina Elisabeta obișnuia să trimită vederi cu urări de Crăciun din partea Familiei Regale. Peste 750 de persoane din cercul familiei primeau aceste vederi. Tradiția de a trimite vedereile cu imagini ale Familiei Regale ajungea în Cambridge, Sussexes și Wales. Anul acesta Crăciunul se sărbătorește în lipsa Reginei Elisabeta. Regele Charles a făcut dej câteva schimbări la programul de Crăciun.

Reclamă

Povestea ornamentelor de Crăciun

O gravură cu Regina Victoria alături de Prințul Albert lângă bradul de Crăciun la Windsor a fot publicată în anul 1848 în „Illustrated London News”. Aceată imagine a inspirat britanicii să impodobească brazi naturali.

O tradiție nemțească a Prințului Albert a adus în fiecare școală a britanicilor câte un brad adevărat, împodobit.

Pe atunci, la Catelul Windsor, bradul era adus în interior abia în Ajunul Crăciunului. Acesta era împodobit cu candele luminate din ceară și cu figurine de turtă dulce făcute în casă. Apoi urmau să fie deschise cadourile.

Cum arăta meniul de Crăciun

Tradițiile de Crăciun ale Familiei Regale erau prezente și în meniurile dedicate acestei sărbători. În Ajunul Crăciunului, invitații erau serviți mai întâi cu cocktail-uri, iar mai apoi aveau parte de cină. De Crăciun, cheful Familiei Regale, Darren Gray prepara meniurile.

De obicei, pe masa de Crăciun erau prezente preparatele cu umplutură de salvie, ceapă și varză de Bruxelles, alături de șuncă și castane. Bucătarul prepara și piureuri din cartof cu sos de casă.

Faimosul desert – budinca cu sos de coniac este realizată de mai bine de 10 ani de chef Darren Gray. În perioada premergătoare sărbătorilor, Regina Elisabeta obișnuia să ofere peste 1.500 de budinci cu sos de coniac personalului regal.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×