Reclamă

Decesul Prințesei Diana: tragicul accident de mașină și consecințele sale

Oamenii au pierdut-o pe Prințesa Diana într-un accident de mașină în august 1997. Sunt mulți care încă se întreabă ce s-a întâmplat la decesul Prințesei Diana. Mulți vor să știe cum s-a împărțit moștenirea pe care a lăsat-o în urmă.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 30 august 2023, 8:39

La sfârșitul lui august 1997, Prințesa Diana era proaspăt divorțată și gata să înceapă un nou capitol al vieții ei. În vârstă de 36 de ani la acea vreme, mama Prințului William, pe atunci în vârstă de 15 ani, și a Prințul Harry, pe atunci în vârstă de 12 ani, avea o relație cu Dodi Al Fayed, fiul proprietarului magazinului Harrods Mohamed Al Fayed. Noul cuplu a profitat la maximum de vara din acel an, plecând împreună în vacanță în Franța.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decesul Prințesei Diana: ziua tragediei

Pe 31 august 1997, Diana și Al Fayed călătoreau într-o mașină în Paris, cu șofer și bodyguard, urmăriți de paparazzi. Vehiculul lor s-a izbit de o coloană de sprijin a unui tunel. S-a răsturnat și s-a oprit în fața traficului care venea din sens opus. Al Fayed și șoferul au murit pe loc. Medicii au încercat să o țină pe Diana în viață ore întregi. Moartea ei a fost anunțată la aproape 5:00 a.m. pe 31 august.

Iată o privire asupra a ceea ce s-a întâmplat când Prințesa Diana a murit, precum și a moștenirii pe care a lăsat-o în urmă.

Cum a murit Prințesa Diana

Prințesa se afla la Paris cu Al Fayed când paparazzii au urmărit mașina în care călătorea. Aceștia sperau să obțină o fotografie a cuplului.

Reclamă

Șoferul mașinii, Henri Paul, care mai târziu a fost găsit în stare de ebrietate, a intrat într-un tunel care curgea lângă râul Sena în încercarea de a se sustrage de fotografi. Dar vehiculul a scăpat rapid de sub control în timp ce era condus cu o viteză de 121 km/h.

Jerome Laumonier, chelner, care se afla în apropierea locului accidentului, a spus mai târziu pentru People: „A fost acest accident uriaș, violent și terifiant. A fost urmat de sunetul singuratic al claxonului unei mașini”.

Când a murit Prințesa Diana

Reclamă

Prințesa Diana a murit pe 31 august 1997. Vestea despre decesul Prințesei Diana a fost rapid confirmată de secretarul britanic de externe Robin Cook. Acesta a spus: „Sunt foarte șocat de această veste. Primele noastre gânduri trebuie să fie la copiii și familia ei în această perioadă de pierderi imense.”

După decesul Prințesei Diana, Prințului Charles i s-au alăturat surorile Prințesei Diana, Lady Sarah McCorquodale și Lady Jane Fellowes, într-un zbor către Paris pentru a aduce trupul Dianei înapoi la Londra. Când cei trei au ajuns la spital, trupul Dianei era singur cu majordomul ei, Paul Burrell, și șoferul ei, Colin Tebbutt. O sursă a spus anterior pentru People despre Burrell: „A fost trista lui datoria să o supravegheze să intre în sicriu și felul în care arăta”.

Prințuu Wiliam și Harry alături de Prințul Charles, Prințul Philip și Earl Spencer la înmormântarea Prințesei Diana
Prințul Philip a fost cel care le-a dat curaj Prințului William și Prințului Harry pentru a putea merge în spatele sicriului mamei lor / Profimedia Images

Unde a murit Prințesa Diana

Prințesa Diana a murit la Paris în urma unei vacanțe cu fiii ei la St. Tropez. Diana și Al Fayed au călătorit în orașul francez cu un avion care a aparținut tatălui lui Al Fayed. Stăteau într-o suită de 2.000 de dolari pe noapte în Ritz, deținută tot de familia Al Fayed.

Cuplul a luat cina la restaurantul hotelului în acea seară. Un angajat al hotelului le-a spus oamenilor: „Păreau ca doi adolescenți îndrăgostiți”. Cei doi au fost apoi anunțați că aproape 30 de fotografi așteptau în fața Ritz. Atunci au decis să se îndrepte spre apartamentul lui Al Fayed de lângă Champs Elysees în loc să stea la hotel.

În ciuda faptului că au folosit trei mașini de momeală pentru a încerca să scape de fotografi, majoritatea au rămas pe loc până când Diana și Al Fayed s-au urcat într-o mașină și au plecat.

Cine a mai murit în accidentul de mașină

Atât iubitul Prințesei Diana, Al Fayed, cât și șoferul, Paul, au murit pe loc. Paul, care era angajat al Ritz la acea vreme, s-a descoperit ulterior că conducea cu o alcoolemie ilegală.

