Reclamă

Cei mai longevivi monarhi britanici. Ce personalități istorice s-au aflat pe tronul Marii Britanii

Încoronarea Regelui Charles se apropie. Evenimentul istoric va avea loc pe data de 6 mai 2023. Am selectat pentru tine câțiva dintre cei mai longevivi monarhi britanici. Ei au reușit să se afle cel mai mult pe tronul Marii Britanii. Regele Charles va deveni în mod oficial cel mai în vârstă monarh care a fost încoronat din istoria Regatului Unit. 

Publicat: 5 mai 2023, 6:32

Regele Charles a preluat domnia de la mama sa, Regina Elisabeta a II. Regina Elisabeta s-a aflat pe tronul Marii Britanii vreme de 70 de ani și a intrat în istorie drept unul dintre cei mai longevivi monarhi. Majestatea Sa și-a dedicat întreaga viață datoriei regale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cei mai longevivi monarhi britanici

Familia Regală Britanică are o istorie adânc înrădăcinată. Monarhii britanici au reușit de-a lungul timpului să mențină un echilibru în societatea pe care au condus-o. Cei mai mulți dintre aceștia și-au dedicat întreaga viață domniei. Sacrificiul lor nu a trecut în zadar.

Astăzi, monarhia britanică se bucură de multă apreciere la nivelul întregului glob și este un simbol puternic în istoria omenirii. Mai jos găsești câteva detalii importante despre cei mai longevivi monarhi britanici și modul în care s-a desfășurat domnia lor.

Regina Elisabeta a II-a

Unul dintre cei mai longevivi monarhi din Mare Britanie, care s-a stins recent din viață, este Regina Elisabeta. Majestatea Sa se află în fruntea listei cu o domnie de 70 de ani și 214 zile. Elisabeta a II-a a urcat pe tronul Marii Britanii în februarie 1952, după moartea tatălui său, George al VI-lea.

Reclamă

Majestatea Sa avea doar 25 de an la acea vreme. Îndelungata domnie a Reginei Elisabeta a Marii Britanii, a Irlandei de Nord și a celorlalte 14 tărâmuri ale Commonwealth-ului a determinat-o pe aceasta să devină primul monarh britanic din istorie care a reușit să-și celebreze Jubileul de Platină, în anul 2022.

Regele Charles a devenit cea mai în vârstă persoană care a urcat pe tronul Marii Britanii.

Reclamă

Regina Victoria

Regina Victoria a devenit monarh pe data de 20 iunie 1837, când aceasta avea doar 18 ani. Monarhul a condus Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei până la începutul secolului următor.

Domnia Victoriei a fost martoră la revoluția industrială, expansiunea Imperiului Britanic și foametea irlandeză. Majestatea Sa a murit la 81 de ani, după 63 de ani de guvernare. Anii săi de domnie sunt cunoscuți în istorie drept ”epoca victoriană”.

Regele George al III-lea

Regele George al III-lea a domnit asupra Marii Britanii și Irlandei în timpul erei georgiene. Regele George al III-lea ocupă, de asemenea, locul al treilea în lista cu cei mai longevivi monarhi din istoria Marii Britanii. Acesta a urcat pe tron în luna octombrie a anului 1760.

Domnia lui s-a întins pe o perioadă de 59 de ani. În această perioadă, Marea Britanie și-a pierdut coloniile americane ca urmare a Războiului de Independență din Statele Unite ae Americii, dar a reușit să-l învingă pe Napoleon în războaiele napoleoniene. Regele a murit în 1820, după ce mai mulți ani s-a luptat cu o boală mintală.

Regele Iacob al VI-lea

Regele Iacob al VI-lea este unul dintre cei mai tineri monarhi. Domnia sa a început când acesta avea doar un an. Inițial, Iacob al VI-lea al Scoției, după moartea Elisabetei I în 1603, a devenit regele Iacob I al Angliei și Irlandei. Regina Elisabeta I nu a avut niciodată un fiu moștenitor.

Iacob I este cel care a unit coroana engleză și cea scoțiană. Acesta a domnit 57 de ani, până la moartea sa în martie 1625, la vârsta de 58 de ani, relatează History.com.

Regele Henric al III-lea

Regele Henric al III-lea a domnit ca Rege al Angliei, Lord al Irlande și Duce de Aquitaine din octombrie 1216 până în noiembrie 1272.

Regele a murit la vârsta de 65 de ani, după o domnie lungă de 56 de ani, carea inlcus două încoronării, prima la Catedrala Gloucester în 1216 și a doua la Westminster Abbey în mai 1220.

Regele Edward al III-lea

Regele Eduard al III-lea a domnit asupra Angliei timp de 50 de ani. Acesta s-a născut în 1327 și a urcat pe tron la vârsta de 14 ani, în ianuarie 1327.

În timpul domniei sale, Edward a luptat în Scoția și Franța și a început un război care a durat mulți ani după moartea sa, în 1377, scrie Hello.

Regina Elisabeta I

Regina Elisabeta I a fost ultimul monarh din dinastia tudorilor carea domnit peste Regatele Angliei și Irlandei. Asemenea reginei ei omonimă, Elisabeta a II-a, regina Elisabeta I avea și ea 25 de ani atunci când a urcat pe tron în 1558.

Moartea Elisabetei I, în 1603, a adus sfârșitul a 44 de ani în de domnie. În timpul domniei sale au avut loc o mulțime de evenimente importante pentru istoria britanică, printre care se numără nașterea lui Shakespeare și înfrângerea Armatei Spaniole.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×