Reclamă

Camilla va purta roba Reginei Elisabeta în ziua încoronării. Momentul mult așteptat are loc pe 6 mai 2023

Camilla va purta roba Reginei Elisabeta în ziua încoronării. Mai este mai puțin de o săptămână până la momentul mult așteptat. Ceremonia de încoronarea a Regelui și Reginei va avea loc pe data de 6 mai 2023. Palatul a dezvăluit câteva imagini cu robele ce vor fi purtate de Regele Charles și soția sa în timpul încoronării, dar și robele ce le vor fi oferite după încoronare.

Publicat: 1 mai 2023, 11:53

Fanii Familiei Regale Britanice au șansa să afle și mai multe detalii despre momentul încoronării. Au fost dezvăluit câteva imagini cu robele ce vor fi purtate de Regele Charles și Regina Camilla în timpul ceremoniei de încoronare care av avea loc sâmbătă, 6 mai 2023.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Camilla va purta roba Reginei Elisabeta în ziua încoronării

Regele Charles se pregătește pentru una dintre cele mai importante zile din timpul domniei sale. Acesta va fi încoronat la vârsta de 74 de ani alături de soția sa, Regina Camilla. Cei doi vor fi admirați de poporul britanic și oamenii din lumea întreagă.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regele Charles și Regina Camilla, la deschiderea Parlamentului de Stat în 2016
Regele Charles va fi încoronat cu Coroana Sfântului Eduard / Getty Images

Ceremonia din data de 6 mai 2023 va fi transmisă live și va avea loc la Westminster Abbey. Tradiția spune că Regele și Regina vor purta două robe diferite în timpul ceremoniei de încoronare.

Reclamă

Prima robă va fi purtată atunci când vor ajunge la Westminster Abbey, iar cea de-a doua va fi purtată după ce vor fi încoronați în mod oficial. Robele care sunt purtate după ce se pleacă de la Westminster Abbey sunt personalizate pentru Regele și Regina Camilla, scrie publicația People.

Conform celor mai recente imagini care au fost făcute publice, robele Regelui și Reginei Camilla de după încoronare vor purta monogramele acestora. Prima robă, ce va fi purtată de Regina Camilla, este cea care a fost confecționată și care i-a aparținut Reginei Elisabeta.

Roba a fost purtată în anul 1953 în timpu încoronării Majestății Sale. Roba a fost păstrată cu mare atenție, iar acum îi va fi oferită soției Regelui Charles.

Reclamă

Ce ținute vor purta Regele Charles și Regina Camilla la ceremonia de încoronare

Ceremonia de încoronare are în spate o tradiție îndelungată de peste 1.000 de ani. Regele Charles este decis să respecte cele mai multe norme și cutume. Cu toate acestea, vor exista și schimbări în ceea ce privește momentul istoric.

Regele vrea să marcheze o nouă eră în timpul domniei sale și să modernizeze monarhia britanică. Cele mai multe dintre bijuteriile care vor fi purtate la marele eveniment sunt vechi de sute de ani și fac parte din colecția Coroanei Britanice.

S-a stabilit faptul că Majestatea Sa, Regele Charles, va fi încoronat cu Coroana Sfântului Eduard. Regele Charles a anunțat deja faptul că o să scurteze durata evenimentului. De altfel, multe dintre ținutele de la încoronare vor fi schimbate.

Regele nu-și dorește să impună un cod vestimentar opulent. Acesta vrea ca oamenii să poarte ținute elegante, dar să nu se pună accent prea mult asupra acestui aspect. Piesa centrală a evenimentului va fi, desigur, Coroana Sfântului Eduard.

Coroana a fost făcută în 1661 pentru regele Carol al II-lea. Coroana a ținut locul unei alte bijuterii medievale care ar fi fost topită în 1649.Palatul Buckingham a anunțat în 2022 că bijuteria va suferi câteva modificări pentru a fi pregătită pentru momentul încoronării Regelui Charles al III-lea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×