Reclamă

De ce au divorțat Elvis și Priscilla Presley. Adevăratul motiv pentru care s-au despărțit

Dacă le-ai urmărit povestea de dragoste, poate vrei să știi și de ce au divorțat Elvis și Priscilla Presley și unde se aflau când Regele rock&roll a murit în 1977.

Publicat: 17 ianuarie 2023, 10:11 / Actualizat: 17 ianuarie 2023, 13:22

Elvis și Priscilla s-au cunoscut în noiembrie 1959, când el avea 24 de ani, iar ea 14 ani. S-au căsătorit în Las Vegas la 1 mai 1967 și și-au întâmpinat primul și singurul copil, o fiică pe nume Lisa Marie Presley, nouă luni mai târziu, la 1 februarie 1968.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elvis și Priscilla au fost căsătoriți timp de patru ani înainte de separarea lor în 1972. Au finalizat divorțul un an mai târziu, pe 9 octombrie 1973. Au continuat să aibă custodia comună a Lisei Marie înainte de moartea lui Elvis, pe 16 august 1977. Artistul a decedat la vârsta de 42 de ani.

Priscilla l-a cunoscut pe Elvis la numai 14 ani

Într-un interviu pentru People în 2021, Priscilla a spus despre modul în care relația ei cu Elvis a forțat-o să crească rapid la o vârstă fragedă. „Doamne, a trebuit să învăț totul”, a spus ea. „Femeile gravitau spre el, așa că eram nervoasă când trebuia să meargă singur. Întotdeauna am fost cu ochii pe el pentru că toată lumea din lume îl urmărea.”

În ciuda problemelor pe care le-au avut de-a lungul căsniciei lor, Priscilla a spus că „i-a plăcut” să fie soția lui Elvis. Și-a amintit cu drag de relația lor. „Eram mereu gata să-l întâmpin la uşă şi să-l răsfăţ”, a spus ea.

„Mi-a plăcut foarte mult să am grijă de Elvis. Mi-a plăcut să am grijă de el. Mi-a plăcut să-l hrănesc. A fost o viață bună. Era diferit, dar era al nostru.” Ea a continuat: „Prețuiesc cu adevărat vremurile grozave. Pe măsură ce cresc, există întotdeauna temeri și nesiguranțe. Dar pe măsură ce îmbătrânești, înțelegi totul.”

Reclamă
Priscilla Presley, cu chipul radiant, la vârsta de 15 ani
Priscilla Presley pare că s-a temut de efectele îmbătrînii și a mers de mai multe ori în cabinetele medicilor esteticieni / Profimedia Images

Problemele în căsnicie au apărut destul de repede

În ciuda dragostei ei și a lui Elvis, Priscilla a spus pentru The Guardian în 2022 că ea și regele Rock N’ Roll au avut probleme în căsnicia lor încă de la început. „Începutul [căsniciei] a fost foarte dificil, dar știam în ce mă bag, pentru că l-am văzut la o vârstă foarte fragedă”, a spus ea, adăugând că titlurile din presă despre căsătoria lor a fost cea mai grea parte.

Reclamă

„Atunci am început să nu mai citesc ziare sau [reviste].” Ea a continuat: „Au existat zvonuri că sunt însărcinată și de aceea ne-am căsătorit și eu îi spuneam: „O, Doamne, asta nu va fi bine pentru mine.” Așa că a fost greu să fiu acceptată.”

Cum s-au cunoscut Elvis și Priscilla Presley

Elvis și Pricilla s-au cunoscut în noiembrie 1959 în Germania de Vest, când el avea 24 de ani, iar ea 14 ani. Elvis era staționat în Germania la acea vreme în timpul perioadei sale în armata SUA. Priscilla, la rândul ei, se mutase în Germania în acel an după ce tatăl ei, un membru al Forțelor Aeriene, a fost transferat acolo. În timp ce ea a fost afară cu fratele ei mai mic într-o noapte, un membru al Forțelor Aeriene a întrebat-o pe Priscilla dacă ar dori să vină cu el și soția lui să-l cunoască pe Elvis.

