Reclamă

Cum arată constelația zodiei tale. Cele mai importante stele din fiecare constelație

Dacă vrei să știi cum arată constelația zodiei tale trebuie să știi în principal că acestea diferă de galaxii. Constelațiile sunt grupări de stele care apar pe cer și sunt unite printr-o linie imaginară. Se pot asemăna cu diverse obiecte, zeități sau creaturi mitologice. Constelațiile zodiilor sunt printre cele mai cunoscute constelații și vin în sprijinul astrologiei.

Publicat: 19 iulie 2022, 6:58

Ptolemeu a fost cel care a pus bazele sistemului de constelații încă din Antichitate, fiind un cunoscut matematician, astrolog și geograf al acelor vremuri. În anul 150 î.Hr. a creat un catalog ce cuprindea 1.022 de stele în 48 de constelații. Aproape toate au rămas valabile și în zilele noastre, în timp ce singura dintre ele s-a împărțit în alte patru constelații: Carina, Puppis, Pyxis și Vela.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum arată constelația zodiei tale și ce spune aceasta despre fiecare nativ în parte

În cadrul Congresului Uniunii Astronomice Internaționale din 1922 bolta cerească a fost împărțită în 88 de constelații. Cu toate acestea, reprezentarea grafică diferă față de simbolurile zodiacale ale fiecăreia. Putem totuși învăța cum să ne găsim propriile constelații pe cer, asta dacă le găsim cu adevărat pe cele reale, integrate cu adevărat în horoscop, arată Astrology.com. Din perspectiva astronomilor, constelațiile sunt formate din stele de diferite forme și mărimi. Acestea pot fi observate cu ajutorul unui telescop, în niciun caz cu ochiul liber, astfel că anumite pregătiri trebuie făcute în prealabil.

Berbec: 21 martie – 19 aprilie

Dacă vrei să știi cum arată constelația zodiei tale, află că pentru nativii Berbec sunt specifice stelele Sharatan, Mesarthim, Botein și Hamal, cel din urmă fiind cel mai strălucitor astru. Constelația poate fi văzută în primul cadran al emisferei nordice, fiind situat între latitudini + 90 ° și -60 °.

Cel mai clar se poate observa în luna noiembrie și trebuie căutată o linie strâmbă formată din cele trei stele. Se pot observa aici mai multe averse de meteori pe tot parcursul anului.

Reclamă

Taur: 20 aprilie – 20 mai

Pentru Taur, constelația este situată între latitudinile + 90 ° și -65 ° în primul cadran. Se poate observa cu ușurință în emisfera nordică la sfârșitul lunii octombrie, spune Yourtango.com. Pentru a putea fi observată trebuie urmărită Centura lui Orion și se poate observa astfel cel mai strălucitor punct din această zodie, Alfa Tauri, cunoscut ca și Aldebaran.

Coarnele Taurului pot fi ușor observate, fiind una dintre cele mai recunosute tipare de pe cer.

Reclamă

Gemeni: 21 mai – 21 iunie

Dacă nu știai cum arată constelația zodiei tale pentru nativul Gemeni, află că se situează în al doilea cadran al emisferei nordice. Cea mai bună perioadă de vizionare este în timpul iernii, fiind în vecinătatea Centurii lui Orion și a Taurului. Cele mai strălucioare stele din constelație sunt Pollux și Castor, formând capetele respective ale Gemenilor. Constelația cuprinde 85 de stele ce se pot observa cu ochiul liber. Se poate căuta grupul de stele M35 lângă Castor.

Află care este cumpăna vieții tale în funcție de zodie. Ce spun astrele despre destinul tău

Rac: 22 iunie – 22 iulie

Constelația pentru nativul Rac poate fi localizată cel mai dificil. Se află în al doilea cadran al emisferei nordice. Steaua Asellus Australis se află în centru, fiind ramificat în trei ramuri diferite. Această constelație duce lipsă de luminozitate, însă poate compensa ușor prin spațiul adânc. Faimosul Cluster este vizibil astfel cu ochiul liber. Aici se află 121 de stele și Beta Cancri este cea mai strălucitoare dintre acestea.