Bodyguardul lui Al Fayed, Trevor Rees-Jones, a fost singurul supraviețuitor al accidentului. De asemenea, el a fost și singurul pasager care purta centura de siguranță, deși a suferit răni grave.

Câți ani avea Prințesa Diana când a murit

Prințesa Diana avea 36 de ani când a murit. Ea și-a sărbătorit ultima zi de naștere pe 1 iulie 1997, participând la un eveniment de susținere a Centenarului Galeriei Tate din Londra. Ea și-a făcut timp să întâmpine fanii și binevoitorii care au apărut în afara evenimentului pentru a-i oferi cadouri de ziua ei, cum ar fi felicitări și flori.

Care au fost ultimele cuvinte ale Prințesei Diana

În 2015, pompierul Xavier Gourmelon a dezvăluit ultimele cuvinte ale Prințesei Diana într-un interviu pentru The Independent. Gourmelon a spus că atunci când Diana și-a reluat conștiința, a întrebat: „Doamne, ce s-a întâmplat?”

Gourmelon a fost, de asemenea, una dintre persoanele care a readus-o pe Diana la viață după ce i-a făcut compresii toracice. La acea vreme, el credea că Diana va fi bine. El a spus: „A fost o ușurare, desigur, pentru că, ca prim răspuns, vrei să salvezi vieți. Asta credeam că am făcut”.

El a adăugat că atunci când a afla că a murit a doua zi a fost „foarte supărător”. „Știu acum că au fost leziuni interne grave, dar tot episodul îmi este încă foarte mult în minte. Amintirea acelei nopți va rămâne cu mine pentru totdeauna. .”

Cum a reacționat publicul la moartea Prințesei Diana

Publicul larg a fost zguduit de pierderea femeii care fusese supranumit Prințesa Poporului. Mii de oameni s-au strâns pe străzile din afara Palatului Buckingham, lăsând bilețele, flori și amintiri în onoarea vieții Dianei.

Familia regală a păstrat la început o distanță între ei și cei îndoliați din public. Familia s-a ascuns la reședința Reginei din Balmoral. Regina și Prințul Charles sperau să le ofere un pic de răgaz Prințului William și Prințului Harry înainte de înmormântarea mamei lor, pe 6 septembrie 1997.

Prințul Charles alături de Prințul Philip și Prinții Wiliam și Harry la înmormântarea Prințesei Diana
Prințesa Diana a fost una din cele mai admirate femei din întreaga lume / Profimedia Images

De ce a fost întrebat Prințul Charles despre moartea Prințesei Diana în 2004

La câțiva ani după moartea Prințesei Diana, Poliția Metropolitană britanică a deschis o anchetă cu privire la moartea ei. A cerut să-l intervieveze și să-l interogheze pe Prințul Charles, actualul Rege Charles.

Poliția a fost informată despre o notă pe care Prințesa Diana a scris-o în 1995, pe care scria: „Soțul meu plănuiește „un accident” în mașina mea. Defecțiune a frânei și răni grave la cap”. Diana ar fi crezut că Charles ar putea plănui un astfel de accident pentru a se putea căsători cu bona Prințului William și a Prințului Harry de la acea vreme.

Ce moștenire a lăsat Prințesa Diana în urmă

Prințesa Diana este la fel de relevantă acum cum a fost vreodată. Asta se datorează în parte muncii pe care fiii ei, Prințul William și Prințul Harry, au făcut-o pentru a se asigura că moștenirea ei trăiește atât prin ei înșiși, cât și prin propriii lor copii.

În timp ce vorbea la Premiile Diana de ziua de naștere a mamei sale în 2022, Prințul Harry a împărtășit participanților că poate vedea munca mamei sale trăind prin ei. El a spus: „Văd moștenirea ei în voi toți. Văd moștenirea ei într-o comunitate a Premiului Diana care se întinde pe mai multe generații. Îi văd moștenirea de fiecare dată când mă întâlnesc cu familii, tineri și copii din toate colțurile lumii. Și văd moștenirea mamei mele când mă uit la propriii mei copii în fiecare zi.”

Acest lucru a reflectat ceea ce Prințul William le-a spus premianților Diana Awards în 2019, când i-au vizitat casa, Palatul Kensington.

Prințul William și Prințul Harry au continuat, de asemenea, să-și onoreze mama, continuându-i munca în propriile vieți. În mai 2021, William a lucrat cu organizația Centrepoint, aceeași organizație pe care mama sa a condus-o în timpul vieții, la un proiect care vizează combaterea persoanelor fără adăpost. În ianuarie 2022, Harry a arătat că mama sa nu este niciodată departe de el, în timp ce a călătorit în Angola pentru a avea parte de aceeași călătorie pe care a parcurs-o mama lui în ianuarie 1997.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×