După ce s-a întâlnit cu tatăl ei, care a vorbit cu comandantul unui membru al Forțelor Aeriene, Priscilla a primit permisiunea de a-l întâlni pe Elvis. În acea noapte, Priscilla, care în acel moment era în clasa a IX-a, a purtat o rochie de marinar și l-a întâlnit pe Elvis la casa lui temporară din Bad Nauheim, Germania.

Potrivit Biography.com, Priscilla i-a captat imediat atenția lui Elvis și chiar a cântat câteva dintre melodiile sale, inclusiv „Are You Lonesome Tonight?” pentru ea.

Elvis, care a văzut o asemănare între Priscilla și regretata sa mamă, Gladys, ce murise recent, i-a spus prietenului său, Rex Mansfield, după întâlnire că Priscilla este „destul de tânără încât să o pot antrena cum vreau”.

Părinții Priscillei au fost fermecați de Elvis

După întâlnire, Elvis a întrebat-o pe Priscilla dacă mai vrea să se vadă cu el. Apoi a dus-o în camera lui și s-au sărutat. După a patra întâlnire a lor, părinții lui Priscilla au cerut să-l cunoască pe Elvis. La întâlnire, tatăl Priscillei l-a întrebat pe Elvis de ce este interesat de fiica lui de 14 ani, la care Elvis a răspuns: „Ei bine, domnule, se întâmplă să-mi placă foarte mult ea. Este mult mai matură decât vârsta ei și îmi place compania ei.”

Fermecați de Elvis, părinții Priscillei i-au permis să continue să-l vadă. Cu toate acestea, din cauza diferenței lor de vârstă de 10 ani, Elvis și Priscilla nu au putut face publică relația lor și s-au văzut în privat. Nici nu au întreținut relații intime. Când timpul petrecut în armata americană a lui Elvis s-a încheiat, Priscilla i-a spus că este gata să i se ofere, la care el a răspuns: „Cândva o vom face, Priscilla, dar nu acum. Ești prea tânără.”

Nu și-au mai vorbit doi ani după plecarea lui din Germania

Elvis și Priscilla au pierdut legătura timp de doi ani după ce a fost eliberat din armata americană în martie 1960 și a părăsit Germania. Deși Priscilla i-a trimis scrisori lui Elvis, folosind plicuri roz pentru ca Elvis să le poată identifica printre corespondența fanilor, ea nu a auzit nimic de el până în 1962, când i-a cerut să-l viziteze în Los Angeles și și-a convins părinții să-i permită să-l vadă.

Priscilla s-a mutat cu liceul în Memphis

Priscilla l-a vizitat pe Elvis în Los Angeles, iar cei doi au continuat să se întâlnească. Mai târziu în acel an, Elvis i-a cerut Priscillei să termine liceul în Memphis, Tennessee. Deși părinții ei au respins ideea la început, Elvis i-a convins că Priscilla va fi în siguranță. El a spus că ea va locui cu tatăl și mama lui vitregă. De asemenea, le-a sugerat că vrea să se căsătorească cu ea. Părinții Priscillei au fost de acord. Ea s-a înscris la liceul Immaculate Conception din Tennessee. S-a mutat la părinții lui Elvis înainte de a locui cu Elvis în Graceland.

Ea a absolvit în mai 1963. În următorii câțiva ani, Priscilla, care a fost adesea lăsată în Graceland în timp ce Elvis a călătorit pentru cariera sa, și-a câștigat porecla de „lolita”, o referire la romanul din 1955. Managerul lui Elvis, colonelul Tom Parker, era îngrijorat de efectul pe care l-ar avea relația lui cu Priscilla asupra carierei sale dacă nu s-ar căsători.

Elvis a cerut-o în căsătorie pe Priscilla în perioada Crăciunului în anul 1966. S-au căsătorit pe 1 mai 1967, în Las Vegas, și au avut relații intime pentru prima dată în noaptea nunții. Priscilla a rămas însărcinată la scurt timp după nuntă. Fiica lor, Lisa Marie Presley, s-a născut la 1 februarie 1968, la nouă luni după nunta părinților ei.