Leu: 23 iulie – 22 august

Dacă vrei să știi cum arată constelația zodiei tale, află că pentru nativul leu aceasta se regăsește în al doilea cadran al emisferei nordice și este una dintre cele mai recunosute forme de pe cer. Pentru a fi localizată trebuie găsit Carul Mare. Se găsește aici Regulus, unul dintre cei mai strălucitori aștri de pe cer, dar și alte stele precum Denebola, Algieba și Zosma.

Fecioară: 23 august – 22 septembrie

Fecioara deține cea mai mare constelație de pe cer. Cea mai strălucitoare stea este Spica, altele importante fiind Zavijava, Porrima, Auva și Vindemiatrix. Se privește fără niciun fel de disconfort între lunile martie și iulie. Se află localizată în cel de-al treilea cadran al emisferei sudice între + 80 ° și -80 °. Spica este pe locul 15 în topul celor mai strălucitoare stele de pe cer.

Balanță: 23 septembrie – 23 octombrie

Balanța poate fi văzută în emisfera nordică, doar între lunile aprilie și iulie. Se află în al treilea cadran al emisferei sudice între latitudini + 65 ° și -90 °. Este singurul semn zodiacal reprezentat de un obiect și nu de o ființă sau creatură mistică. Constelația cuprinde 83 de stele, cea mai luminoasă fiind Zubenelgenubi sau Alpha Librae, dar și cea mai veche, Metusela.

Scorpion: 24 octombrie – 21 noiembrie

Scorpionul poate fi observat în apropierea centrului Căii Lactee, în emisfera sudică cu latitudini de + 40 ° și -90 °. Deși se află în sud, poate fi observată foarte ușor în emisfera nordică între iulie și august. Constelația cuprinde Alpha Scorpii, una dintre cele mai strălucitoare stele de pe cer. Aici se pot observa mai multe obiecte spațiale destul de profunde, dar și stele strălucitoare precum Antares, Graffias sau Jabbah.

Săgetător: 22 noiembrie – 21 decembrie

Nativul Săgetător poate fi localizat în cel de-al patrulea cadran în emisfera sudică între latitudini + 55 ° și -90 °. Pentru a vizualiza constelația, cel mai prielnic moment este din august până în luna octombrie, la orizont. Conține șapte stele strălucitoare, punctul maxim fiind atins de Epsilon Sagittarii. Se recunoaște foarte ușor pe bolta cerească, spre deosebire de vecinii săi.

Capricorn: 22 decembrie – 19 ianuarie

Capricornul sau capra se regăsește în cel de-al patrulea cadran din emisfera sudică între latitudini + 60 ° și -90 °. Pentru a putea fi văzută intens trebuie luate în considerare lunile iulie și noiembrie. Un triunghi arată capul animalului și se numără printre cele mai revelatoare caracteristici. Este una dintre cele mai slabe constelații zodiacale, fiind destul de dificil de găsit pe bolta cerească.

Vărsător: 20 ianuarie  – 18 februarie

Nativul Vărsător sau purtătorul de apă este o constelație ce se regăsește în emisfera sudică în cel de-al patrulea cadran. Cu toate acestea, poate fi observată în emisfera nordică doar în timpul toamnei. Cea mai strălucitoare stea a sa este Beta Aquarii, însă conține mai multe astfel de stele ce au cunoscut și exoplanete ce orbitează în jurul lor. Este una dintre cele mai vechi constelații.

Pești: 19 februarie – 20 martie

Peștii pot fi văzuți în primul cadran al emisferei nordice doar din luna august până în luna ianuarie. Este o constelație mare, însă destul de slabă, fiind vizibilă pe alocuri cu poluare luminonasă. Modelul constelațiilor formează litera V. Aici se află doar câteva obiecte spațile adânci.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×