Elvis Presley alături de soția sa Priscilla Presley în ziua nunții
Priscilla Presley a făcut dezvăluiri noi despre cariera lui Elvis Presley. Detalii mai puțin cunoscute despre viața artistului au ieșit la iveală / Profimedia Images

De ce au divorțat Elvis și Priscilla Presley

Când Priscilla era însărcinată în șapte luni cu Lisa Marie, Elvis i-a cerut o despărțire. Cei doi s-au separat doar cu puțin timp înainte de nașterea Lisei Marie. După ce s-a născut Lisa Marie, Priscilla l-a acuzat pe Elvis că nu vrea să mai fie cu ea după ce a născut. Elvis i-a spus că vrea ca ea să-și revină.

„El a menționat înainte de a ne căsători că nu a putut niciodată să facă dragoste cu o femeie care a avut un copil”, a scris ea. De-a lungul căsătoriei lor, Elvis a continuat să o înșele pe Priscilla cu alte femei. Priscilla, la rândul ei, a avut o aventură și cu patronul unui studio de dans.

Deși cei doi și-au reînnoit jurămintele în Hawaii la câțiva ani după nuntă, căsătoria lor nu și-a revenit niciodată. „Viața mea a fost viața lui”, a spus Priscilla pentru revista People în 1978.
„Problemele mele au fost secundare.” Priscilla a continuat să aibă o altă aventură cu instructorul ei de karate, Mike Stone. În 1972, i-a spus lui Elvis că îl părăsește. Când a aflat de aventura ei, Elvis a vrut să angajeze un asasin pentru a-l ucide pe Mike. Află din rândurile de mai jos de ce au divorțat Elvis și Priscilla Presley.

Ce a spus Priscilla despre divorțul de Elvis

Elvis și Priscilla și-au finalizat divorțul pe 9 octombrie 1973. „Nu am divorțat de el pentru că nu l-am iubit. El a fost dragostea vieții mele, dar a trebuit să aflu despre lume”, a spus Priscilla într-un interviu din 2016. După divorțul lor, Priscilla și Elvis au împărțit custodia Lisei Marie și au avut o relație amiabilă.

În documentarul, Elvis by the Presleys, Priscilla a susținut că utilizarea pastilelor eliberate pe bază de rețetă a crescut în timpul separării și divorțului. Ea a explicat că și Elvis a început să se bazeze pe medicamentele eliberate pe bază de rețetă. Programul său de turneu a devenit din ce în ce mai aglomerat.

„Lupta lui de a adormi, o dilemă pe tot parcursul vieții, a fost grav exacerbată”, a spus Priscilla în documentar. „Dependența lui de pastile – pentru a-și alunga blues-ul sau doar pentru a-i oferi energia necesară pentru a trece peste zi – a devenit mai extremă.”

Priscilla mai spus că a ignorat „semnele de avertizare” ale consumului de droguri al lui Elvis din cauza preocupării ei pentru Lisa Marie. „Pentru că mă concentram pe propria mea viață și pe viața fiicei mele mici. Am ratat unele dintre semnele de avertizare”, a spus Priscilla. „Adică până în ziua divorțului nostru”.

La divorț s-au ținut de mână

În ciuda problemelor lor înainte de divorț, Priscilla a mai mărturisirt că separarea ei de Elvis a fost „uimitoare”. „Uimitor, cred. În timp ce ne-am așezat în camerele judecătorului și am semnat decretul final, ne-am ținut de mână”, a spus ea. „Parcă am fi fost mai degrabă un cuplu de bătrâni căsătoriți decât niște adversari pe cale de divorț.” Priscilla l-a mai numit pe Elvis „dulce” în ziua în care și-au finalizat divorțul. Ea a dezvăluit că i-a cântat „I Will Always Love You” a lui Dolly Parton când au ieșit din sala de judecată.

În acea zi la tribunal, Priscilla și-a amintit că l-a ținut de mână pe Elvis. Atunci și-a dat seama pentru prima dată cât de mult au progresat problemele lui de sănătate din cauza consumului de droguri.

„Pe măsură ce degetele lui Elvis le-au atins pe ale mele, m-am alarmat”, a spus Priscilla. „Mâinile lui, întotdeauna netede, erau umflate, umflate. Știam că ceva este diferit. Ceva nu era în regulă. O vedeam în ochii lui, o simțeam în mâinile lui.” Elvis a murit patru ani mai târziu, în 1977. Avea 42 de ani.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×